Hur sover ni med er partner? Bra/dåligt

benandjerry +1
Själv sover jag riktigt dåligt när jag sover med pojkvännen och det har jag alltid gjort. 120 säng och vi delar täcke (alltså slåss om det i sömnen). Jag brukar ha jättesvårt för att somna, kan ta flera timmar och sen när jag väl somnat känns det som jag bara halvsover och vaknar även flera gånger.

Är detta "normalt"? För känns som att alla pratar om hur mysigt det är att sova med sin partner och helst ska man ju ligga tätt ihop heeela natten. Oroar mig för hur det kommer bli när vi flyttar ihop, vill ju gärna få min sömn. Kommer självklart köpa större säng och ha två täcken men ändå.

Hur är det för er?

13 svar

Mliillo +1
Att folk sover kramandes hela natten tror jag är bullshit. Med mina ex kramades vi, pussade godnatt sen vände oss om. Klarar inte av att sova tätt ihop för blir så varm o svettig. 120 är alldeles för lite för två personer så jag lider med dig :p
benandjerry +1
Haha precis :P Det blir GALET varmt. Speciellt när killen själv är varm som ett element! Till @Mliillo
Pawni +1
Jag har också typ 120 säng men vi får plats. Jag måste känna tyngd bredvid mig i sängen, annars sover jag jättedåligt, sover sååå bra med killen. För övrigt så gosar vi inte, vi säger godnatt och ligger rygg mot rygg :)
Man måste ha eget täcke!! Herregud måste vara hemskt att dela! :o
mamacitaa +1
Det är deffinitivt en vanesak och frågan om trygghetskänsla. Sov aldrig tillsammans med mitt ex då jag verkligen inte kunde somna men jag fick heller inte möjligheten till att lära mig. När vi väl försökte kände jag mig helt enkelt inte trygg vilket bara slutade med att jag gick och la mig i en annan säng där jag somnade hur lätt som helst. Ge det tid och försök slappna av bara :)
58736 +1
Sover bra ihop :) tror det är en vanesak. Brukar faktiskt somna kramandes varje natt och sedan rullar man ifrån i sömnen. På sommaren när det är varmt rullar man kanske ifrån lite snabbare haha, men det är mysigt ändå :) vill lugnt skaffa en större säng snart dock, alltid skönt att kunna sträcka ut ordentligt.
Och vi delar täcke
Halsdukar +1
I början så kunde jag vakna flera gånger på natten när jag sov med min pojkvän, nog mest för att jag inte var van vid att sova med någon annan. Nu har jag vant mig och är ett sånt par som i princip kramas hela natten, ibland hamnar vi dock rygg mot rygg men är fortfarande nära. Men sen har jag vänner som liksom sover på vars en sida av sängen med eget täcke och så.

Mina föräldrar t.ex störs av varandra så de sover också så plus att de har en säng som är en dubbel fast där är två enkelmadresser i om du förstår, så störs man inte så mycket när den ena rör sig. Alla är olika. Sömn är viktigt, kärleka varandra kan man göra på vaken tid haha!
SaSara +1
Jag och min sambo håller typ om varandra när vi ska sova och när den ena vänder sig så följer den andra efter. Jag fryser alltid när jag sover (trots ett dubbeltäcke av dun) och min sambo är varm som ett element. Jag kyler ner han och han värmer mig :P.. så ofta ligger täcket nere vid fötterna.
Fast just nu sover jag själv då min sambo gör praktik i Kanada.
Tottin +1
Vi har dubbelsäng och varsitt täcke, skaffa ett till täcke åtminstone.
benandjerry +1
Blir nästan lite avis på er som kan somna kramandes, så mysigt!! :( Ni har nog rätt om att det är en vanesak, vi sover inte över så jätteofta men när vi väl bor ihop så antar jag att det måste funka! Och då inte med en 120 säng och ett täckte haha. Kommer bli skönt att ha sin egen plats men ändå "i ett".
@pawni @beavy @halsdukar @sasara @tottin

@mmacitaa vet faktiskt inte om det handlar om trygghetskänsla? Älskar att sova med honom för att det är mysigt och känner mig liksom trygg, men sover ändå dåligt. Tror det är mest pga sängen och täcket.
@mamacitaa
Merida +1
Jag och min man sover oftast inte tillsammans. Men när vi gör det delar vi på ett dubbeltäcke = knappt något slagsmål. Och vi gillar att ha kroppskontakt när vi sover. Med typ en hand på en axel eller tåflörta. Hade aldrig orkat sova i skeden eller något annat. Full rörelsefrihet är ju sjukt viktigt.

Just nu delar jag säng med min dotter och ibland kommer min man in. Då ligger dottern i mitten och vi vuxna ytterst.

Förresten så vill jag alltid sova innerst när jag sover tillsammans med någon i en smal säng. Och jag ger alltid sängpartnern en filt. Täcket är mitt. ;) Ibland kan jag lägga kuddar mot väggen så jag slipper rulla in i den kalla väggen.
Merida +1
Och att folk sover tätt tätt hela natten ÄR bullshit. Långt ifrån alla vet ens vad som händer i rummet när de sover. HAHAHA! Säger samma som @mlillo , @pawni och @benandjerry , i call bullshit.
58736 +1
Att sova kramandes HELA natten gör vi definitivt inte. Men om man vaknar på natten brukar man ändå ha en arm om sig :) vilket är skönt tycker jag. Vi sover ju dock i en 120 säng så att ligga nära är liksom svårfrånkomligt haha. Men jag trivs med det. De gånger vi haft en större säng har vi också legat nära mesta delen av natten. Sen rör man ju såklart på sig till och från. Inga problem med att dela täcke heller :)
bejs94 +1
Till @benandjerry
Jag sover som bäst när jag sover med min pojkvän som jag varit tillsammans med i 6 månader. Jag är van vid att dela säng och ligga trångt för min hund sover alltid i min säng hemma. Vi har samma täcke och det är inge problem. Visst kan man somna kramandes men sen rullar man automatisk ifrån varandra.