Hjälp! Vill inte få halsfluss!

Annie3239 +1
Hej, det är såhär att min kille har fått halsfluss och ska nu äta antibiotika i 10 dagar. Saken är att jag bor med honom och vill verkligen inte bli smittad då jag ska åka bort på tisdag. Det var idag han var uppe på sjukhuset och fick reda på att han hade halsfluss, igår hade vi sex och är väldigt rädd att jag under dessa dagar kan smittas, vet ni något man kan göra så jag inte blir det? någon slags huskur eller något som gör att chanserna minskar att få halsfluss?

3 svar

bejs94 +1
Hittade dessa på 1177 huvudsaken är att undvika direktkontakt så minskar du att bli smittad :)
Utdrag från 1177

Hur smittar halsfluss?
Du kan bli smittad av halsfluss genom direktkontakt, till exempel när du tar någon i hand och därefter tar dig själv i ansiktet, eller om du kysser någon.

Om du har smittats av streptokocker brukar det ta två till fyra dagar från att du smittats tills de första symtomen visar sig.

Halsfluss är vanligast under den tidiga hösten och vårvintern, framför allt september-oktober och mars-april.

Hur kan jag undvika att bli smittad?
Ett bra sätt att skydda sig är att tvätta händerna ofta och undvika handkontakt med den som har halsfluss. För små barn är det bra att vara utomhus för att undvika att bli smittade.

I förskolan är det också viktigt att barnen inte delar tandborstar eller handdukar. Ett bra alternativ är att använda engångshanddukar.
Om ni är fler i hushållet är det viktigt att alla använder egen handduk medan någon har halsfluss. Smittan sprids extra lätt vid idrott, i bad och vid matlagning.
mamacitaa +1
Det enda du kan göra är väl att undvika närkontakt med din kille och hålla god hygien.
kiko +1
Du kan ju redan bara smittad