Vaxa underlivet? andra gången

IngetAlias +1
Jag har rakat mig i flera år, både ben och underliv, men har nu börjar tröttna på hur fort det växer ut igen. Hur effektivt och lätt är det egentligen att vaxa sig därnere? Skulle behöva tips på det bästa vaxet och remsorna och även lite tips om hur man gör. Kan man vaxa allt och inte bara bikinilinjen?

Hur länge håller sig den "nyrakade" känslan vid vaxning, dvs hur länge är det lent innan stubbet kommer?

20 svar

tjejen95 +1
Har också funderat på detta, tror de bästa är att gå¨till någon och få det vaxat... veet's vaxremsor skulle jag dock inte rekommendera.. dom suger! Vill också¨göra det här men vågar nog inte :(
stayeen +1
Låter som att det gör ont... Det finns ju någon kräm som är lika bra som vaxning man smörjer in sig med och sen skrapar bort håret! Vet inte hur bra det funkar mellan benen men ändå
Fellatrix +1
Gå till salong! Bästa resultatet och det går snabbt. Det gör ont, men det är så värt det. Måste komma iväg själv men kommer inte till skott. Underbart.
Håller 3-4 veckor, men det bästa är att när det växer ut så sticks det inte, utan det blir ju mjukt och därför känns det som längre.
tjejen95 +1
Stayeen: ah tror du menar veet's kräm, min upplevelse av den är att den också är skitdålig :/ men kanske gjorde fel :)
Fellatrix: hur mycket kostar det för dig? hur lång tid tar det ungefär?
Johanna +1
Krämen s tar bort hår är som rakning- håret går bara av på ytan. Jag tycker du ska gå till en salong.
Fellatrix +1
Veet är skit. Samma effekt som rakning, bara det att man slipper skära sig. Stubben kommer ändå.

Brazilian där du tar bort ALLT tar ca 5 min. Jag går till en av Stockholms bästa, Mayda på Maydis hudvård på Nybrogatan, hon tar 450 enligt hennes hemsida, och då har hon höjt sen jag sist var där.
Hon kör med varmvax och remsor, men jag skulle gärna pröva en andra tekniken utan remsor, där man arbetar med en "vaxboll" som man använder om igen. Sen när den är tillräckligt fylld med hår byter man =) haha, låter äckligt med det är det nyaste.
104158 +1
Jag använder sockervax till att vaxa med. Finns både att göra själv eller köpa färdigt som man bara värmer. Jag köper färdigt. Var väl lite krångligt första gångerna innan man fått in en bra teknik, man är ju så van att använda rakhyvel annars. Föredrar sockervax då det håller sig nyrakat längre. Veet håller jag med Fellatrix om att det bara är skit.
Sabio +1
Jag har också tänkt testa brasiliansk varning, ska gå till en salong. Men grejen är att det kostar typ 450 kr, och det känner inte jag för att betala en gång i månaden, varje månad! :/
Johanna +1
Någon som vet om det är billigare om man bara har lite behåring? Jag har nästan inget utanför bikinilinjen eller något baktill tex.
Fellatrix +1
Samma pris.

Bästa är att om man gör det konsekvent en tid, så kan man gå över och göra det själv när man är van och håren växer mindre, och man tål mer.
IngetAlias +1
Ninefive95: Vart får man tag på sockervax och vad använder du för remsor? Tänker nog ta rådet om att vaxa en gång på salong och sedan försöka ge mig på det där gången efter.

En fråga bara, det står på alla hemsidor att håret växer tillbaka efter 3-4 veckor.. Det innebär väl att det är så gott som helt tillbaka då, inte att det börjar då?
104158 +1
Har denna, eleven.se/…. Finns en film där om hur den fungerar. Och det är inga remsor utan man stryker på vaxet sen drar bort. Kommer inte ihåg hur lång tid det tar innan det växer tillbaka, kan typ räkna nästa gång (x
mel0dy +1
Ninefive är det lätt att göra själv? Och vad är bikinilinje för något? Har läst det typ 100 gånger men fattar inte vad det är haha.
Johanna +1
Bikinilinje är ungefär vad det låter som troskanten eller bikinikanten där vissa har hår som växer lite utanför och som man brukar ta bort.
mel0dy +1
Aha ok tack för förklaringen haha, visste inte att man kunde ha hår där
Johanna +1
På sidan av trosan alltså.
YourMajesty +1
Jag förstår inte hur vissa kan vaxa själv? Jag provade med gröna förpackningen av braziliansk hardwax som man värmer och så stelnar det efter applicering. Det var nog det värsta jag hittat på i mitt liv haha :'(
104158 +1
Mel0dy; Alltså det tog några gånger innan jag fått in en bra teknik och rätt konsistens på vaxet. Så man borde inte förvänta sig världens bästa resultat i början. Men sen så! :)
IngetAlias +1
Har tittat på videon om hur man använder sockervaxet och det verkar ju faktiskt inte allt för knepigt ens..? Känns som om det är en bra idé att öva på benet och få in knycken och allt det där innan man försöker sig på en brasiliansk.

Hur är det med det där att vänta 6-7 veckor? Är det absolut nödvändigt eller är det någon av er som lyckas bra ändå utan att vänta fullt så länge?
93864 +1
Jag går o vaxar mig typ en gång i mån på salong! :) funkar finfint tar kanske 20 min sen färdigt! precis efteråt kan de bli lite rött o så men de går ner fort. spec om man är van vid att vaxa sig regelbundet. första gången ja gjorde det måste ja säga att de gjorde riktigt ont men vaxkvinnan va väldigt snäll mot mig o tog de försiktigt!

har gått nu regelbundet i ett år o ja älskar det! underbar känsla efteråt :) o man behöver ej tänka på stickande hårstrån lr liknande o de växer dsm ut långsamt om man gör de regelbundet. 395 kr ger jag för brasse vaxningen. ganska dyrt men så värt det mina hårstrån har blivit både färre o glesare/tunnare.