Har jag pms? Vad kan man göra åt det? tips tack!

Halsdukar +1
Har varit ledig idag, haft en bra dag sen när jag kommit hem efter att varit i stan så bara från ingenstans så känner jag, jag vet inte, jag kan inte förklara. Jag vill inte prata med någon. Jag vill inte äta fast jag är hungrig (har fått i mig soppa nu dock), känner mig stressad men vet inte av vad. Känner mig inte glad, men inte heller ledsen. Jag håller på att rensa här hemma och påbörjade det men kommer ingenstans. Hatar när det är stökigt och oorganiserat och blir stressad av det så tänkte att det kunde vara det men det hjälper inte att jag tänker att jag kan ta det lugnt och inte behöver göra mer idag. Känner mig lite skakis, men knappt märkbart.

Är inne på slutet av mensen och för några dagar sen var det liknande men då hade jag även mensvärk, var extremt irriterad på allt osv. Läste då på lite om pms och hittade detta på 1177:

känner sig orolig och ångestfylld
får snabba humörsvängningar
lätt börjar gråta
känner mindre lust att hitta på saker
känner sig trött och får mindre energi
får svårare att sova
blir svullen i kroppen och särskilt över magen
känner av spänningar i brösten eller att de blir ömma
får huvudvärk
blir hungrigare än vanligt och sugen på sött

och det stämmer in exakt, precis alla punkter. Förutom att nu har jag innan aptit som jag hade för några dagar sedan. Är det "bara" pms jag har? Har aldrig haft problem med pms innan utan såhär har det varit de senaste gångerna jag fått mens. Vad kan man göra åt det? Jag går på mini-pe, kan det bli annorlunda beroende på vilket preventivmedel man använder? Blir galen, får panik och vill bara typ fly från min egen kropp...

5 svar

Halsdukar +1
ingen aptit* inte innan..
kiko +1
Kan mycket väl vara minipiller som orsakar det om du inte haft problem förr.När började du med dem?
mamacitaa +1
Ppiller brukar kunna förändra humöret ganska rejält så kan bero på dom ja.
Halsdukar +1
Till @mamacitaa
Till @kiko
Har haft mina mini-piller i ett halvår nu såg jag, oj trodde inte det var så länge. Så snabbt tiden går. Åh ja det kan ju vara dem. Men vad ska jag göra nu... Jag gick över till att testa mini-Pe eftersom jag hade 0 sexlust med mina p-piller plus mådde allmänt dåligt av dem. Har haft mer sexlust nu dock svårt att avgöra då jag senaste tiden inte kunnat träffa min pojkvän så ofta.
mamacitaa +1
Till @Halsdukar
Tycker faktiskt synd om dom som måste krångla sig igenom mängder med olika preventivmedel för att få det och passa för en själv. Jag började med ppiller för typ 2 år sedan och har aldrig haft några problem turligt nog. Men skulle tro att det är mer vanliga ATT man får biverkningar. Det låter iaf på dig som att det är dina minipiller.