Smal tjej, stor mage

J-Bieber +1
Hej där, jag är en tjej på ungefär 170 cm och väger ungefär 51 kg. Det är en sak jag funderar över.

Det är så att jag är smal som ni ser, om jag måste välja kropps form så kan jag säga att jag är ett blivande päron (lol). Har små bröst, smal midja och lite bredare höfter. Nu till saken, på mororgona så är min mage helt platt, kan till och med se mina revben. Men när jag fått i mig en vanlig portion mat så blir magen ovanligt stor. Man kan nästan tro att jag är gravid i vecka 4-5.

Har tänkt börja styrketräna utan vikter hemma på morgonen, speciellt magen innan jag sätter i mig något. Vill liksom ha lite magmuskler och man får ju det om man tränar obviously. Men om min mage blir så stor under dagarna blir chansen mindre att jag kan fixa till mig magmuskler? Och varför blir min mage så stor liksom? :/ Jo man får ju put mage efter att man fått i sig mat eller så, men min blir liksom jäävligt stor. Borde jag kolla mig hos läkaren eller är det ingen fara?

17 svar

kiko +1
Du får ju mage för att du äter, maten måste ju få plats nånstans, så är det hos alla!
Tottin +1
Det är normalt att magen blir större under dagen, du stoppar ju mat i den. Och gravid i vecka 4-5 syns inte på magen :)

Magmuskler kan du såklart få även om din mage sväller upp. Som sagt, allas magar sväller under dagen när man äter.
58736 +1
Alla får större mage under dagen när man äter. Men om du får väldigt uppblåst mage kan du ju vara intollerant mot något i maten (laktos eller så). Blir du gasig osv så är det förmodligen det. Annars är det helt normalt att magen är plattare på morgonen än på dagen
J-Bieber +1
Till @Beavy
Jo det vet jag. Får väldigt stor mage men blir varken gasig eller får några problem.
Jo antagligen :)
Berg +1
Min mage blir också sådär, men när jag började gymma och äta bättre blev magen inte lika stor under dagen längre. Jag är också väldigt smal (162cm lång och väger 46kg)

Mejeri- och gluten produkter har jag slutat med och så fort jag äter något sådant nu så vipps så får jag tjockare mage. Är numera Vegan och magen har aldrig varit så snygg som den är på kvällen ;)

På helgerna äter jag godis/chips/fetmat och min mage blir mer svullen då, och på vardagarna äter jag hälsosamt och min mage blir helt återställd inte förs än på onsdag efter helgens onyttigheter. Jag tror att det beror på att kroppen är svullen av all vätska eftersom salt binder vätska i kroppen och efter att ha stoppat i mig massa salt i tre dagar så tar det någon dag innan allt blir bra igen.
119906 +1
Uppblåst mage är normalt. Jag har tränat i ca 2 år och har byggt bra med magmuskler, men det är inte varje dag jag ser dom pga uppblåst mage, har en väldigt känslig mage som vill blåsa upp sig till en 5 månaders gravid mage, detta problem har jag fått av min kära mor haha, det spelar liksom ingen roll hur bra jag äter och avstår från laktos/gluten, magen blir stor ändå. So don't worry! du kan bygga ändå! bara det att du kommer nog inte se muskler varenda dag:) vilket de flesta inte gör heller.
Rosewater +1
Ät mer hälsosamt, dvs mer kött och grösnaker,,mindre kolhydrater (långsamma),,ha en cheat day en gång per vecka. Träna 3-4 ggr och se till att ha en cardio intensive träning som inkluderar mag träningar.
119906 +1
Till @Rosewater På vilket sätt hjälper det att äta mindre långsamma kolhydrater och göra magövningar att minska svullen mage? :P
Rosewater +1
Till @Mammik
Tack för din uppmärksamhet.

Hon ville få magmuskler -så jag gav min idé.

Om det är ang svullen mage ?- då är det en massa teorier.allt från allergi, hård mage till menstruation besvär ev medicinering med sk estrogen behandlade läkemedel mm . Då skulle jag säga besök läkare.

119906 +1
Till @Rosewater
Okej.. men då undrar jag fortfarande varför hon ska äta mindre långsamma kolhydrater? Är väldigt insatt i kost och träning och jobbar med det, därför är det kul att veta för mig.. :)
Berg +1
Till @Rosewater
Varför äta mer kött? Kött innehåller mättade fetter och kolesterol, vilket inte är bra alls! Omättade fetter däremot är hälsosamt (fet fisk, skaldjur, avokado, frön, nötter, tofu m.m).
Berg +1
Kolhydrater behöver man inte dra ner på, ris, potatis, sötpotatis m.m är bra kolhydrater medan processad kolhydrater är dåligt (pasta, bröd) :) det är svårt att bygga muskler om man ligger på underskott, så tänkt på att äta ordentligt och bra :) nyttiga fetter, bra kolhydrater och mycket protein är viktigt (bäst resultat om man har med alla tre i sin kost! Kroppen behöver både fetter och kolhydrater)
kiko +1
Jag blir verkligen rädd av att höra hälsotrender som bara fortsätter. En sak att undvika sånt som är farligt men att hålla på utesluta det ena och det andra är bara sjukligt. Vi lever en gång, god mat är livet! När vi alla är 50 kommer ingen bry sig om någon putmage. Jag älskar min putmage :)
FoxyCleo +1
Till @kiko
Håller med. Det är bra med variation i maten, säkrast att inte utesluta något. Man märker själv vad man mår bra av.
eliassw +1
Nä man har näringsbrist får man en stor mage. Så här ser flesta fattiga barn i Afrika också.
LindaTheS +1
Till @kiko
Håller med! :) Ena veckan ska man utesluta det ena och nästa vecka det andra... Men vad ska man då äta om nu allt är så "förbjudet"? Jag älskar mat! Är smal av naturen men har väldiga problem med svullen och förstoppad mage, haft det länge. :(
Merida +1
Min vän fick också så. Hon bytte till vegetarisk kost och mår nu mycket bättre. Vi äter på tok för mycket kött. Inte så att du bara kan skala ned på köttet?