Ingen sömn

77116 +1
Nu är jag riktigt irriterad. På mer än en vecka har jag inte kunnat sova hela natten. Så jobbigt som det vart inatt har det dock inte vart någon annan natt: Gick o la mig vid elva, kunde inte sova, blev lite rädd, tände lampan, satte på radion, släckte lampan, slumrade i en timma eller nåt, vaknade av att det var varmt, tog av mig kläderna men kunde inte somna om. Gick upp halv fyra och har vart vaken sedan dess.

Jag måste verkligen få sova, vet inte varför det helt plötsligt blev såhär.. Hjälp :(

19 svar

Nife +1
Ha på lugn musik när du ska sova? fast helst inte i hörlurar för det kan vara lite svårt att somna då om man inte vant sig. Timme eller två innan du ska lägga dig ska man inte sitta vid dataskärmen helst för att skimmret håller en vaken, drick te och ta det lugnt istället.
Om inget funkar och du inte får bättre sömn kan du ju prata med din skolkurator/och eller skolsköterska, eller gå till vårdcentralen och fråga. Dom kan ge dig piller om det blir värre, lycka till iaf, suger att inte kunna sova Dx
77116 +1
Tack, jag brukar lyssna på musik men inte ens det funkade. Vet inte vad de är.. vill inte äta piller haha :(
Berg +1
Drick ett glas mjölk innan du ska sova :) Funkar för syrran :)
77116 +1
Ja men nu är de inte så att det är ett kvällsproblem utan det har vart såhär i en dryg vecka, har sovt askasst :( man blir ju helt borta
jollycox +1
Har du haft sovsvårigheter förut i någon period?
sover du i kolsvart rum? blir det ljust på morgonen när det börjar ljusna ute? :)
77116 +1
Sover i ett svart rum japp, det är ett litet fönster men mitt rum är uppdelat i sängdel och tvdel så ljuset kommer inte till där jag sover.

jaaa som jag skrev i en annan tråd så har jag det, haha
Nife +1
Alltså det här låter väl halvkonstigt men börja på meditation kanske? eller gör något hemma som är liknanade så du blir lugn "i sinnet" innan du ska lägga dig typ? skitmånga säger att det funkar och kanske värt att testa en eller två gånger om det är illa (:
jollycox +1
Har sovsvårigheterna varit regelbundna, tex en gång i månaden eller? :)
det som nife skriver tycker jag låter värt att testa.. vad brukar du göra innan du ska sova? tränar du eller gör nåt annat så du blir trött? :)
77116 +1
Det konstiga är att jag är helt slut när jag ska lägga mig: har långa skoldagar, tränar nästan varje dag på gym och pluggar..
Har inte tänkt på det för det har aldrig vart såhär extremt innan, det har liksom gått en hel vecka nu och inatt va de verkligen hemskt :(
Nife +1
Jamen ibland kan det vara att hjärnan inte riktigt varvar ner, inte ens när du somnat på en gång kanske.
Försök något som lugnar ner dina tankar lite, t.ex. som sagt meditation, och se om det är värt. Man får nog gå gratis en eller två gånger för det mesta, och om inte det funkar kan du ju prata med skolsköterskan så kan hon ge dig några råd. :)
77116 +1
Okej tack jag ska testa :D
Nife +1
Lycka till! :D
94638 +1
Vill inte skrämma dig nu men exakt så som du beskriver hände min kompis en gång... jag ska nog inte berätta...
Nife +1
Bara för att någon inte får sömn betyder det inte att man har en dödlig sjukdom eller vad du än syftar på, så nej du borde isf inte berätta.
77116 +1
Haha jo berätta jag lär inte tro på det iaf :)
chriztiii +1
Det kan ju bero på att du utan att du vet det är orolig för ngt, du kanske haft ngn mardröm eller är orolig för ngn du känner?
Annars kanske du helt enkelt är stressad..

Sitter du vid datan sent eller är så att du alltid har mobilen med dig kan det bidra till att du har svårt att sova, har själv råkar ut för det.

hoppas du får sova snart:)
Maulyn +1
Visst är det frustrerande med dålig sömn, men om du inte har problem med sömnen annars så är det inget farligt, sålänge det "bara" handlar om korta perioder.
Omedveten oro, stress i skola/privatliv eller nya vanor/intressen/årstider kan påverka sömnen då det blir en liten "omställning" men det går oftast över efter ett tag.

Men om dina sömnsvårigheter blir alltmer påtagliga så är det bra om du pratar med någon om det så att du kan få hjälp.

Små tips: Träna ej sent på kvällen, stäng av datorn vid en viss tid och om du sitter vid datorn på kvällarna så sänk ljusstyrkan på skärmen så den inte blir lika stark för ögonen.
Se hellre på tv som kvällsaktivitet än att sitta vid datorn då man är mer aktiv med datorn.
iMissedYou +1
Men detta skulle nog hjälpa
har läst en bok om hur man ska mår bra i livet
typ allt

först på kvällen är det ju kallt vilket är bra...då kan du gå ut och promenera för att lugna ner dina tankar
öppna fönstret så att det ska vara svalt o skönt när du ska ut
efter det in tilll sängen, stäng fönstret och blunda ögonen
andas
det var så det stod i en bok vilket funkade bra för mig o mina föräldrar
men prova detta och se om det funkar
bättre de än inget alltså
77116 +1
Inatt sov jag hela natten men typ oroligt, var ju helt slut så sov men kändes som jag vart vaken!