Menskopp andra gången

I_F_K +1
Hur många här inne använder menskopp/m-kopp?
Funderar på att köpa en inför min Thailandresa (åker om en vecka..) så måste beställa senast denna vecka..

Jag skulle i så fall ha LadyCup, men jag måste ha de rosa tampongerna (de med ++++) de första två ´dagarna o byta typ.. var 4:e timme, är lite rädd att ja kanske måste tömma koppen jätteofta om den är liten? För det står att den rekomenderas till de som har mini-tampong i vanliga fall...
Kan inte ha större heller... men såg att det fanns en som hette Divacup och rymmer 25ml, Ladycup rymmer 15, snacka om skillnad så jag vågar nog inte köpa den stora!

Vad tkr ni om menskopp? :)

11 svar

Akleian +1
Jag kan tyvärr inte säga något, mer än jag tycker att det verkar väldigt smidigt och vill också veta mer!
littlefish +1
Jag har det, superbra! Varför kan du inte ha en större menar du? Rekommenderar den starkt och kan gärna bidra med information om någon undrar nåt :) Tycker verkligen du ska köpa en om du ska resa :)

Dock är det lite trixigt i början att lära sig hantera den, så med det i åtanke kanske det känns säkrare att använda den hemma de första gångerna, det är ju väldigt individuellt, men de flesta tycker det är lite läskigt och svårt att ta ut den i början.. Det säger jag inte för att skrämma någon, för när man lärt sig det är det peace a cake :D Men just att OM du skulle ha svårt att få ut den i början så uppstår lätt lite panikkänslor, som kanske inte är så trevligt utomlands.

Men jag tycker verkligen alla som funderar på kopp ska prova :) Och undrar ni något så fråga mig gärna, vill gärna sprida det goda ordet om koppen här hihi ;)
I_F_K +1
Littlefish, vad har du för storlek? :)
Tycker de ser så himla stora ut de andra + att de bara rekomenderas till de som är över 25 eller fött barn x)
girlycious +1
Vad är det?:o tycker det låter ohygieniskt? Anväder man samma då hela tiden eller?
Vad är det för skillnad mot att använda tampong?
MissBerry +1
Jag använder menskopp, det är det bästa som finns när man har mens! Funkar superbra för mig, tömmer den 3 ggr per dag de två första dagarna och sen bara 2 ggr per dag. Jag har en DivaCup, den var svår att lära sig använda, men det är verkligen värt det! Menskoppen gör dessutom att min mensvärk lindras lite, behöver inte ta så mycket piller längre.
Det är inte alls ohygieniskt. Koppen tvättar man varje gång man tar ut den. Jag brukar skölja den i så varmt vatten som möjligt, och koka den en gång i månaden, så börjar den inte lukta. Jag rekommenderar verkligen menskopp!
I_F_K +1
Ok.. kanske ska köpa en då. Men tar du inte lång tid när man ska tömma den? :P Folk lär ju tro att man fastnat i baksug på toan eller nått haha xD
girlycious +1
Tycker endå det låter krångligare och mer ohygieniskt än tampong? När man kan slänga den sen liksom..
Så du kokar dn i samma kastrull som du sen ska laga mat i då el? ^^ uhh..
MissBerry +1
Nja, ibland tar det en liten stund att sätta in den, men oftast inte.
haha, nej, jag kokar den inte i samma som mat :S Jag har en liten gryta bara för det:)
littlefish +1
I_F_K: Jag har den lilla MoonCup UK. Och alltså, när jag fick hem den på posten var det ju verkligen "Whaat, hus tusan ska det här gå till!?" Jag har liksom aldrig kunnat få in en tampong ens, så det kändes helt omöjligt x) Det som förvånade mig mest var att det går superlätt med kopp, men har typ aldrig klarat tampong!

Girlycios: Det är faktiskt mer hygieniskt med kopp än tampong. Eller detta är ju grejer jag läst i alla fall, och tydligen behöver varken tillverkare av bindor eller tamponger skriva på förpackningarna vad som finns i materialet, men oftast har dom i en massa kemikalier som ska förhindra lukt, blekmedel mm, som inte känns helt okej att stoppa in i sig när man tänker efter. Och i och med att man kokar koppen varje månad så steriliserar man den ju.

Och det är samma för mig som för MissBerry, att mensvärken brukar bli mycket mindre! En månad behövde jag inte ens ta en enda värktablett, vilket i princip aldrig har hänt förr! Dock kan det fortfarande ta lite lång tid för mig på toaletten, för att jag vill vara riktigt säker på att den sitter rätt och inte kommer läcka, men det är ju inte så extremt som typ en halvtimme eller nåt.
littlefish +1
Förresten, på denna community (på engelska) finns nog svar på alla frågor ni kan ha :) Hjälpte mig jättemycket i början! community.livejournal.com/…