Djurtestat fjärde gången

pladask +1
Hej!
Hoppas det finns någon där ute med koll. Jag har det senaste året sorterat ut sådant som är djurtestat och jag har lyckats ganska bra. Det jag har problem med nu är smink och parfym. Det jag undrar är:

Vilka märken kan man vända sig till? (Ingridienserna får inte heller vara djurtestade)
Om du inte heller använder djurtestade produkter, vad använder du för smink/parfym?

Det står olika på olika ställen, tex MAC ska inte testa på djur har jag läst men jag hittar dom ej på PETAS sida över cruelty free companies. Många luras ju också och säger att dom inte testar på djur, trots att ingridienserna testats. PETAS lista är också lite svår för där är inte många märken jag känner till. Men FACE? Makeupstore? CLEAN parfymerna?

30 svar

turbulens +1
Djurens rätt har också en lista med märken som inte ska va djurtestade. Har inte länken till den just nu, men kolla deras hemsida. Har för mig att inte ens ingredienserna får vara djurtestade för att va med på den. Yves rocher stod med på den förut, men sist jag kollade va dom borta, så vet inte hur dom är. Annars ska väl the body shop va fritt från djurtester men vet inte om det stämmer.Listan stämmer inte heller helt, för företagen får väl anmäla sig själva om dom vill stå med.
Bloodbuzz +1
Yves Rocher togs bort för att dom ska börja sälja sina produkter i kina och där måste allt djurtestas. Men det sker fortfarande inga djurtester i något led här i sverige.

djurensratt.se/sminksmart
Där är listan :)
pladask +1
Tack, glömde bort djurensrätt. Någon av er som inte använder djurtestat?
atzumi +1
Jag använder endast sånt som inte testas på djur,har smink från Tikei,det är superbra och deras borstar som är syntet och superbra :)
pladask +1
Ok, kommer överrösa dig med frågor nu, förlåt på förhand :p hur pass mkt täcker tikeis foundations? Har funderat på att köpa en sådan faktiskt.. använder du parfym? Tips på märken isf? Tycker parfymer e svårast, jag är en doftnörd hehe.
atzumi +1
Pladasl:Hehe fråga på du,fast tyvärr är jag inte så väldigt insatt i alla märken som inte är djurtestade.håller mej nästan alltid till samma.
Jag tycker att tikeis foundations täcker riktigt bra,och jag har rätt mycket att täcka men oftast blir det bra och ser naturligt ut+att det är riktigt billigt och räcker länge :)
Använder nästan aldrig parfym tyvärr :/
Om du går in på eleven.se så har dom en hel lista med märken som dom säljer som inte är testat på djur :) Tex too faced :)
Bloodbuzz +1
Ett litet tips om produkter man använder i vardagen, inget från Cederroth testas på djur, varken ingredienserna eller slutprodukten.
Där hittar du bland annat märken som LDB, hth, vo5, grumme. Allt väldigt enkelt att hitta i en vanlig butik.
pladask +1
Ok då blir det tikei nästa gång :) tack så jättemycket för er hjälp! Hade ingen aning om att ldb mfl inte var testade, skönt att det finns något i vanliga affärer.
annabella89 +1
Jag använder smink från Asemera - ett nytt svenskt märke som säljer mineralfoundation. Superbra! asemera.com beställde jag ifrån :)
pladask +1
Ska kika, tack för tipset :)
byfia +1
Elf är inte djurtestat :)

eyeslipsface.co.uk
SandraLouie +1
Kopierat från min blogg:

Visste ni att alla dessa märken djurtestar sitt smink/hårvård/hudvård/annat?
L´oreal (äger en massa företag bl a Maybelline, Vichy, Lancome, Garnier, Biotherm, Helena Rubinstein mfl)
Maybelline
Max Factor
Listerine
Palmolive
Head & Shoulders
Dove
Yves Saint Laurent
Piz Buin
Lancome
Lacoste
Biotherm
Clearasil
Neutrogena
Shiseido
Veet
Vichy
Oral-B
Olay
Estee Lauder
H&M
Sunsilk
Pampers
Åhlens
Yes diskmedel
Escada
Vaseline
Colgate
Wella
Kerastase
Helena Rubinstein
Gilette
Garnier
Dior
Clinique
Chanel
NéstleNågra som inte testar på djur:
Isadora
Nivea
Oriflame
e.l.f cosmetics
Lily Lolo
Lumene
Dermalogica
Make Up Store
Lush
SandraLouie +1
Sen jag blev insatt i vilka märken som testas på djur så utesluter jag numera produkter är djurtestade. Men de jag har som är av djurtestade märken använder jag klart, men köper inte något nytt.
pladask +1
Tack! Känner mig lite osäker på bla Isadora, Nivea och Lumene dock. Säkert att dom inte använder djurtestade ingridienser? Många kör ju med att dom inte testar på djur, när de egentligen bara skiter i att testa den färdiga produkten.

Kan ni inte skriva vilka produkter ni använder? :) Jag kör på schampo och balsam från Lush, bodylotion från Love and toast, bodybutter från Body shop, parfym också från Body shop, foundation och puder från M.A.C, rouge Body shop, mascara Make up store.
turbulens +1
Jag känner mig också lite osäker på bla Isadora, Nivea och Lumene. Har fått för mig att dom testar ingredienserna.
50439 +1
Är inte särskilt medveten på det planet själv. Men nu blev jag glad att mirakelprodukterna från Kevin Murphy är fria från djurtest^^
SandraLouie +1
Isadora, Nivea & Lumene är inte med på NÅGON lista med märken som testar på djur så kan inte tänka mig att dom djurtestar...
muffel +1


Just sayin'
lawlipo8 +1
Nej, FACE testar inte på djur.
lawlipo8 +1
Inte Lumene heller, förövrigt.