Mens sen pga en förkylning?

gosebjornen +1
Det är så att min mens är ungefär en vecka sen. Sedan i helgen har jag varit sjuk med feber, hosta och en rejäl huvudvärk samt så är jag rejält förkyld just nu. Min fråga är om det kan ha påverkat att min mens är sen?

35 svar

Tottin +1
Kanske, vet faktiskt inte. Men om man stressar upp sig och oroar sig för att mensen är sen brukar det resultera i att den blir ännu mera sen. Ibland är det bara lite sen, behöver inte bero på något speciellt.
gosebjornen +1
Jag är medveten om att stress och oro kan resultera i sen mens. Jag har inte varit speciellt stressad eller oroad på senaste tiden men nu när det har gått en bra bit över beräknad mens så börjar jag så klart oroa mig lite med tanke på att det finns en risk att jag skulle kunna vara gravid..Tack för svar!
Tottin +1
Vänta någon vecka till och testa dig sen :)
Niccci +1
Har du ätit dåligt nu när du varit sjuk? Jag vet förut när jag hade feber flera dagar och inte åt något så blev min mens försenad.
Annars tycker jag att du ska vänta nån vecka och sen testa dig som tottizz skrev. Behöver ju inte bero på att du är gravid, finns så många olika orsaker till att mensen kan vara sen. Men det är ju alltid skönare att veta vad det beror på :)
gosebjornen +1
Ja jag har ätit dåligt under tiden som jag har varit sjuk, dock brukar jag äta rätt dåligt i överlag annars också så det är ingenting nytt. Som ni säger så kan det finnas så många olika orsaker till att mensen är försenad så ska försöka att inte oroa mig i onödan. Och som du Niccci skrev så är det så klart allra skönast att veta vad det beror på :)
Tack så hemskt mycket för era svar!
gosebjornen +1
Mensen har fortfarande inte kommit, den är nu drygt två veckor sen, snart två och en halv vecka sen. Har annars haft regelbunden mens så jag känner att det är någonting som inte riktigt stämmer, dock så vidade testet negatvit. Vad kan det tänkas vara?
Niccci +1
Ring sjukvårdsupplysningen 1177, dom brukar ha svar på det mesta :)
gosebjornen +1
Tack! Jag får kanske ta och göra det. Har läst runt lite och sett att folk har skrivit att testet visat negatvit trots att dem varit gravida. Att dem har plussat långt efter, kanske är så att jag testade för tidigt eller att jag har lågt hormon (någonting.. förstod inte riktigt vad dem menade riktigt).

Annars har jag inte några direkta graviditetstecken. Mer än att jag har lite värk precis nedanför magen, ungefär som mensvärk men inte riktigt som mensvärk.(Sitter längre ner). Har haft det i ungefär en vecka nu och till en början så trodde jag att mensen var på väg då men icke sa nicke, den har som sagt fortfarande inte kommit.
Niccci +1
Ja jag har också hört att ett negativt resultat på testet kan vara felaktigt. Däremot om det visar positivt så är resultat helt säkert. Eller om det är tvärtom.. hmm.. Det enda du kan göra är att ringa 1177 och fråga vad dom tror eller boka en tid hos barnmorskan så hon får kolla om du är gravid :)
gosebjornen +1
Ja, det är det enda sättet för att få reda på ett säkert resultat antar jag. Att en barnmorska kollar i livmodern eller någonting liknande. Tack så mycket för svar Niccci! Vi får hoppas att detta löser sig och att jag får reda på ett säkert resultat och att jag därefter kan prata med pojkvännen om hur vi ska göra med tanke på att vi är så pass unga. Just därför skulle det vara skönt med ett resultat snarast så att man hinner prata igenom ett beslut som känns rätt!
Niccci +1
Det var så lite så :) Låter som en bra plan! Så se till att få svar så fort som möjligt nu så du slipper oroa dig och kan ta tag i saken om det visar sig att du är gravid. Lycka till! :)
gosebjornen +1
Mensen har fortfarande inte kommit. Den är nu drygt två månaer sen. Jag har tagit två gravtester och de båda har visat negativt. Dock det senaste för kanske tre veckor sedan eftersom att hon på ungdomsmottagningen sa att det var tydligt att jag inte var gravid men jag känner att det är någonting som inte stämmer, jag har haft ungefär som mensvärk i snart en månads tid till och från och den kommer ändå inte.

Annars brukar jag alltid få den ungefär när jag känner av mensvärken. Har dessutom en hel del flytningar, lite tjockare ibland (som jag brukar få vid ägglossning) men den kommer sagt ändå inte. Har inte varit speciellt oroad de senaste veckorna (var lite i början, men inte nu längre). Annars har jag inga symtom så som spända bröst osv. Någon som känner igen sig i detta?
Tottin +1
Låter konstigt, har du tagit ett riktigt test hos barnmorskan? Om inte annat borde hon kolla så att inget är fel.
gosebjornen +1
Nej det har jag inte. Jag har bara tagit testen på ungdomshälsan. Jag kanske bör ta och boka en tid så att en barnmorska kan kolla så att inget är fel, precis som du skrev att jag bör göra.. Hur går man till väga för att göra det? Har bara koll på ungdomsmottagningar osv.
Tottin +1
UMO brukar ha barnmorska/gynekolog så ring och boka tid bara :)
gosebjornen +1
Okej, tack så mycket! :)
AKAmini +1
Ja, gå och gör ett riktigt test. Vissa måste ta blodprov för att kunna visa ifall dom är gravida. Det är inte så vanligt men det händer.
För känslan av mensvärk och ökade flytningar i kombination med utebliven mens så länge låter ju verkligen som att du kan vara gravid.
gosebjornen +1
Vad menar du med "ett riktigt test"? Fick min mens senast den 7:de december så det var ju som sagt ett bra tag sedan nu. Jag ska ta och boka en tid så fort som möjligt, känns dock lite jobbigt att komma tillbaka en gång till eftersom att när jag var där senast så sa hon som gjorde testet tydligt "nej det behöver du inte!" när jag frågade om jag skulle komma tillbaka om den fortfarande inte skulle komma.
AKAmini +1
Alltså ett test som inte är ett hemma-test. Och jag tycker att om det också visar negativt trots alla dina symtom så ska du boka tid till barnmorska på MVC och berätta din situation och be om att få ta ett blodprov för att kolla upp det en gång för alla.

Det tycker jag låter väldigt märkligt att hon sa så. Har mensen uteblivit flera månader i sträck och graviditet blivit uteslutet så bör det ju utredas vad det beror på. Du kanske borde boka tid till barnmorska på mödravårdcentralen direkt ist?
gosebjornen +1
De test som man gör på ungdomsmottagningen, räknas de som "hemma-test"? Ja, det tycker jag med. Jag blev väldigt förvånad när hon sa så. Har dessutom haft perioder då jag kissar väldigt mycket (brukar få så innan mens, så jag har varit tvärsäker på att "ja, nu kommer den att komma" men icke sa nicke, det har den inte). Har hört att man kan kissa väldigt mycket under en graviditet också, stämmer det? Du som har varit gravid ett par gånger kanske vet någonting om det? (Har läst kommentarer som du har skrivit etc. därför jag vet att du har varit gravid ett par gånger)