Smärta i nedre rygg och mage

108352 +1
Den senaste 1,5 veckan har jag haft det jobbigt :( började med smärta som kändes som mensvärk i nedre delen av magen. Sedan gick det över till nedre delen av ryggen och vandrade liksom runt i magen. Vissa dagar är värre och vissa känns det ingenting. Jag kissar mycket oftare än vanligt och verkar även vara gasig, känner mig bajsnödig speciellt när smärtan i ryggen är som värst. Då kan jag typ inte sitta rakt.

Var hos doktorn idag men det var ingenting med njurar och de kunde inte se något på blodprov eller i urinen. Men det gör verkligen ont och jag tycker det är obehagligt att ha såhär ont en längre tid, vad kan det vara? Bör jag gå till gyn?

7 svar

119477 +1
Gå absolut till gyn, tyvärr har jag ingen aning om vad det är men det låter som att du borde gå kolla upp det.. kan du vara gravid? kan det vara stress? en cysta?
108352 +1
Doktorn trodde jag hade stressmage och stressblåsa men den smärtan känns liksom konstig...
Gravid har jag testat så det är jag inte, köpte ett test på Apoteket för säkerhets skull hehe och har inte haft sex sedan slutet av maj!
Johanna +1
Vadå gjorde de ingen gynekologisk undersökning på dig? Låter precis som symptomen på när man har fått en cysta på äggstocken. Jag har haft cysta två gånger och hade exakt samma symptom som dig.
108352 +1
Nope de tog bara blodprov och urinprov, han sa att de proverna inte visade något och att jag troligen hade stressmage och stressblåsa.... Smärtan i nedre rygg har släppt lite och har inte ont i magen heller, men det kommer ibland och då är det jävligt jobbigt :(
Johanna +1
Ok låter välldigt oseriöst att de inte skickade dig till gyn, det brukar vara det första man gör med den typen av smärta särskilt om man inte hittar något. Bor du i Gbg kan du gå till gynakuten på Sahlgrenska.
108352 +1
Nej jag bor tyvärr inte i gbg men vi har väldigt bra gynmottagning här där jag bor så ska nog boka in en tid.
Var din smärta också så att den kom och gick och vandrade runt?
Johanna +1
Ja okej men va bra, se om du kan få en akuttid där. Yes det gjorde den, kände av den mer ibland särskilt udner nätterna. Lycka till!