Gå till vem först för nya P-piller?

BlubbBlubbi +1
Hej!
Nu är det så att jag har ungefär en halv karta P-piller kvar. Är ny på detta och är rädd för att jag är sent ute när det gäller att få nya kartor med P-piller. Ska jag gå till Apoteket och be om nya kartor utifrån receptet som de skrev ut åt mig på UM eller ska jag kanske ta kontakt med um först?
Tacksam för svar!

8 svar

kiko +1
Till @BlubbBlubbi
Har du recept på det är det bara att hämta ut.
kiko +1
Och hämta ut så snart du kan eller beställ på nätet, ibland har dem inte varorna inne.
Aceton +1
Det kan ju ta några veckor att få tid på UM, speciellt på sommaren, därför vill man att man kontaktar för att få nytt recept senast när man går in på sin sista karta. Men nu har du ju redan recept, så då går du bara till Apoteket och hämtar ut dina nya piller. Du är inte sent ute :)
BlubbBlubbi +1
Till @Aceton
Okej :) Men det funkar med receptet de skrev ut åt mig i februari eller hur? De sa att receptet skulle förnyas varje år så jag antar att den borde funka fortfarande?
kiko +1
Till @BlubbBlubbi
Man brukar få recept för ett år om inget annat har sagts. Du kan kolla på Apoteket, med din inloggning om det finns kvar o gäller.
Aceton +1
Till @BlubbBlubbi
Ja, då borde det funka! Ett tips är att ta ut alla kartor utan en, på så sätt slipper du gå och hämta ut så ofta, men du har ändå en karta att ta ut om du glömmer att ta med pillren när du rest någonstans!
bejs94 +1
Jo det funkar 1 recept hållet 1 år
mamacitaa +1
Om man väljer att få ut ett recept för ett år kan man hämta ut alla kartor på apoteket. Men i början när man får ppiller är det inte alltid att dom fixar recept för 1 år, antagligen för att man ska känna efter hur dom funkar för en. Så var det iallafall för mig, fick recept på typ ett halvår. Därefter fick jag gå till um, göra en kontroll på blodtryck osv och därefter få ut recept 1 år i taget. Gå till apoteket så fort som möjligt och hör om du har recept för ett år så kan du hämta ut alla kartor på en gång.