Olika stora ögon - mina komplex tar över mitt liv!

MKJS +1
Jag har alltid haft dålig självkänsla. Det beror kanske mest på mina ögon! Det ena ögat är nästan dubbelt så stort som det andra, tycker jag. Vissa säger att det inte alls syns! Men de säger bara så för att göra mig glad!? Jag har fått en hel del kommentarer, från ärliga småbarn, hänsynslösa ungdomar och nedtryckande vuxna människor. :( och jag mår sjuuukt dåligt över det. När någon kommenterar så hugger det verkligen i hjärtat på mig.

Jag tänker på ögonen exakt hela tiden! Det känns som att mina ögon har tagit över mitt liv. Jag ser alltid till att hålla mig till vänster om den jag pratar med, för då syns det inte lika mycket. Ofta spärrar jag upp ögonen omedvetet vilket leder till huvudvärk. OCH JAG KAN INTE SE FOLK I ÖGONEN! JAG SKÄMS SÅ MYCKET! Jag kan knappt umgås med folk längre, jag sitter bara inne på mitt rum och tycker synd om mig själv. Mår så dåligt över det här!

Är det någon som har varit/är med om något liknande? Eller vad tycker ni, överdriver jag? Några tips?

73 svar

nocki +1
Jag kan inte se nåt på din bild, men vet du, mina ögon är också olika! ;P
tror inte det är något som folk lägger märke till, åtminstone inte något som förstör :) men, om det tar så mycket energi för dig och gör så att du inte vill/vågar göra vissa grejer - då kanske det kan vara en idé att försöka jobba med självkänslan. antingen på egen hand, eller söka hjälp hos någon som kan det där (:
Itsmelilli +1
Mina öfon är också olika stora.Jag brukar "kisa" på kort.och då ser man verkligen skillnaden.mitt vänstra e mindre..försöker inte tänka så mkt på det men..
Azolut +1
Jag förstår uppriktigt inte vad som är problemet? Människor ser ut på olika vis vilket ju är tur det, hade varit tråkigt annars. Det är väl bara att sträcka på dig gå ut och vara som du är? Tänk på alla andra människor som har konstiga handikapp i stället och som klarar sig fint i samhället. Du lär ju inte kunna ändra på dig så det är bara att acceptera och tänka på allt positivt som finns i världen istället och sluta låta folk berätta för dig hur du borde vara eller se ut.

Ett bra självförtroende är alltid mycket sexigare än ett bra utseende och har man kass självförtroende kan man alltid fejka tills det kommer naturligt.
Error +1
Alla har olika stora ögon, öron (dom har olika placeringar på var sida om huvet), händer, fötter, ben... INGEN är helt symmetrisk! så jag antar att alla är onormala eller normala..

ps: dina ögon ser lika stora ut. men om du trots allt skulle envisas med att det ena ser större ut än det andra, gå det att fixa med smink.
Jackie85 +1
Mina ögon är också olika stora...man får kompensera det med smink istället....
Berecca +1
Olika stora? Dina ögon är sjukt fina!
embraced +1
Jag har oxå det, alla har!
MKJS +1
Fejka sitt självförtroende, ja... Det är precis vad jag gör. Tror egentligen inte att någon märker att jag mår dåligt över det här :/ men ah! Det är så att jag gjorde en ögonoperation när jag var liten, och sen dess har muskeln i ögonlocket slutat fungera, så det hänger jättemycket :O Jag vet att man kanske ska fokusera på andra saker, men ögonen känns så viktiga för det är ju ändå där livet sitter :) nej jag vet inte hur jag ska förklara! Ögonen är som fönstret till själen, eller vad säger man? Äsch, ni fattar nog.
Alexlyndra +1
Azolut: Ja man ska tänka på andra, men det är inte så lätt att tanka på andra när man har problem hos sig själv. Hon kan ju inte gå och svälja något hon mår dåligt över för det kommer komma tillbaka som en käftsmäll.
Det enda man kan göra är att ta sig tid och acceptera det och börja fokusera på det fina hos sig själv. Det hjälper inte att attackera någon.
P-Floyd +1
Ögonlyft kanske?
Snabbt och enkelt
P-Floyd +1
Men som andra har sagt så har du sjukt fina ögon
=)
35923 +1
Mitt öga känns som de sitter längre ner än det andra.. man har alltid massa sånna här grejer för sig. men det är inget att haka upp sig över! du är jättefin.
P-Floyd +1
Noni, när vi ser oss i spegeln så är ju vår kropp spegelvänt. Och då ser vi inte riktigt hur vi egentligen ser ut.
MKJS +1
Nej, haha. Man vet ju faktiskt inte hur man ser ut! Man går omkring och tror att man ser ut på ett sätt, men egentligen ser vi ut helt spegelvänt.
43582 +1
Mina är oxå olika stora...ibland syns det mer och ibland syns det mindre...tror inte nån nästan har helt symetriska ansiktshalvor :)
Miniu +1
Jag fick väldigt liknande komplex när jag var 19... det började rycka i musklerna runt ögonen... jag skämdes mycket för det här i flera år... vågade inte se folk i ögonen ordentligt... nu orkar jag inte bry mig så mycket... men tycker ffe att det är lite jobbigt... inte så farligt... men jag har blivit påverkad av att ha komplex vid ögonen under så lång tid.
jaaasmin +1
Mina har också gått i omgångar, men de är nog för att jag fortf växer o ändras (ja, jag är lite seg i växten ok.) tror att de blir bättre när du blivit äldre :)
muums +1
Det syns absolut inget på dina bilder iaf! Men du ska inte ha komplex för en sån sak. Dina ögon var helt underbara! Den färgen är bland de vackraste jag sett! Hela du är skitsnygg! Ingen kan vara helt perfekt =)
sminket +1
Det tycker jag absolut inte!

- Ett vattendrag med solen glimtandes på tycker jag att dina pastelliga ögon speglar att du ser
- Ser igenom som ett transparent sol ljusstråle där de speglar en hel aura
- En aura som ser
;-)
P-Floyd +1
Där lät du lite tantig måste jag kommentera