Kan inte somna ensam

Pawni +1
Jag har sådant problem med att somna när jag är själv i sängen. När killen är här på helgerna somnar jag inom någon minut när jag blundar, känner mig så trygg och framför allt LUGN av att höra någon andas bredvid mig.

Men att somna ensam är så svårt. Mitt hjärta klappar liksom hårdare än vanligt, kroppen är liksom inte avslappnad. Jag vet inte varför det är så här, och jag har svårt att somna ca 3 nätter efter att killen har vart här. Sedan blir det lättare 2 nätter, och så kommer killen hit igen på helgen och jag somnar på en gång. Är det fler som har svårt för att somna ensamma? Vad gör ni?
Ibland lägger jag en kudde eller täcke bredvid mig för att övertyga mig om att det ligger någon bredvid mig, fungerar någorlunda..

22 svar

mamacitaa +1
Är det helt tyst när du sover? Personligen så kan jag inte somna om det är knäpptyst. Brukar sova med fläkt på eller så sätter jag på regnljud på datorn.
123383 +1
Bor fortf hemma med familjen och om jag bodde helt själv och det var midnatt som det är nu skulle jag kissat på mig. Är rädd för allt haha men antar att man vänjer sig. Tror man kan känna sig tryggare om man har en hund eller något
58736 +1
Brukar lyssna på en podcast eller liknande om jag inte kan somna. Har alltid lättare för att sova när det är ljud i bakgrunden (som när man somnade i soffan när man bodde hemma hos mamma och pappa ;).
Victoria08 +1
Låter som separationsångest. Finns KBT för sånt. :)
Pawni +1
Vaknar samma nätter av att jag svettas. Trots att det är kallare på mitt rum när jag är ensam där än om man är två.
Jag har en egen stuga på tomten och sover ensam i den, gjort flera år.
Det här med att ha helt knäpptyst kanske stämmer, strax efter jul började jag använda öronproppar pga mina kaniner och det var då jag märkte av detta. Måste dock ha det för annars vaknar jag av kaninerna :/
Pawni +1
Separationsångest kan också stämma, min syster gick bort nyligen och det kan ligga i det
Hurrdurr +1
Själv är jag tvärtom. Somnar bäst ensam.
mamacitaa +1
Sover också bäst själv men det är för att jag inte kan sova med andra, har aldrig lärt mig det. Och glad är jag för det, skulle ju vara jättejobbigt att ligga och sakna sin sovpartner i flera dagar :/
Mliillo +1
Jag somnar lättast med en partner bredvid. Men tycker det e skönt o sova själv med. Men har man lärt sig att sova ensam är det inga problem. Har man inte hunnit med det blir det kanske svårare. Försök att njuta av ensamheten. Förberedd dig med genorm att mysa till det extra, tända ljus, läs en bok. Allt som får dig avslappnad. Skippa tekniska prylar o sånt.
tomcollins +1
Till @Mliillo
Vad mysigt det lät! Det kanske är bra för ens sömnproblem över lag. Ska testa!
Mliillo +1
Till @tomcollins
Ja jag kan såklart också känna mig ensam om kvällarna men man vänjer sig o jag njuter av kvällarna nu:)
tomcollins +1
Till @Mliillo
Det var längesen jag sov bredvid någon, så mitt problem är inte att jag somnar själv och saknar sällskap utan jag vaknar på nätterna och kan inte somna om. Så menade att det du sa lät mysigt och avslappnande så det kanske kan hjälpa andra sorters sömnproblem :)
Mliillo +1
Till @tomcollins
Haha ja men det gör det säker:) Man kan nog skaffa en behaglig led lampa o ha under natten. Om jag inte kan somna om brukar jag läsa o jag blir alltid trött av det. Eller onanera! Haha
tomcollins +1
Till @Mliillo
Hahaha det är ett bra tips faktiskt x) det kanske funkar om man känner sig ensam också ;D
Mliillo +1
Till @tomcollins
Jaa det är rätt Nice faktiskt! Man kan fixa till sig extra, raka sig, klä sig sexigt för ens egen skull sen börja fantisera. Visst kan det vara rätt frustrerande ensam men det går haha
FoxyCleo +1
Ha ett husdjur i sängen, det hade jag när jag var liten
bejs94 +1
Till @Pawni
Jag somnar alltid tvn på kan inte somna när det är tyst spelar inge roll om jag är själv eller sover med min pojkvän. Annars så är jag van vid att sova med hund i sängen och det är ju mysigt och då är man ju inte riktigt själv. Men har inge problem att somna själv men sover bäst när jag sover med min pojkvän.
Pawni +1
Till @FoxyCleo
Utekatter och blir lätt fästingar i sängen, kaninerna vill jag ogärna sova med :P
FoxyCleo +1
Till @Pawni
Ja för de kissar efter ett tag? Men du kan lägga de i en korg under sängen, men det kanske bara funkar med marsvin
Merida +1
Till @Pawni
Hur har det gått? Har du pratat med någon om det? Tänker på din syster också då...