Kan man få csn bidrag retroaktivt?

linaa93 +1
Hej!
Började en utbildning för ett par år sedan men hoppade av den efter dryga 6 veckor. Hade då studiebidrag från csn dessa veckor som jag självklart sa upp direkt.

Januari detta året började jag en utbildning (som jag ej hoppat eller ska hoppa av) När jag då skulle söka bidrag samt lån från csn fick jag till svar att jag först måste läsa 50 poäng för att kunna söka lån o bidrag. Men då mina första ämnen betygsätts först nu i Maj så har jag fått klara mig utan csn då jag fmrst kan söka csn bidrag när mina betyg i de första ämnena satts. Min fråga är om någon vet om jag kommer kunna söka och få bidragspengarna för de månaderna jag ej kunnat få för nu i efterhand?

4 svar

tomcollins +1
Hm. Jag hoppade också av en kurs, dock bara en på 7.5hp. Jag hade bara läst 3 veckor eller nåt sånt och mådde liksom inte bra av att åka dit (hatar den skolan). Så hon jag pratade med på CSN sa att jag absolut inte behövde oroa mig för mitt CSN nästa gång.
Började plugga lite igen på kommande vår. Fick inget CSN. Skrev ett brev till dem och sa att de sagt till mig att det inte skulle vara några problem. Jag fick då CSN och jag fick det för den månaden jag missat.

Men hur det är i ditt fall vet jag faktiskt inte, du kan ju alltid höra av dig till dem.
mamacitaa +1
Du borde ringa eller mejla dom.
kiko +1
Fråga dem istället. Jag var också tvungen att läsa upp poäng för hade hoppat av mitt i en termin. Fick dock inte för veckorna jag missat.
58736 +1
Jag tror att det skulle vara möjligt. Men ring dem och fråga så vet du säkert