Nyårslöfte - Lovar att använda cykelhjälm.

lindaaas +1
Detta kan låta löjligt, men är ack så viktigt egentligen att använda hjälm när man cyklar.

Cyklar ni idag utan hjälm och har ingen egentlig orsak till varför ni inte använder den. Kanske är ni lite bekväma av er och har inte köpt en cykelhjälm eller ni har inte insett riskerna med att cykla utan hjälm osv.

I alla fall, jag har efter jag själv börjat använda hjälm (tog rätt mycket emot) här för ca en månad sedan fått med mig en hel del vänner (även killar) som börjat eller lovat att de skall börja använda hjälm nu. Vi har gjort det som en gemensam grej och som ett nyårslöfte att ändra våra vanor och använda hjälm i fortsättningen.

Tänkte jag skulle försöka inspirera även andra till samma sak,
så vem är med och tar på sig cykelhjälmen 2016?

Om ni idag redan använder hjälm, så kan ni istället lova att ni kommer fortsätta använda hjälm samt försöka övertala även andra att ta på sig hjälmen.

Om ni tycker jag är löjlig, så är jag kanske det.
Fakta är dock att idag väljer väldigt många ännu att cykla utan hjälm trots att de flesta är medvetna om risken.

6 svar

112429 +1
Cyklar tyvärr aldrig, men hoppas verkligen andra använder hjälm när de gör det! Jag tycker det är snyggt och det ska inte vara något konstigt överhuvudtaget. Snarare ren dumhet att inte använda det pga någon ytlighet. Sjukt egentligen att man ens ska behöva uppmana till det, borde vara rent sunt förnuft att använda skydd!
121417 +1
Jag använder och kommer fortsätta använda hjälm när jag cyklar mountainbike i alla fall.
mamacitaa +1
Tycker det är konstigt att man ska behöva ha ett löfte bara för att det blir ett nytt år. Börja här och nu och fortsätt istället, hur svårt kan det vara? Blev påkörd ganska illa av en bil när jag var mindre och använder inte cykelhjälm för det även om jag inte cyklar ofta. Ska börja träna nästa år men jag har det inte som ett nyårslöfte tycker det låter så klyschigt. Om man ska göra något gäller det bara att man är beslutsam, man behöver inte ett nyår för att skapa ett löfte.
121417 +1
Till @mamacitaa
Nä precis samma med de som ba "på måndag börjar jag nyttigt liv".
Brukar också vara av åsikten att man börjar på direkten. Men ser varje nyår som en nystart så jag har små "löften" i alla fall. Väljer dock att kalla det mål :)
mamacitaa +1
Till @tomcollins
Mål kan man givetvis ha inför kommande år, mål är alltid bra. Men just det där med "nyårslöfte" tycker jag låter så barnsligt på något sätt.
Victoria08 +1
Kör bil överallt men stödjer saken. Ett av mina största nöjen i livet är nämligen att dyngtuta när folk cyklar över övergångsställ. Visst, man vill skrämma skiten ur dem men inte att de skall spräcka skallen och dö. Gott nytt år! :D