Ta bort leverfläckar själv?

coke +1
Är det farligt att ta bort leverfläckar själv och hur gör man så att dom inte växer tillbaka igen?:)

20 svar

85478 +1
Farligt? nej

korkat? ja
coke +1
Varför är det korkat?
85478 +1
Dom måste skäras bort och du får ett fult ärr istället...
coke +1
Jag vill hellre ha ett ärr än en brun fläck:)
85478 +1
Heh.. aja, gå till läkarn då och be dom ta bort det. Men det blir ikke snyggt kan jag lova. Har tillräckligt med ärr för att veta att det ser fasiken bättre ut med en leverfläck/födelsemärke...
bored +1
Tycker inte att du borde göra det själv. Prata med nån läkare. Bättre att någon som kan det gör det. Dumt om det blir galet.
coke +1
Jag har sett sånna ärr man får när man skär bort dom hos läkarna och sånna ärr tycker jag absolut inte att det är värt att få, men om jag bara petar loss just vid det bruna området blir det inte ett lika stort ärr:)
Susselli +1
Låter man läkare sköta det så vet man att det går rätt till o att risken för komplikationer inte är stor... är inte alltid ärr som är det stora problemet, tänk om d blir infekterat när du skär själv...
emmbom +1
Tror man kan göra det gratis hos Vårdcentralen om man har problem med en leverfläck. Med gratis menar jag som ett vanligt besök hos Vårdcentralen (250 kr eller vad det nu är) och med problem menar jag om man typ har ont av den, att den skaver osv.
79749 +1
Haha jag tog nagelklipparen och klippte bort en leverfläck på magen:P har inte ens ett ärr efter det:P
goshmiss +1
Du kan gå till vårdcentralen, få en remiss så gör en läkare det. jag skojar itne, jag hade två i ansiktet förut.. jag sa att jag gör det själv till mina föräldrar om inte någon annan haha! asså dom är jättesnälla, dom mä'rkte typ att jag led av det så fick tid i maj (fast man helst inte ska göra på sommaren) och det kosta mig inget :)
teal +1
Jag har tagit bort flera leverfläckar och du ska absolut inte ta bort dom själv om det inte är sådana pluttesmå märken (inte större än några mm) som står ut (som en lite hudflik) som man kan knyta ett snöre runt och strypa typ så att den ramlar av efter ett tag.

Men som jag förstod det på läkaren så är ju leverfläcken större än bara det som syns på ytan, alltså läkaren ska även ta bort den del som är under huden.

Och tänk på ärret som du antagligen kommer få om du ska göra det själv.
waldenstrom +1
Jag hade ett stort födelsemärke på låret som jag, när jag var liten, rev på väldigt ofta. Det var alltid sårigt, men jag fortsatte att riva på det länge, tvättade rent efter varje gång, satte ett plåster över osv. Idag är märket hudfärgat och inte längre brunt. Inte särskilt hälsosamt, antar jag.. men vad gör det om hundra år?
78379 +1
Gör nt sj!
liiisen +1
Nej, men snälla rara. Gör för guds skull inte det själv! Så himla onödigt ifall det skulle bli något galet plus att det är bättre att någon som vet vad man gör fixar det åt dig.
liiisen +1
Nej, men snälla rara. Gör för guds skull inte det själv! Så himla onödigt ifall det skulle bli något galet plus att det är bättre att någon som vet vad man gör fixar det åt dig.
85002 +1
Jag hade en leverfläck, ja fick flipp och ville ta bort den själv me kniv
osv.. men sen bokade mina föräldrar tid hos läkare, så dom tog bort den gratis i gbg, nu har ja fått ett Kuk ärrr ist.
så har snart betalat 1000 spänn på alla olika sorters kräm som ska 'tabortärr' cicatrix och några andra. men den e fortfarande kvar.

jag trodde också jag ville ha ärr ist för leverfläck, men ikke!
. så valet är ditt!
coke +1
Whoareyou: fick du stora ärr?

till er andra, som jag nämnt tidigare är jag inte alls ute efter att gå till läkaren och få stora ärr istället, då fattar jag att man hellre har en brun fläck, men de jag petar bort är bara millimetersmå fläckar och då får man ju bara en hudfärgad fläck och inte ett ärr:)
Anonymuss +1
Hahahha har skurit bort 3 i ansiktet o några på benen med en mattkniv hemma,ser inte ett spår efter dem nu, jag var 13 år så hade ju inget konsevänstänkande
Aceton +1
Risken är att det kan vara cancer, och om du inte får bort hela så kan det sprida sig. Därför är det alltid bra att låta en läkare bedöma märkena. Alla misstänkta märken skickas på prov för att se om det är cancer.