Vill operera näsan andra gången

80116 +1
Jag opererade mig för första gången i september förra året. Opererade öronen och det är något jag är så himla glad att jag gjorde (har alltid velat göra det). Jag gjorde det delvis för att det kanske är en grej som folk inte lägger så stor vikt på, att man har opererat öronen. Däremot har jag alltid hatat min näsa, den är "okej" framifrån men ful i profil och så fort jag skrattar får jag en jätteful näsa.

Jag vill hemskt gärna operera mig, inom något år, men är lite osäker på hur andra kommer reagera. Låter skittöntigt att bry sig om vad andra tycker och brukar aldrig göra det, men nu känns det bara som att jag bryr mig lite mer än vanligt. Vad tycker ni om plastikoperationer? Är man "fejk" bara för att man ändrar sitt utseende?

74 svar

Mliillo +1
Om plastikoperation är den sista utvägen och det inte går till överdrift ser jag inget fel med det.
111038 +1
Tycker att det är fejk. Dina ful-gener kommer ju att föras över till dina barn. Skulle inte vilja skaffa ungar med någon som opererat sig snygg.
111038 +1
80116 +1
Haha lol. Nu menar jag bara att fixa tippen på näsan lite. Har aldrig fått stötande kommentarer om min näsa förut utan det är för att jag själv känner att den inte är fin.
80116 +1
Förresten tvekar jag på att ett litet fel kan göra en människa ful. Menar absolut inte att vara sån men får ofta väldigt mycket komplimanger för mitt ansikte allmänt.
111038 +1
Även om det bara är en liten operation så tycker jag att personer som opererar en förändring är svaga individer. Blir generellt rätt avtänd på sådana människor, hur snygga de än är.
MindFork +1
Jag tycker det är okej, för att det finns många som verkligen har en fin/normal/vanlig näsa sen innan som ändå justerar den lite. (Megan fox, ingen drastisk skillnad där, onödig operation enligt mig)
samma sak med tjejer som har ganska stora bröst (B-C) men ändå gör större.
Om man har en mindre defekt så är det svårt att bestämma sig, det finns alltid folk som har det värre men hur illa måste man ha det för att det ska vara okej?

Jag vill också operera näsan för att jag tycker den har lite för mycket "karaktär", men det är inget någon märker eller tänker på förutom jag.
robino +1
Mog: Hur kan du tycka att man är en svag individ för att man genomgår en operation? En svag individ skulle jag säga är en person som bryr sig för mycket om vad andra tycker och struntar i vad den själv vill.
111038 +1
Hur? Eftersom att du påverkas utifrån till att inte trivas med dig själv. Du föds inte med åsikten att din näsa är ful, det är något du skapar på grund utav påtryckningar av din omgivning.
robino +1
Nej. Men allting i denna värld är väl ändå skapat utav det? Smink, parfym, deodorant, kläder osv. Det är ju inte så att jag föds med åsikten att jag behöver kläder, smink eller liknande.
MindFork +1
Det är sant mog. men samtidigt tänker man att man är ung nu och man lever bara en gång. lika bra att försöka gö det bästa av tiden. man kanske blir lyckligare och blir bättre bemöt om man ser bättre ut.
(lyckligare.. förmodligen inte, och bättre bemöt är svårt att veta om det beror på ingreppet eller den nya självkänslan)

För mig är det "svagt" att göra ett ingrepp man aldrig har tänkt på innan, som "lip fillers" så gör man det bara för att det fanns ett reportage/blogg om det eller man har en bekant som gjorde det. När man aldrig tidigare har stört sig på sina läppar eller ens tänkt i dom barnorna, man gör ett impuls ingrepp.
Men samtidigt ska personer inte behöva förklara sig varför det har valt ingreppet, för att bli "godkända" av sin omgivning.
robino +1
Lyckligare vet jag inte men jag är mycket mer nöjd med mitt utseende efter näsop.

Tycker alla ska få göra som dom vill. Att fylla sina läppar är ingenting permanent så det ser tex inte jag som någon stor grej.
robino +1
Sen tycker jag absolut att plastikkirurgi kan gå för långt. När man fixat mycket i ansiktet tycker jag att en del utav våra naturliga ansiktssuttryck försvinner. Men jag bryr mig absolut inte vad andra gör, det är bara min åsikt.
Niccci +1
Jag tycker det är okej om det är något man vill operara som får en att må dåligt och som påverkar ens vardag. Det är din kropp, och du bestämmer helt själv över den! Så länge det inte går till överdrift enligt min åsikt.
Niccci +1
Föresten, har du opererat öronen för att de är utstående? har velat göra det flera år, eftersom jag aldrig har uppsatt hår pga att jag mår dåligt över hur de ser ut.
111038 +1
Haha! Varför skulle någon bemöta dig annorlunda bara för att du gör ett litet ingrepp? Och de som behandlar dig annorlunda, är det verkligen personer som du vill ha att göra med? Att förämdra sitt utseende tycker jag är svagt, men att bibehålla det tycker jag är okej.
robino +1
"Att förämdra sitt utseende tycker jag är svagt, men att bibehålla det tycker jag är okej." - vad menar du med det?
mortiana +1
Jag har opererat brösten och är så himla nöjd. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det mycket tidigare. Nu funderar jag också på att operera näsan. Bara gör en liten finjustering (göra den lite smalare). Tror det skulle göra enorm skillnad och som någon här tidigare skrev så lever jag verkligen efter att man lever bara en gång.

Jag känner mig inte svag för att jag gör det utan känner mig stark när det är gjort. EN operation är inget man kommer på på en kvart att man ska göra utan ett beslut som kräver ett enormt mod då det oftast inte går att göra ogjort. Så ja jag tycker att du ska göra det om du tänkt till riktigt ordentligt och läst igenom allt som kan hända osv. :)

Troligtvis kommer jag få en massa skit för detta nu men det är min åsikt iaf.
Mliillo +1
Svag som individ håller jag inte med, det beror helt på om man faktiskt har försökt jobbat och kämpat med att acceptera sig själv. Men om man inte har gjort det och tar plastikoperation som den enkla vägen så anser jag att man är svag.
Niccci +1
Jag måste bara säga också att egentligen tycker jag det är ganska synd att man gör sånt här. Att vårt samhälla idag präglas så mycket på vårt utseende att vi är beredda att lägga oss under kniven för tusentals kronor.

Men nu har vi det här samhället och jag förstår att det här är viktigt för många, även jag själv skulle vilja operara mina öron, även om jag själv nog aldrig kommer göra det eftersom det kostar för mkt och känns inte värt besväret.