Ingen mens sedan januari men inte gravid

lemeh +1
Har alltså inte fått min mens sedan början av januari och börjar bli lite orolig. Jag vet att jag inte är gravid eftersom jag fick min mens 5 dagar efter jag senast hade sex (vilket också var senast jag hade mens.) Är 17 år och hade min första mens när jag var 13, den har alltid varit oregelbunden men inte till denna grad.

Jag antar att det har att göra med smärre ätstörningar (tappat 12 kg sen november och har nu BMI 17.1) men det är i stort sett helt bra nu och jag äter ordentligt och försöker gå upp lite igen. Men jag vill ha barn någon gång; kan det här påverka mina chanser? Behöver jag göra något åt det o gå till läkare för behandling eller ska jag bara vänta och se vad som händer? Tacksam för alla svar!!

4 svar

mamacitaa +1
Bara för att du fick mens efter du haft sex betyder inte det att du inte kan vara gravid. Har du ens tagit ett gravtest? Självklart kan mensen påverkas om du har en ätstörning men tycker först och främst att du verkligen ska kolla upp så att du inte är gravid. Jag hoppas du kan prata med dina föräldrar om din ätstörning så att du kan få hjälp då det kan bli väldigt farligt om du förlorar mycket vikt.
Sorry, såg nu att du skrivit nu att det blivit bättre, skönt och höra! Men ta ett gravtest så fort du kan :)
kiko +1
Tycker också du ska ta ett test för att utesluta graviditet. Sen kan det ta ett tag innan kroppen ställer om sig efter en ätstörning, var ju inte så längesen det skedde. Annars prata med din läkare för o se hur det ligger till.
Merida +1
Du måste testa dig. Jag blödde vanligt mina tre första månader när jag var gravid.

Och mixtrar du med vikten sådär så kan mensen försvinna.

Att du har oregelbunden mens nu behöver inte betyda något senare. Men det kan vara så att du har regelbunden mens men du har ingen regelbunden ägglossning. Eller tvärtom. Testa ta tempen på dig själv varje dag i 90 dagar så får du nog fram när du har ägglossning.
119906 +1
hej där! jag har inte haft min mens på 1 år pågrund av för snabb viktnedgång och ätstörning för ca 1 år sen. Har pratat med en läkare och kollat upp detta. Om det är detta som händer dig med (vilket jag tror) så kan det ta låååååång tid tills den kommer tillbaka, mensen ligger och "vilar" men testa dig för att även vara på den säkra sidan!