Vaknar ofta deppig

58736 +1
Jag har under sommaren haft problemet att jag ofta börjar dagen väldigt deppig. Vaknar och vill bara ligga kvar i sängen. På eftermiddagen och kvällen när jag ska lägga mig känns allt som vanligt, men nästan varje morgon känner jag mig helt nere...

Vet inte om det är för att jag är ledig och bara väntar på att saker ska rulla igång. Har inga pengar att hitta på saker för just nu heller, så dagarna ligger ganska tomma.

Någon som känner igen sig och har tips på vad man kan göra? Finns det någon vitamin man kanske har brist på om man känner sig seg? :P

11 svar

Merida +1
Jag tror absolut att det hör ihop med din vardag och din ekonomi...

Försök komma ut på en promenad?
aaredhel +1
Jag har inte haft en särskilt bra sommar då jag varit deppig större delen av den. Jag har nästan bara legat hemma i sängen, till och med nu när det är jättefint väder ute. Men jag brukar oftast ta en promenad då jag känner mig lite extra nere/ledsen.
58736 +1
Till @Merida
Jo, det brukar kännas bättre när jag vet att jag har något att göra på dagen. Har lite svårt att promenera utan mål dock, får försöka hitta på något :)
58736 +1
Till @aaredhel
Ja jag har bara suttit inne mycket i sommar, så det är väl tur att den inte varit så bra förrän nu... Men det finns inte så mycket att göra i stan även när det är fint väder då man inte har pengar :/ promenerandet får jag ta tag i
aaredhel +1
Till @Beavy
Jag bor på landet så här finns det verkligen inget att göra men det är så tyst och lugnt här.
Mliillo +1
Så var jag med för ett tag sedan, men det har ändrat sig sen jag ändrade på min inställning till dagarna och till mitt liv. Börjar alltid morgonen med att tänka en positiv tanke.. Nu har det faktiskt kommit automatiskt. Tränar nästan varje dag, gör något jag älskar en gång i veckan. Försöker hitta något kul varje dag.
Min ekonomi är inte heller den bästa, men allt handlar faktiskt om inställning. Jag var på botten för ett par veckor sedan men allt blir bättre av en positiv tanke varje dag.

Tänk inte att det är något negativt med att ligga kvar och inte göra något hela dagarna. Jag hade sådan fruktansvärd press på att jag MÅSTE göra saker, för vem då? För att ha något att berätta för andra? Var så himla trött på det, så jag accepterade läget. Att det är okej att bara ligga hemma hela dagarna ibland.
Sen gör jag inte längre saker för att jag måste, utan för att jag vill.
Vill jag sova hela dagarna så gör jag det, vill jag träna så gör jag det osv..
58736 +1
Till @aaredhel
Åh hade jag bott på landet hade jag varit ute i trädgården och grejat hela dagarna x) lärde mig inte uppskatta sådant förrän jag flyttade hemifrån och nu är det allt jag längtar efter!
58736 +1
Till @Mliillo
Jo man måste ju få låta sig göra vad man vill... Är ändå arbetslös just nu så har inte mycket till val mellan jobbsökandet och kursen jag ska läsa senare :P
Merida +1
Engagera dig i att vara kontaktperson?
FoxyCleo +1
Du kanske kan gå på loppis?
robino +1
Till @Beavy
Jag brukar tvinga mig själv att göra något, träffa en kompis etc. Då blir jag förmodligen gladare, trots att det känns som att jag inte kommer bli det när jag ligger där i sängen.

Annars tar jag bilen ner till stan/hamnen på kvällen och tar en promenad med musik. Det är skönt!