Stress eller någonting fel

lustforlife +1
I tre dagars tid har jag haft som ett "tryck" över bröstet. Det började med hjärtklappning i förrgår när jag druckit två koppar kaffe, säkert koffeinet som påverkade alltså. Eftersom jag är typ hypokondriker och äter ppiller så blev jag rädd av hjärtklappningen och fick en massa ångest. Låg och oroade mig hela kvällen. Vakande på morgonen, allt var bra, igårkväll kom det tillbaka igen. Trycket över bröstet. Och samma sak idag.

Ingenting imorse, ingenting under dagen men nu när jag lägger mig på soffan känns det igen. Det gör inte ont men det är liksom ett obehag, lite tungt att andas nästan. Grejen är den att jag har börjat på nytt jobb denna vecka, har mycket att tänka på och undrar om det här kan vara stressrelaterat? Man blir ju alltid lite rädd när det handlar om bröstet/området kring hjärtat... Känns överkurs att söka jourtid för detta nu under helgen om det inte ens är något allvarligt, men jag kan verkligen inte släppa oron...

14 svar

Mliillo +1
Mycket möjligt att det är stressrelaterat och ångest. Kan också vara högt blodtryck så kolla upp det. Men eftersom du oroar dig mycket kan det mycket möjligt påverka dig fysiskt.
lustforlife +1
Okej, tack för svar! Jag kollade blodtryck för ungefär en månad sedan, innan jag började med mina nya ppiller, och då såg allt bara bra ut. Men det kan ju ha påverkats av pillren kanske. Men borde jag åka in akut på jourtid imorgon för det eller kan man avvakta till efter helgen...? :/
annaklara +1
Jag tror också det bär ångest pga hypokondrin. Försök sluta tänka på det. /hypokondriker
Aceton +1
Man ska aldrig åka in akut om man kan tänka sig ta det en annan dag.. då hör du ju själv att det inte är akut!? Gissa varför det alltid är så långa väntetider på akuttider? För att folk inte har akuta problem och inte behöver hjälp NU, så dom får vänta. Det tar bort fokus från de faktiska akuta problemet och gör att ett problem som kanske är akut inte observeras. Och sen klagar alla på vården..

Tycker det är ganska uppenbart stress. Boka en tid på vårdcentralen för att få det bekräftat. Låter osannolikt att dina p-piller ska ha påverkat blodtrycket på så kort tid.
Aceton +1
Haha förlåt att jag låter barsk men är så trött på alla dessa personer som kommer till akuten utan akuta problem och sen klagar på väntetiden. Har du ett akut problem KOMMER du få hjälp DIREKT på akuten. Punkt slut.


/vet inte ens om de är akuten du syftar på, men antar principen är den samma oavsett.
lustforlife +1
Haha Aceton, det är precis det en hypokondriker som jag behöver höra :) Jag försöker lugna mig själv genom att tänka att om det vore allvarligt för mitt liv borde jag ha kolat redan eftersom jag haft dessa symptom i tre dagar nu... Och så tänker jag själv att det ju kan påverkas av min stress/ångest. Men man blir ju ändå lite orolig när man börjat äta piller som "varnar" för liknande symptom.
Aceton +1
Till @lustforlife
Haha bra att du inte tar det personligt
Aceton +1
Till @lustforlife
Men ååh, hela texten försvann :( Skrev om ett tips för hypokondriker som jag hört funkar för många.. hah, jaja :/
SandraLind +1
Jag hade samma symptom som du och konstant hjärtklappning i flera dagar. Till slut blev det så jobbigt (alltså ungefär som att man hade haft hicka i tre dagar, man tröttnar...) att jag gick till vårdcentralen och de gjorde ekg och kom fram till att det var stress bara. Prova att ta det lugnare, kanske gå lite promenader och inte dricka kaffe.

Men om du har en bra vårdcentral nära så gå dit på besökstid, är alltid värt att kolla upp saker tycker jag. Sen behöver man inte rusa in på akuten kanske :P
lustforlife +1
Haha Aceton, det tipset skulle jag behöva :( Jag lider av mycket ångest och går i terapi där jag bearbetar mycket av min oro, jag oroar mig för väldigt mycket saker helt obefogat. Så det skulle inte förvåna mig om det har att göra med stress.
Tack för svar SandraLind. Om det inte går över under nästa vecka får jag ringa min vårdcentral och boka en tid. :) Men jag får försöka att ta det lugnt och koppla bort jobb, plugg och all stress under helgen nu för att se om det blir bättre...
lustforlife +1
Femte dagen och jag har fortfarande ont, dock har det förändrats nu så det är mer som att min bröstkorg är för liten. Måste typ anstränga mig hels tiden för att andas... Sjukt jobbigt oavsett vad det är
Merida +1
Stress. :) Kan vara fel kost också. Ät mer nyttigt och näringsrikt.
Mliillo +1
Stress och ångestr det helt klart. Kanske rentav panikångest med den känslan. Har också mått så men mår betydligt bättre idag sen jag helt enkelt bestämde mig för att sluta oroa mig och sluta låta negativa saker påverka mig. Enklare sat än gjort men microsteg i taget så kommer du tacka dig själv i framtiden:)
Promenader, träning, sysselsättning där du gör saker DU vill och det viktigaste. Att vända om sitt tankesätt. Och det går. Gör man lite varje dag så kan man märka av skillnaden redan efter en vecka :) Men då ger man sig fan på det!
lustforlife +1
Det verkar vara en enig skara om att jag inte behöver oroa mig för döden i alla fall. Skönt ;) Men tack för era svar. Det skumma är bara att jag känner mig ganska glad nu i jämförelse med hur jag mått tidigare i höst. Men jag har ett dödsfall i familjen som jag påmints om en del nu på sistone, jag har mycket i skolan och så nytt jobb.

Så det är väl med säkerhet det... Jag ska försöka dra med mig killen på en promenad efter middagen och försöka skingra tankarna. Imorse när jag satt och fikade med mamma kände jag inte alls av det så det känns ju logiskt att det sitter i huvudet. Så fort jag blir ensam kommer det tillbaka :(( usch vad jobbigt. Men tack snälla alla för era svar i alla fall.