Kan man få ont i magen av pasta?

Halsdukar +1
Okej detta började typ för två veckor sedan tror jag. Jag åt spagetti och "kött"färsås, alltså köttfärsås gjord på sojafärs. Fick ont i magen direkt efter och med ett magont som jag inte alls kände igen och tänkte att det kanske bara var tillfälligt. Hade ont i magen hela kvällen enda tills när jag vaknade dagen efter då kändes det inget.

Hoppades på att det inte var sojan jag blivit känslig för men åt tacos med sojafärs och reagerade inte så uteslöt det. Sedan åt jag spagetti och "kött"färssås igen och det blev samma sak. Tänkte då att det kanske var just det paketet men soja som var dåligt och hade använt samma paket som förra gången jag fick ont i magen. Samma sak här, hade ont hela kvällen.

Sen har det varit lugnt på magontet enda fram till idag då jag åt nudlar och fick samma magont igen och som suttit i hela kvällen. Det enda jag kan sätta ihop är att jag ätit pasta vid tillfällena jag fått ont. Min första tanke var gluten, men då borde jag ju reagera på bröd och allt annat med gluten.

Det jag undrar är väl mest om det är rimligt att få ont i magen av just pasta? Känner det är ju bara vatten och mjöl liksom haha. Såklart kommer jag hålla koll på detta och söka till vårdcentralen om det skulle hända igen så det inte är något "fel" på mig men tänkte jag kan ändå skriva och se om någon känner igen sig i just pasta.

4 svar

mamacitaa +1
Om du har uteslutit gluten så låter det konstigt att det skulle vara pastan. Fundera om du ätit något annat samma dagar du ätit pasta som det skulle kunna vara.
bejs94 +1
Min pojkvän fick ont magen av ett budget paket pasta så visst kan det vara pastan. Var det ett nytt märke på pastan som du inte ätit tidigare? För om det är det så uteslut det märket.
karamelly +1
Pasta innehåller jättemycket kolhydrater. Ju mer kolhydrater man får i sig desto mer gaser bildas i tarmarna. Kan vara att det är gasansamling som bildats o därav magont.

Vad gäller nudlar så får jag också ont i magen av det, men bara de med stark krydda till. Har däremot slutat äta nudlar eftersom jg läste att det är jätteohälsosamt då de innehåller skadliga om inte t o m giftiga ämnen, minns inte exakt men det var rätt extremt. Gäller då nudlar man köper i ett sånt paket billigt, där en kryddpåsar eller oljepåse medföljer.
Aikos +1
Ja det kan man.
Ät 3kg på raken utan att koka, då jävlar gör det ont