Finnar innan mens! andra gången

drenise +1
Jag får alltid massa finnar innan mens men inte alls mycket annars, nästan ingenting annars. Varför blir det så och är det nån som vet hur man kan förebygga det? Är verkligen svinjobbigt för det är inte små finnar heller utan sånna där stora bölder. Och det är ALLTID innan mens.

20 svar

Berecca +1
Beror på hormonerna... Du kan ju använda nån "bättre" rengöring då... Fråga på apoteket.
Liinnn1 +1
Har faktiskt jag också undrat hela tiden för det är precis som du säger..får jättemånga finnar precis innan o kanske nån dag efter att jag fått mensen,,,men sen försvinner alla på en gång..:S
NikiN +1
Eftersom att det är hormonellt (jag har samma sak, får en massa finnar när jag har ägglossning och även precis innan mensen) så är det något du skulle kunna åtgärda med p-piller, p-plåster, p-ring, p-stav osv. Alla dessa hormonella preventivmedel ska hjälpa mot finnar som bara träder fram pga hormoner. Allra bästa resultat har tjejer som tar p-pillret Diane.

Jag har konstant akne (dessa utbrott jag nämnde tidigare är perioder då jag får EXTRA mycket finnar pga hormonerna) och har haft det sedan jag var 12 år och det är riktigt, riktigt jobbigt. Jag har provat med p-piller i tre månader men slutade eftersom att jag hela tiden glömde bort att ta dem xP jag märkte inte så stor skillnad då, möjligtvis lite mer finnar än vanligt i början, men det är väääldigt vanligt. barnmorskan jag har kontakt med säger också att att 3 månader är för kort tid. Man brukar behöva använda dessa preventivmedel i minst 6 månader innan det ska vara helt "bra". Nu ska jag prova med p-ring och se ifall det ska bli lättare att komma ihåg ;P

Lycka till!
drenise +1
Berecca: Jag använder dermalogica så rengöringen är det nog inge fel på..

NikiN: Tack för hjälpen! Ska fixa p-piller snart, hoppas det löser mina problem...
Jobbigt det låter med din hud förresten :/ Testat vitamin b5? Jag äter det och det har faktiskt hjälpt mig jättemycket. För innan hade jag iallafall nån finne varje dag, nu har jag bara innan mensen som sagt.
loouisee +1
I hear you sister. jag får samma problem. Sen precis efter att man har haft det så blir hyn jättefin!
drenise +1
Haha ja precis. det är jättestörande.
Berecca +1
Jag menar att du kan behöva nåt starkare att punktbehandla bölderna med. Jag skulle rekomendera att du köper en tub med Basiron 5% på apoteket och punktbehandlar finnarna.. Fungerar inte den så är Stioxyl 5% mer uttorkande. De kostar inte så värst mycket...runt 50-60kr och räcker länge.
drenise +1
Tack för din hjälp och förlåt att jag säger emot hela tiden men basiron får inte användas när man använder Dermalogicas Daily Microfoliant. Testade dock basiron för några år sen och det hjälpte mig inte :/ Jag blev som ormskinn i ansiktet, fick nån slags allergisk reaktion eller nått och efter det blev mina hudproblem sååååååå många värre. Så akta dig för basiron. Det är inte alls bra :/
Berecca +1
Ok, det lät ju inte så kul... Men själv sitter jag just nu med Stioxyl 5% och 10% i ansiktet. De är superbra för min hy iaf. Men men, det kan ju inte fungera för alla...
kokkiii +1
Jag använder diane och har tagit det i snart tre veckor, kan återkomma om jag ser någon förbättring...
drenise +1
Näe eller så gjorde jag fel :P jag vet inte. hur använder du det? på vissa ställen bara eller smörjer du in det som en hudkräm i hela ansiktet? det var det jag gjorde för jag trodde det var så man skulle göra sen såg det ut som hela ansiktet hade bränts sönder typ, bubblat sönder. fick gå så i flera dagar och efter det har fler finnar än tidigare dykt upp. kaataastrof.

det bästa för min hy är att rengöra med dermalogicas ultracalming cleanser och peelingen då och smörja mycket och noga på kvällen och dricka mycket vatten. det håller min hud i skick bättre än något annat jag testat.
fast har fortfarande problem men..
NikiN +1
Varsågod! :) nä det har jag faktiskt inte provat, får nog göra det. tack för DITT tips då! ;D
Berecca +1
Det är därför man ska läsa bipacksedeln innan användning :P Finns att läsa på apoteket.se

Använder man den rätt så är den bra, använder man den fel så får man den reaktionen du fick.
Jag kan ha stioxyl - som är starkare än basiron - i hela ansiktet, hela natten nu eftersom jag har vant huden vid det.
drenise +1
Okej kul att det funkar för dig! :)
drenise +1
Jag ringde till ungdomsmottagningen idag och sa att jag ville ha p-piller. jag fick en tid på fredag så då ska jag fråga efter diane tror jag. sen får jag se hur det går :) om det blir bättre av det eller inte.
Seastar +1
Diane är väl kanske mest lämpat för personer som har allvarliga problem med acne? Menar bara att det är kanske onödigt att ta ett såpass starkt preparat med flera eventuella biverkningar när det finns snällare p-piller.... Yasmin och Yasminelle tex....
NikiN +1
Vad skönt!
vad jag vet så är inte Diane mycket starkare än något annat p-piller, bara att de innehåller lite andra mängder av hormonerna än andra gör. t.ex. mer östrogen och lite mindre progesteron (bara ett exempel). visst, du kan ju prova med Yasmine, vissa har sagt att det funkar för dem men om jag var du skulle jag ta diane på en gång. men när du är på ungdomsmottagningen så kan du ju fråga om både diane och yasmine och se vad dem tycker är bäst för dig :)
kokkiii +1
Alltså, risken för blodpropp är högre med diane eftersom det är starkare (så uttryckte min läkare det) men däremot är det fler som blir hjälpta av diane. det finns dem som blir hjälpta direkt av jasmine men jag orkade inte riskera ett halvårs användande utan effekt för att SEDAN prova Diane utan jag ville ta det direkt.

man måste ha problem med acne ja, men framförallt att du lider av det är motivering nog att få det utskrivet, självklart ser ju också läkaren vilken grad av acne du har. om de tror att ett annat läkemedel skulle passa dig bättre och du inte har provat så mycket tidigare (antibiotika, krämer osv)så vill de gärna testa det innan de skriver ut ppiller.
NikiN +1
Jag håller med Kokkiii :)
123164 +1
Hej! har med samma problem, och det är jätte jobbigt men måste säga att efter jag har börjat med proaktiv så har de blivit mycket bättre och de hjälper faktiskt! Skulle inte kunna leva utan det, men de kan ta några veckor innan man blir av med allt