Lista på djurtestat smink!

Myskatten +1
Hittade en lista på PETA med märken som testar på djur. Dessa är inte alla namn, men några kände jag inte alls igen så skrev upp de som jag tror de flesta kanske använder. Vet inte om alla testar sin slutprodukt på djur, men råvarorna måste i alla fall varit djurtestade osv då de har hamnat här.

Blev shockad att det var så många, speciellt så många "vanliga" märken! Jag tänker sluta använda dessa, även om jag inte tänker kasta de produkter jag har från dom. Ska helt enkelt bara sluta köpa av dom och bara använda godkända produkter. (Även detta finns listor för på PETA.) Någon som är med mig?

*Axe
*Biotherm
*Braun
*Clearasil
*Dolce & Gabbana
*Dove
*Palmolive Co.
*Cover Girl
*Garnier
*Giorgio Armani
*Head n Shoulders
*Helena Rubinstein
*Herbal Essences
*Hugo Boss
*Lacoste
*Lancôme
*L’Oréal
*Matrix Essentials
*Max Factor
*Maybelline
*Neutrogena
*Olay
*Ralph Lauren
*Sunsilk
*Vaseline
*Veet
*Unilever (Som då bland annat Dove och Axe)

20 svar

Myskatten +1
Kollade upp Beiersdorf och tydligen testar de sina råvaror på djur, vilket betyder att tex Nivea också tyvärr är djurtestat.
tarragona +1
Asså detta är bara rent förjävligt :( flera märken som jag har ju. fan.
Myskatten +1
Jag vet. Försöker sammanställa en lista på produkter som är helt tillåtna (ingen djurtesting alls i processen), för jag vill sluta köpa sånt. Vill sälja smink i framtiden och vill veta vad jag kan rekommendera och inte :P
Caleria +1
Mary kay är väl inte djurtestat? För hudvård finns alltid Lush :) De är super
Kristinat93 +1
Oj! det är många som jag använder :O typ som veet(inte längre), vaseline, neutrogena, loreal, head and shoulders, garnier, lancome(parfym), maybelline och herbal essences.. :S
WHITELIES +1
VA?! Jag använder mig av många på den listan! :( Var kommer informationen ifrån?
Myskatten +1
Withelies: Som jag skrev där uppe kommer informationen från PETA så har inte bara tagit någons åsikt om det hela.

Caleria: Nej, Mary Kay är inte djurtestat (: Behöver en ny hudvårds serie eftersom jag inte tänker köpa Nivea mer. lite halv ångest för har använt dom sen jag var typ 11 :P

Kristinat93: Du behöver inte känna dig kass, jag använder också typ skit många ): När lagret tar slut ska jag inte köpa något nytt.
WHITELIES +1
Oj.. vad trög jag är haha...

Men vad ledsen jag blev nu :S vafan
Caleria +1
Som sagt, ni som letar efter bra hudvård vill jag rekommendera Lush, handgjort och endast naturliga ingredienser och de vägrar arbeta med företag som testar sina produkter på djur.
Produkterna är så pass dryga att de inte är dyra alls. t.ex. läppbalsam räcker i 2år trots daglig användning och kostar 69kr.
Flingans +1
Body shop är ju inte heller testat på djur :)
landla +1
Det är förbjudet att testa på djur. Det har det varit ett tag. Men att testa på djur eller att produkten innehåller djurdelar är två skilda saker. Tänk på det!
Myskatten +1
Landla: Företag som testade på djur innan 2004 (då lagen trädde i kraft) får fortfarande göra det. Dessutom är det lagligt att testa när det gäller cancer, fosterskador och allergi. Så förbjudet är det inte i praktiken.
(Källa: djurforsok.info/fakta/…)
tarta +1
Body shop är inte djurtestat, men ägs av loreal som har djurtester. lika illa det anser jag.
Caleria +1
Body shop har vidare ganska mycket dåliga ingredienser i sina produkter ändå, och råkar man få produkten i munnen smakar det bara parfym, vidrigt..!
Myskatten +1
Nja, tycker inte Body Shop är lika dåligt som många andra företag eftersom de jobbar för lokalproducerade råvaror och har massa projekt på gång. Och vilka hudvårdsprodukter idag smakar INTE parfym :P
Alice +1
Mac cosmetics testar nog också på djur :(
SusanneH +1
Jag har frågat DOVE, se svaret nedan.

‎Susanne Holtz‎ till Dove
den 20 maj kl 23:01 ·
Stämmer det att ni fortfarande testar produkter på kaniner (ellr andra djur) så har jag köpt min sista DOVE produkt idag! Säg att det inte är sant..... Smiley frown ?

Kommentarer
Dove
Dove Hejsan Susanne! Vi uppskattar att du hör av dig till oss med din fråga! Alla våra produkter följer EU:s lagstiftning, vilket innebär att de inte är testade på djur, varken som enskilda ingredienser eller färdiga produkter. Ha en fortsatt fin vecka!
Sluta gilla · Svara · 1 · 3 tim
Susanne Holtz

Skriv en kommentar...

Välj fil
Liliane +1
Hur är det med Lux tvålar,