P-piller Yasmin, angående "hudproblem"

Kebablover +1
Började ta Yasmin bla för att få bättre hy, och jag har fått bättre hy. Men undrar bara om jag slutar ta dem, kommer jag få dålig hy igen?? Hoppas att någon har svar på detta

8 svar

mamacitaa +1
Har fått bättre hy sedan jag började med yaz och ja man kan få dålig hy igen, även sämre om man slutar. Andra får inga problem alls efter dom slutat. Det är väldigt individuellt så det är tyvärr omöjligt att svara på men ja du kan få dålig hy igen.
Kebablover +1
Till @mamacitaa
Jaså, vad tråkigt att höra :( även fast man använder den i flera år (3-5 år ungefär)?
mamacitaa +1
Till @Kebablover
Ja ppiller är ju hormoner, om du slutar tillföra dom så rubbas hormonbalansen vilket kan påverka hyn.
Kebablover +1
Till @mamacitaa
Okej tack då vet jag :(
Niccci +1
Jag åt Yasminelle i tre år och fick jättebra hy. Gjorde ett uppehåll för några månader sen, och min hy bli bara värre och värre nu, snart lika illa som det var innan jag började med p-pillrena. Så jag har bokat tid hos barnmorskan nu så jag snabbt som attan kan börja med p-piller igen :)
Så JA, hyn kan bli dålig igen om man slutar (så man får väl käka p-piller resten av livet...)
Kebablover +1
Till @Niccci
:((( åh vad tråkigt att höra, jag som snart ville sluta med det och skaffa barn..
skiing3 +1
Jag har också fått jättefin hy av Yasmin, måste va nåt hormon som fixar huden så fin! Du kan få dålig hy eller så ha du kommit ur perioden som är vanligast där man lider av finnar osv när du slutar med dom, så de är svårt att säja.
Johanna +1
Jag skulle aldrig knapra hormoner bara för att få bättre hy. Äter det inte ens som preventivmedel längre. Satsa på en bra hudvård och bra kost istället är mitt råd.