Plastikkirurgi - landstinget?

80116 +1
Jag har väldigt utåt stående öron, och har även knölar bakom öronen som gör ont ibland. Jag har velat operera mina öron enda sen jag var liten och känner att det är dags nu. Jag är missnöjd och har blivit retad för mina öron sen jag var barn. Nu är min fråga; går jag till landstinget för att söka om remiss? Och isåfall, är det stor chans att jag får remiss till plastikkirurgi? Jag läste någonstans att det är lätt att få det om man har väldigt utåt stående öron..

8 svar

115508 +1
Jaaa men säg också att du blor retad o mår dåligt att du alltid måste täcka de asså att du helt enkelt mår illa av de så kan du få operationen betald:)
102157 +1
Jag har opererat mina öron just för att dom var utstående. Jag gjorde det helt gratis. Och var redan fyllda 18 år. Det räknas som plastikkirurgi ja. Det är genom landstinget och jag fick en remiss och dom kollade och tog kort på mina öron, sen blev jag uppringd och fick en tid för operation. Jag hade också ont i mina öron när dom var utstående, när jag låg för länge på dom fick jag jätteont.

Så jag tror du inte ens behöver säga att du blir retad av det, men du gör som du vill :) man kan få lokal bedövning eller bli sövd. Jag valde att bli sövd för att jag var lite skraj och ville gärna inte vara vaken under ett sånt ingrepp. Att operera öronen är det bästa jag gjort och är så himla nöjd med resultatet! Så lycka till :)
80116 +1
Gud, tack så jättemycket för ditt svar AlysonM! Har funderat på detta länge nu. Hoppas verkligen jag får denna remiss, skulle verkligen behövas :/ har du någon för- och efterbild att skicka? Om du vill alltså!
Tottin +1
Antingen kan du skriva en självremiss på sjukhusets hemsida, eller så pratar du med en läkare på vårdcentralen som skickar en remiss till sjukhuset. Sedan får du träffa någon där som gör en bedömning.
102157 +1
Har tyvärr inte några bra före och efterbilder men det blev enorm skillnad. Blev mållös när jag åkte tillbaka till sjukhuset för att ta bort bandaget och stygnen. Så fick jag se mig i spegeln i mina nya öron och jag kunde inte blivit mer nöjd! Hoppas det räckte som en "bild" av hur det kan bli :) Jag gick med ett leende på läpparna hela den veckan kan jag säga haha :) jag gjorde det i Nyköping och dom var så snälla och förstående. Men sen finns det ju idioter till läkare/kirurger.

Han som opererade mig sa när jag låg redo på operationsbodet att "du har ju inte så utstående, bara det högra som står ut lite. Ska vi dra in det högra bara?" lagom panik jag fick då det var bestämt att jag skulle operera in båda öronen. Men både jag och sjuksköterskorna som höll min hand osv sa lite argt och sa att båda öronen ska dras in som det var sagt och det blev båda öronen lyckligtvis. Så stå på dig och var bestämd om du får en idiot till doktor! Haha
80116 +1
Åh okej, får hoppas läkarna är lika duktiga här! Men gjorde du dina öron mindre? För jag vill få bort mina knölar samt få dom mindre utåt stående+mindre öron.. För mina är dumbo just nu och jag har aldrig vågat ha toffs på mig.
102157 +1
Jag drog bara "in" öronen för att dom var utstående. Men dom är nog kunniga så om du vill förminska dom kanske dom kan göra det på nåt sätt. Jag har också som en liten knöl eller vinge vid mitt högra öra, men det var bara något man såg när dom var utåtstående, nu när jag har dragit in dom tänker man inte alls på min lilla vinge ;)
issa1983 +1
Har hittat en bra o informativ sida som skriver allt om plastikkirurgi, det finns forum om öronplastik också, det kanske hjälper dig :)

Här är länken om du vill kolla själv :)

plastikoperationer.net