Käkoperation en bra idé?

Pixie +1
Hej, jag har en sne käke som syns hyfsat mycket, då min käke lutar sig mer mot min högra sida, jag har nu under några år börjat må väldigt dåligt över detta när folk mer börjar påpeka det, jag känner mig inte vacker alls och är inte bekväm med den käken jag har, jag har desutom lite smått problem med käken då den hela tiden knakar till när jag öppnar den och min mun är heller inte så bekväm, känns alltid som att min mun spänner sig, men inte så pass att det är akut, det är något jag kan leva med, jag vill så gärna fixa till min käke både för min egna självförtroendets skull och för bekvämlighetens skull, men vet inte om det är en bra idé?

14 svar

bejs94 +1
Till @Pixie

Jag skulle inte göra en opereration om det absolute inte är nödvändig för hälsan. Jag har gjort 3 käkoperation av medicinska skäl och efter min andra käkopereration som var i stort sett samma som första man tog bort diskarna i käken tillstöt det komplikationer man inte räknade med. Det var en reaktion i det operererade området som gjorde att det växte ben i käken så på två månader växte det ihop helt och har nu inte kunnat gapa alls på 5 år och får all näring genom en slang på magen.

Och planen är att få proteserna på bägge sidorna för att förhoppningsvis kunna gapa lite igen. Likaså min 3:e käkopereration håll jag på att mista livet pga av komplikationer 2 veckor efter op som ledde till blodförgiftning och 4 månader på sjukhuset. Så gör ingen opereration om det inte är nödvändigt :) och att operera käken gör väldigt ont..
JacketLover +1
Till @bejs94
Jag har en metod som får min käke knaka. för varje dag så blir min käke stel och jag får svårt att gapa. Vet du vad det är och vad jag borde göra. jag tycker att det är ganska jobbigt det började från mars.
Pixie +1
Till @bejs94
Jag beklagar verkligen att det blev så som det blev, men jag hoppas verkligen på att det blir bättre för dig

Jag är väldigt medveten om att käkoperationer är verkligen otroligt smärtsamma och svåra, och att det oftast kan komma komplikationer efter, det kanske låter veklingen egocentriskt av mig att vilja ha en käkoperation för det mesta för utseendets skull, men jag känner verkligen att det förstör mig, jag hade en rak och fin käke när jag var yngre, jag spelade mycket fiol då, och hade alltid en sådan spänd käke när jag spelade att det tillslut förflyttade sig, jag tänkte att det kanske skulle vara enklare för mig att fixa käken eftersom att det var inget jag föddes med?
123383 +1
Om du gör det här för medicinska eller kosmetiska skäl kommer det säkert inte bli bra ändå. Alla dessa svårare operationer är inte svenska läkare bra på punkt, staten skulle ej betala i ditt fall och ingreppet skulle ligga på 100-200 tusen så om du gör det skulle jag rekommendera uk
Pixie +1
Till @Nasha12
Jag skulle aldrig operera hos svenska läkare, skulle nog göra lite mera research var de finns bra läkare, finns det något annat som kan fixa min käke kanske?
123383 +1
Till @Pixie
Om du vill rätta till lite kanske temporära fillers kan hjälpa, detta skulle inte hjälpa övriga problem men helheten kanske kan se finare ut
bejs94 +1
Till @Pixie
Eftersom det inte är medicinsk och du inte besväras så lär det räknas som plastikopererarion och du får betala själv. Det första du kan göra är att ta kontakt med din familjeläkare som kan tala om det är möjligt att göra nånting och skicka remiss vidare.
Till @JacketLover
Sök hjälp hos en bettfysiologen kanske går att åtgärda med hjälp av betskena.

Till @Nasha12
Finns visste bra svenska läkare som opererar käken. Gäller bara att man hittar dem som är bra. Som i Uppsala eller i Norrland är man väldigt bra på käkledsopereationer. Uppsala forskar dem mycket gällande käklederna. Och specialiserar man sig på käkar så blir man ju duktigt på det.


bejs94 +1
Till @Nasha12
Och har du så bra kunskap att du kan säga att det inte finns nå svenska bra läkare?
123383 +1
Till @bejs94
Ja ganska
Pixie +1
Till @Nasha12
Finns det något man kan göra så att det blir permanent?
123383 +1
Till @Pixie
Operation och implantat är forever fillers är temporärt. Vet ej exakt vad du menar med att den är sned, men du skulle kunna gå in på realself.com en plastikop sida där man kan ställa kirurger frågor om hur man kan gå tillväga för att fixa sina besvär
Lyllipop +1
Om du mår psykiskt dåligt av det och det gör ont i munnen så tycker jag du ska rådfråga en specialist (eller flera). Läs inte på om risker, utan prata med läkare/kirurg om det innan du bestämmer dig.
Selbi +1
Jag tackade nej till en käkoperation när jag var ca 13-15 som dem ville ge mig pga att jag har ett hyffsat stort överbett... Det har med tiden blivit bättre av sig självt och både jag och min mamma höll med om att det lät helt vansinnigt att behöva operera en helt frisk käke för att få det finare kosmetiskt och kanske en rad komplikationer.

Nu ska jag istället behandla mitt överbett med en alternativ tandställning i Norge och har i stort sett inga problem med käken...
suck på svensk sjukvård asså.
erik42 +1
Att operera en sån grej innan du ens (vilket jag antar) har provat andra behandlingsmetoder är enligt mig helt galet. Operation ska generellt ses som den absolut sista utvägen när allt annat har provats. I ditt fall låter det som du har muskelproblematik kring käkleden så jag föreslår att du går till någon som kan jobba på käkledsmusklerna i första hand. Och lyckas inte den personen hjälpa dig så prova en annan och en tredje och en fjärde innan du ens tänker tanken på operation.
Och även ryggen då den kan påverka käken!