Skum mens för första gången på 7 år..

PiipeN +1
Ja, nu har det hänt något skumt här. Jag har haft väldigt regelbunden mens ända sen jag fick den första gången, nu snackar vi alltså max 2-3 dagars skillnader, men nu verkar den inte vilja komma igång för första gången nånsin. Har haft sparsamt med bruna flytningar i 4½ dag nu, något som annars bara förekommer dagen innan mensen börjar på allvar. Min mens varar vanligtvis 4 dagar, så nu har den liksom hoppats över helt i och med att jag endast haft väldigt, väldigt små bruna flytningar istället för vanlig mens.

Vad kan detta bero på? Skulle inte oroa mig om nånting liknande hänt förr, eller om jag visste att min mens är oregelbunden, men när den kommit så perfekt varje månad i så många år blir man ju självklart fundersam när något händer annorlunda. Kan man få en sån här liten blödning även om man är gravid? Risken finns nämligen, då jag tog mitt piller ~10 timmar för sent för nån vecka sen... Kan det vara något annat?

1 svar

111285 +1
Det är normalt att mensen hoppar över ibland, även om den inte gjort det förut. Om du dessutom är orolig för att vara gravid så kan kroppen liksom, stänga av mensen så att den hoppas över av oron liksom.

Gör ett graviditetstest och om inte mensen kommer om några dagar så kan du gå till UM eller barnmorska, förmodligen är det ingenting att oroa sig över. Men man kan ju aldrig vara säker så du skall nog kolla upp det :) Du kan ju också vänta tills nästa mens och se om den kommer som den ska.

Min mens har också alltid varit jätteregelbunden och sen jag började med ppillller är den exakt. Men en gång hoppade den över en månad på hösten, jag var hos UM och hon sa att det inte var nått fel, jag var inte gravid eller så, och förklarade att det liksom kan bli så. Kan ju vara om man är stressad eller vad som helst, som kroppen reagerar på liksom :)