Hjälp med panikångest

dicaprio +1
Hej!

Jag har aldrig varit hos en läkare eller något sådant för att få detta fastställt men jag lider av panikångest och detta påverkar mig hela tiden varenda dag. Är extremt rädd för att åka tunnelbana och vara på t.ex resturang med stora sällskap. Så fort jag har druckit alkohol och är ute på krogen är detta dock inget som stör mig.. mår väldigt väldigt dåligt av detta och det var varit så typ ett halvår, jag vet att jag måste besöka en läkare men har redan bokat tid och det kan ta ett tag att få en tid. Har någon därute panikångest och kan ge mig några tips?? Orkar knappt åka till jobbet längre..

2 svar

kiko +1
Jag har haft men för tillfället mår jag bra. Man måste komma underfund med vad som orsakar panikångest o ta det därifrån. För mig var det mitt ex, depression o att jag kände mig otillräcklig. Till slut fick jag nog av att må dåligt så jag bestämde mig helt enkelt för att ändra på mig, ändra mitt tankesätt och tvinga mig själv att inse mitt värde.

Att acceptera det som hänt o gå vidare. Göra något av sitt liv. Sen dess har jag inte haft någon panikångest. Sen e det viktigt att tänka att panikångest inte är farligt. Det orsakas av en stark känsla som du bär djupt inom dig. Du måste bara komma underfund med vad det e och jobba på det och eventuellt ta hjälp vid behov.
Merida +1
Medicinering (låg dos) för att få upp dig ovanför ytan. Sen en KBT-kurator. När du gått där, följt instruktionerna och börjat reflektera över när/var/varför du får ångest så byter du till en psykolog eller psykoterapeut.