Gå upp i vikt av mini-P?

Halsdukar +1
Har gått på mini-P nu i 4-5 månader. Har alltid legat på ungefär samma vikt (43-45). Och nej är inte underviktig utan är väldigt kort. Nu ligger jag på 47+ Har dock aldrig kommit upp i 48. Kanske låter jättetöntigt att bry sig om något kilo bara men på mig som är så liten gör det större skillnad. Det är inte så att jag tycker jag är överviktig nu nej, men vill ju inte att siffrorna ska bli högre.. Igår var där till och med en på jobbet som frågade om jag gått upp i vikt sedan jag började där (ja på riktigt, sjukt otrevlig, hon har sagt så till mer än mig.

Har varit där 1 1/2 månad). Även om jag inte borde ta åt mig kommer man ju i dåliga tankar, speciellt eftersom jag tänkt på vikten innan hon sa så. Tycker inte jag äter mer eller annorlunda än vad jag brukar. Det enda jag gjort annorlunda är att börja jobba istället för att sitta hemma och vara arbetslös, men då rör jag mig ju mer än innan haha? Och att jag börjat på mini-P. Man har ju hört ibland att vissa går upp av P-piller osv men har alltid tänkt att det är för man börjat äta mer och inte av själva Pillert? Eller har jag fel?

10 svar

kiko +1
Man går inte upp av minipiller, man blir däremot mer sötsugen så antagligen är det det du blivit sen ätit mer än vad du tänkt på. Bry dig inte om vad folk tycker, snyggt med lite extra kilon!
kiko +1
Nästa gång hon nämner din vikt säg bara; ja och? Vad är din poäng? Jag trivs med lina extra kilon :)
Kan ju också vara att du växer fort, hormonell o du lägger på dig de kvinnliga formerna nu :)
mamacitaa +1
Man brukar går inte upp i vikt av ppiller i sig, det är för aptiten och sötsuget ökar som gör att man äter mer och i sin tur eventuellt går upp i vikt.
58736 +1
Hur gammal är du? Kroppen ändras ju hela tiden och att svänga upp och ner i vikt till och från är naturligt. Jag kan diffa på 4-5 kilo upp eller ner på ett år liksom. Man går ju ofta upp av att man äter mer, men av vilken anledning man äter mer är ju olika!

Ibland för att man är deppig, ibland för att man är glad, ibland för att man jobbar mycket eller ibland för att man är hemma för mycket, och ibland kanske på grund av ett ökat sötsug genom preventivmedel. Så länge du inte mår dåligt så tycker jag inte att något kilo upp eller ner ska behöva betyda så mycket.. Att det finns idioter som påpeka saker de inte vet något om behöver ju heller inte göra det till sanning :)
Aceton +1
Jag vägde också 42-43 typ heela min tonår, från 15 till jag fyllde 20 ungefär. När jag fyllde 20 gick jag upp några kilo till där jag är idag (46-47). Antar att det var en skjuts mot en mer mogen kropp då det mesta la sig på mina höfter. Kroppen är ju inte färdig vid 20, liksom! Kan det inte varit något liknande för dig?
Halsdukar +1
Till @Aceton
Till @Beavy
Jag är 20, fyller 21 snart. Så ja kan ju kanske ha med det att göra. Kan väl också säga att jag tycker man kan märka lite på höfterna men inte annars. Men sen blir man ju dumt orolig över att det syns i ansiktet eftersom hon sa det. När jag sa nä och att jag gått upp i vikt så sa hon "jaha, det ser lite ut som så i ansikte"... Men ja dumt att bry sig om det egentligen, jag själv har ju inte märkt något så.

Till @mamacitaa
Till @kiko
jo tänkte väl ändå att det var så, känns skumt att man skulle gå upp av ett sånt litet piller haha. Ååh jag vet, nu i efterhand fantiserar man ju ihop saker man skulle sagt men när man sitter där och för höra något sånt blir man ju helt chockerad och inte vet vad man ska säga haha. Men skulle hon säga något mer då tänker jag inte bara sitta där!
119906 +1
det är förmodligen bara vätsa :) så fort du slutar käka det så kommer du gå ner till ditt normala
om du själv vet att du inte har ätit mer eller rört dig mindre så är jag nästan 100% på att du är fylld med vätska. Oroa dig inte :)

usch hatar när.folk ska kommentera allt, man ba tack jag vet jag kollar mig i spegeln varje morgon :) så vad vill du typ..
kiko +1
Till @Halsdukar
Säg att hon också har blivit lite rund om kinderna så kommer hon börja lägga ner energi på det istället o kanske tänka på vad hon säger
SEriksson94 +1
Jag gick på mini piller, gick upp massor i vikt... mängden hormoner gjorde att jag gick upp i vikt. Efter uppgång, noterade min barnmorska det, och jag bytte till spiral istället, har sen dess stått stilla i vikten!
Jan12345 +1
hej
jag vill ha en rätt person kan höjälpa mig svenska
vill du har interssent
hör av mig.
hälsninger
helim