Sjukt jobbigt, mens

J-Bieber +1
Jag är en snart 15 åring som haft min mens sedan jag var 13 och under dessa 3 år (från 6an till 8an) har jag alltid mått dåligt. Har så jävla jobbig mensvärk, mår illa utav mens lukten, mår illa när jag ser mens på bindan, är sjukt hungrig men har ingen lust å äta, byter binda för ofta då jag inte står ut med kladdet, kan gråta i timmar innan iprenen börjar värka (vilket ibland kan ta för långt tid) och jadajada.

Funderar på om man borde börja med P-piller, men det kanske blir lite onödigt? Eller vad vet jag? Vad ska jag göra tycker ni? Kan tillägga att jag just nu sitter jag och gråter utan några som helst anledningar och magen kurrar som in i helvetet.

Mvh Nedstämd Flicka :((

14 svar

kiko +1
Tycker du ska vända dig till Uno o prata med någon där, tror de kan hjälpa dig bättre än någon här.
Vampira +1
Både ja och nej till ppiller! Jag hade världens monstermensvärk förr! Ont som satan!!! Illamående from hell, och svimfärdig! Och kunde blöda igenom en tampong på 30 minuter:/ Va tvungen att va hemma från skolan minst 2 dagar varje gång jag fick mens! Men när jag började med ppiller så försvann allt! Blödde brutalt mycket mindre! Har behövt värktablett kanske 4-5 ggr under de 6-7 år som jag tagit ppiller (har dock aldrig varit i närheten av smärtan jag hade innan), minimal illamående, om ens nått! Aldrig svimfärdig.

Dock rekommenderar jag inte ppiller pga all skit det innehåller som är skadligt för kroppen! Sånt som barnmorskorna inte nämner nått om.
Och de sista åren jag hade ppiller fick jag en massa biverkningar som jag inte visste hade med dom å göra, barnmorskorna brydde sej inte så visste inte hur jag skulle bli av med dom, men så fort jag slutade så försvann allt! Och har aldrig mått bättre!! Trodde att monstermensen skulle komma tillbaka när jag slutade med ppillerna men än så länge är det lugnt! :)

Men varför använder du inte tampong? Du slipper du ju kladd osv.
J-Bieber +1
Till @kiko
Jo det ska jag göra, men ville bara kolla här först.

Till @Vampira
Ajdå, så var det med mig förut med.
Stannade oftast de första dagarna jag hade mens :/ Åh vad underbart det låter att det blev sjukt mycket bättre!
Jo det är precis därför jag nojjar, är rädd för biverkningarna men såå många år såsom 6-7 år låter ju så bra och skönt :'(

Tampong är inte riktigt min grej, men tror att jag kanske borde börja, med minsta storleken då, då jag verkligen är tajt som fasen lol :3 Men ska iaf prata med ungdomsmottagningen, tror faktiskt att jag skulle satsa med P-piller :S :$
Dessutom, vad fick du för biverkningar @Vampira
58736 +1
Kan man klara sig utan P-piller så tycker jag man ska försöka göra det så länge som möjligt. Finns så mycket dåligt med P-piller, som kan komma direkt eller långt senare. Jag har fått både finnar, humörsvängningar och depressioner, samt konstanta mellanblödningar (dvs mens i stort sett alla dagar). Det är inte alla som får det så, men det är väldigt vanligt att i alla fall få NÅGON av alla komplikationer.

Kanske prova tampong ett tag och se om det känns något bättre (själva krånglet och "kladdet" alltså - jag HATADE binda så bytte snabbt till tampong). Men värken har jag inget direkt svar på... Jobbigt :/ Tycker nog du ska prata med någon på ungdomsmottagningen :)
Vampira +1
Till @J-Bieber
När jag började med ppiller så gick jag upp 10 kg på en månad.. Och nej jag åt inte mer/onyttigare än vanligt! Tvärt om! Men när jag bytade så gick jag ner igen, dock inte allt.

Men sen efter flera år så kom biverkningar som minskad sexlust, hade verkligen ingen sexlust alls och det är verkligen olikt mej!! Gjorde asont i magen/livmodern när jag hade sex, blev trött å slö, och även lite deprimerad... Pratade med dom på umo och mvc angående smärtan i magen och den minskade sexlusten, dom sa bara "han får inte tränga sej in så djupt"..

Lixom wtf?! Har aldrig haft problem med det innan, med nån.. Åsså kommer det bara från ingenstans. Men som sagt, när jag slutade så försvann allt det där, och då fick jag även reda på att det är många som har problem med smärtor när dom tar ppiller men barnmorskan sa inget om det till dom heller.

Sen säger dom ju att det är helt ofarligt med ppiller, sen att folk dör av det räknas väl inte... Jävla idioter! Skulle aldrig ta sån skit igen!
kiko +1
När det gäller p piller/minipiller så är det så individuellt, alla upplever det olika o har olika erfarenheter, som sagt det är bättre du pratar med någon o får en egen uppfattning. Jag går på minipiller o det enda "problem" jag hade i början var finnar o idag har jag inga problem med det.
Jag rekommenderar inte ppiller men rekommenderar att du får en egen uppfattning o läser på själv. Du är fortfarande i tonåren, puberteten pågår ända fram till 20 års ålder o du utvecklas fortfarande. Försök håll ut o prata med Umo som sagt.
Aina87 +1
Jag kan rekommendera dig p-stav.
Jag har ingen mens alla, hur skönt som helst. :)
En p-staven räcker i 3 år och brukar vara gratis för personer under 18.
bejs94 +1
Vänd dig till kvinnokliniken eller umo. Jag började med p-piller cerazette just för att slippa mensen eftersom den var jätte jobbig. Så mår du så dåligt tycker jag du ska ta kontakt med en läkare för att diskutera p-piller. Jag mår väldigt bra på cerazette inge biverkning och inte haft mens på flera år :)
J-Bieber +1
Till @Vampira
Oj 10 kg på en månad, jag är relativt smal så det spelar nog ingen stor roll (jo självklart spelar det roll).
"Han får inte tränga sig in så djupt"
Vafan är detta för dåligt ursäkt för dina smärtor??? Skönt att det iaf försvann!
Jo att p-piller är ofarliga hör man ju mycket om, tvivlar på detta iaf.
J-Bieber +1
Till @Beavy
Jo jag försöker men det blir jobbigt med tiden :( Vill så gärna ta p-piller men på samma gång inte då jag vet att dåliga effekter kan uppstå:/

"Vågar" liksom inte med tampong :$ men jag kanske ändå borde testa då bindor med pölar är sjukt jobbigt! Jo det ska jag göra!
Jo det ska jag göra! Att prata med ungdomsmottagningen*
J-Bieber +1
Till @kiko
Jo precis, jo det ska jag göra, ta kontakt med ungdomsmottagningen eller något sånt :)
J-Bieber +1
Till @Aina87
P- stav, ajjj :$ Har det uppstått några biverkningar hos dig? P -stav verkar så Scary :/ Me vad skönt men ingen mens alls ååååh :'(
J-Bieber +1
Till @bejs94
Jo precis, den ända anledningen till att jag vill börja med p-piller är pågrund av den jädra mensen. Ingen mens på år alltså ååååh så jävla skönt att man blir tårögd :'(
Aina87 +1
Till @J-Bieber
Man får en bedövnings spruta, så man känner ingenting ;) När 2år har gått så har jag fått lite små blödningar, inget mer än att man använder sig av ett trosskydd. Jag är inne på min tredje p-stav inga större märkbara biverkningar som jag kan komma på.