Detta med countouring

Merida +1
alltså, jag har kollat på åtskilliga videos och beställde hem en palette efter många om och men...

Men hur vet man vilken ansiktsform man har? Och hur vet man att man buffat ut allt tillräckligt? Var ska man ha blå resp rosa?

72 svar

Aceton +1
Tycker denhär var ganska så toppen vanessacocomakeup.com/…

Kolla på hur sminkningen blir i flera olika vinklar och ljus för att vara säker på att det är ordentligt utsuddat. Har du väldigt gult ljus där du sminkar dig ser det ut som du har mindre smink än det gör ute i dagsljuset.

Blå och rosa hör väl egentligen inte till en klassisk contour.. kan säkert användas, men låter ju avancerat. Är redan ganska svårt att få till det som det är tycker jag.. hah.
58736 +1
Jag brukar bara försöka att framhäva det som redan finns där; typ kindbenen, sidan av näsan, högt upp och på sidan av pannan, ljusare mellan brynen och näsbenet osv. Tycker att det brukar synas så tydligt på folk när de försöker skapa en ansiktsform som inte finns där - typ som när en tjej med runt ansikte försöker sminka det fyrkantigt. Det ser bara smutsigt ut på något vis och man ser direkt att det bara är smink. Speciellt i dagsljus...

Finns massor videor på youtube dock :) har ingen aning vad man ska ha blå och rosa till :S lät jättesvårt!
mamacitaa +1
Vad jag har sett utav contouringvideos så använder dom en brunaktig och en vit/blek hudfärgad färg. Vart kommer blå och rosa ifrån?
Merida +1
Till @mamacitaa
Till @Beavy
Till @Aceton

Det blå och rosa är tydligen för att täcka olika tex rodnader eller mörka partier... En i kocksbutiken frågade mig om jag ville ha det... Men vid det tillfället sa jag nej eftersom jag bara ville ha en enfärgad concealer... :| Får väl youtuba det också. xD vill bara onte att det ska se för jävligt ut... Är SÅ osäker i mitt sminkande efter jag fick en känga på högstadiet... :P
mamacitaa +1
Till @Merida
Kan i princip inget om smink då jag inte använder det men jag tolkar det som att blå/rosa/grön/gul är concealer och till för att täcka precis som du skriver. Contouring är ju till för att framhäva och smalna av typ kindben och näsa bl.a.
58736 +1
Till @Merida
Ahaa jaa nu minns jag att någon använde en röd concealer under ögonen för att dölja det blå. Sen täckte hon över det röda med en hudfärgat concealer och det blev ju jättebra. Men det såg ut som att det krävdes sådana lager av produkt för att bara täcka lite blå ringar! Skulle jag göra det på mig själv skulle det säkert se förjävligt ut xD känns mer som en sminkning ämnad för filminspelning eller liknande.
58736 +1
Sedan finns det cover-paletter från exempelvis make up store med tre olika nyanser (gul, röd och beige) som ska täcka olika problemområden. Röd täcker blå ringar under ögonen, gul neutaliserar röda finnar osv :) Det är en superpopulär produkt! Men jag brukar nöja mig med en ljusare, hudfärgad concealer.
whatevah +1
rosa är till för att dölja mörka ringar mesans blå/grön täcker finnar :)
medan*
Merida +1
Jag har hjärtformat eller diamantformat huvud... Men när jag kollat på videos så tycker jag att slutresultatet blir så extremt... Jag vill INTE se ut som Kim kardashian...!!! Vilket typ alla gör... Och varför vill ALLA framhäva näsan? Min är redan spetsig...

Blev lite frustrerad nu. Hahaha!
Merida +1
Till @Beavy
Till @whatevah
robino +1
Till @Merida
Är det en palett med skuggor eller "cream"? Jag har också hjärt/diamant -format. Drar bara lätt med en lite halvfluffig borste under kindbenen, vid tinningarna och in mot pannan, lite på hakan och lite vid käklinjen och suddar neråt mot halsen, lite på sidorna av näsryggen med!! Men jag använder bara ett solpuder eller en gråbrun skugga :'D öva öva öva!!
Mliillo +1
Vad är det för skillnad egentligen på en countouring-palett och att använda sig utav de produkter man har hemma? Tycker det funkar lika bra med att forma ansiktet med concealer/puder, hughlighter och rouge.
Mliillo +1
Jagr har väl liknande ansiktsform som dig. Men näsan behöver du inte framhäva då =) Lägg istället en mörkare på näsan om du vill att den ska se "fylligare" ut ...haha fel ord kanske men ja. Jag lägger bara på kindbenen/under kindbenen, tinningarna, sidorna av näsan(för min näsa är lite bred), lite grann vid hårfästet och lite vid hakan. Har ett diamant/fylligt ansikte men tycker detta framhäver mina drag mer och jag får lite "former" i det.
Merida +1
Till @robino
Cream blev det!

Jag har försökt med puder hemma... Men jag fegar alltid ur!! Jag har vant mig vid rouge...! Men jag vill ha MER! Men jag fegar något fruktansvärt!
robino +1
Till @Merida
Har hört att många tycker det är enklare med cream, om du inte har en svamp mååste du köpa det! Så mycket enklare!
Merida +1
Till @robino
Jag beställde svampar samtidigt! Min "droppsvamp" börjar bli urtjänt!
58736 +1
Till @Merida
Du kan ju börja med att bara highlighta väldigt lite :) Lägga lite lite brun skugga under underläppen för att få den att se fluffigare ut, samt lite highlighter på amorbågen. Lite highlighter eller ljus ögonskugga under ögonbrynet för att öppna blicken. Lite ljus ögonskugga i ögonvrån. Lite highlighter högst uppe på kindbenet.

Det kommer man långt med! Man måste inte börja med de mörka färgerna direkt. Sen om man bara är hemma kan man ju kladda på massor och bara prova haha!
58736 +1
Till @robino
Hört massor om real techniques svamp (ska vara kopia av den där miracle nånting som alla älskar, fast mycket billiagare). Har du provat den? Såg att den såldes på H&M för typ 80 spänn :)
Merida +1
Till @Beavy
Ja jag vill inte köra på värsta tv-sminkningen direkt! :P Jag vill se normal ut! ;) Men att sminka läpparna större hade varit sjukt najs! :D

Jag har sådana svampar som liknar droppar. Jag har aldrig kört på något speciellt märke utan kör på form istället.... Och jag slänger dem istället för att tvätta dem...! x)
58736 +1
Till @Merida
Ja finns massor videor om läppsminkning! :D sen gör jag alltid lite mindre extremt än dem... Vet inte om de kör all in för att det ska synas bättre hur de gör på videon, men jag hade nog inte velat gå så på stan xD

Lite skugga under underläppen och lite ljusare på amorbågen. Sen lite ljusare i mitten av läpparna för att få fram plutet x) men jag använder sällan läppstift.