Har jag en tarminflammatorisk sjukdom?

rebeckasss +1
Hej! Behöver hjälp, känns som jag har vänt mig överallt men inte får hjälp..

Så, i 12 månader har jag haft buksmärtor som har kommit och gått i intervaller. Varje dag. Jag sökte vård för detta för ca 7 månader sedan och då sa läkaren till mig att det var ångest. Säkert på grund av att jag har gått igenom mycket psykiskt för flera år sedan däribland ett sexuellt övergrepp. Han tog även blodprover och dom proverna visade på att jag hade järnbrist, blodbrist och förhöjd sänka. Men dom ringde aldrig upp mig för de valde att inte gå vidare med utredningen.

Så jag gick med buksmärtor i tron om att det var ångest. De senaste 4 månaderna har det blivit sämre och sämre, jag får mer ont i intervallerna och ibland så ont så att jag spyr. Jag har även fått blod i avföringen, då snackar vi inte en droppe utan snarare 2 matskedar. Därefter har det även börjat läcka slem och kommit slem i avföringen. Jag är trött hela tiden och har ont i mina leder, mår illa då och då och kan bli så klen att det känns som jag någon slags blandning av feber och magsjuka.

(Har inte haft jätte hög feber enligt min termometer, men lite mer än vanligt). Kan även få diarre lätt men ingen förstoppning. Jag sökte vård för detta igen när jag fick blödningar ur rumpan. Där kom det fram att mina tidigare prover var dåliga och att vi skulle göra nya prover, läkaren misstänkte nån form av tarminflammatorisk sjukdom. Innan provsvaren kom tillbaka fick jag åka in till akuten och där skickade läkaren en akut remiss till en koloskopi. Hon kände även med fingret i ändtarmen och uteslöt hemorrojder bla. Hon tog även prover där och sa att det definitivt är något som är fel. Sen kom mina provsvar tillbaka, avföringsproverna såg normala ut och det gjorde även protektin provet. Men jag hade förhöjd sänka och dåliga blodvärden. Så min läkare från hälsocentralen skickade in en remiss till en koloskopi och sa att de inte borde ta mer än 2 veckor att få tid.

Nu har remissen från akuten kommit tillbaka i retur för att magtarmläkaren ville att de skulle ta avföringsprover och om dom va normala att de skulle göras en rektoskopi.
Men den andra remissen på hälsocentralen ligger kvar.

Vad kan det vara för fel på mig? Jag går runt och får känslan av att det inte är någonting och att jag inbillar mig att jag har ont.. nån som har haft några liknande symptom?

5 svar

jjd94 +1
Hej!
Har varit med om liknande. Hade symtom som rejäl magsmärta, slemmig avföring, ibland blodig,svullen buk, trötthet, ibland ont i kroppen, huvudvärk lätt. Gjorde alla möjliga tester och uteslöt allergier. Inget dök upp.
Efter att dem inte kunde hitta något så sa dem att jag troligtvis hade IBS. Så gick hem och sökte på google och har lärt mig leva med mina problem sedan "diagnosen" för 10 år sedan.

Har insett att vissa matprodukter gör att jag får vissa symtom mer och vissa mindre. tex blev jag alltid dålig och fick mer smärtor i samband med ljusa bröd. Har insett att stress förvärrar symtomen. Att träning lindrar.
Har testat minst 10 olika mediciner för att se vad som hjälper. När magsmärtorna är som värst gäller tabletter mot magkatarr, ex omeprazol. En del mediciner funkade inte alls, en del lindrade vissa symtom.

Resan har varit lång och fy vad jag har mått skit ibland. Så lider med dig när jag läser vad du beskriver. Men ge inte upp! Kanske du också har IBS?
Huvud och mage hör ihop mer än man tror. Jag har efter att börjat medicinering med antidepressiva blivit bättre i min IBS. Så idag lever jag ett bra liv och har knappt ont längre. Hoppas du blir bättre snart!

Tips om du vill läsa om min sjukdom: doktorn.com/alltomibs
Rosewater +1
Blod och slem i avföring är inte en bra indikation, du måste göra en kolonskopi för att utesluta seriösa sjukdomar som kan uppstå.
Har du fått svar från läkaren ännu?
rebeckasss +1
Till @Rosewater
Ska få en koloskopi tid men har inte fått de än... blir orolig
Rosewater +1
Till @rebeckasss
Säg till dem att du har ont, och kan inte sova på nätterna. TRYCK på dem, gör en kolonskopi snarast vännen.
Rosewater +1
man ska ju inte tänka på det värsta, men det är ett hav av sjukdomar som kan uppkomma från magen, man kan liksom inte va säker på tu man hand, så att säga, men alltid säkrast med den koloskopi för att just utesluta.