Mineralpuder/smink fungerar det?

DiamondK +1
Hej!

Just nu använder jag en fast foundation från makeup store men den kan bli väldigt oljig efter ett tag spec nu när de är varmt! Dock vill jag börja använda endast puder eftersom jag har rätt dålig hy nu så vill ej täppa till mer.
Hur funkar det för er att bara ha puder? Ser det mer naturligt ut? Vilket märke är bäst? Funderar på att gå till the body shop idag vill ha ngt täckande men endå lätt ist för tjock foundation. Är det verkligen skillnad på mineralpuder och vanligt puder? (Kanske låter lite okunning men vill gärna veta om det är värt att investera i ist för vanligt puder)
Kram

11 svar

SandraLind +1
Jag hade mineralpuder tidigare, men slutade när jag insåg att man ser ut som Edward i twilight när det kommer sol/kamerablixtar på.. Inte så naturligt att gå runt och glittra i ansiktet..

Jag hade även problemhy tidigare trots att jag köpte de dyraste märkena och så, sen slutade jag sminka mig helt för något år sedan, färgar bara ögonbrynen så att jag ser lite mer definierad ut. Det funkar skitbra för mig, blev av med det mesta och är inte oljig längre. Dessutom kan man gå in på badrummet och tvätta ansiktet med vanligt vatten om man svettats mycket, det gör inte lika bra om man har massa foundation och smink..
Så prova det nu över sommaren kanske och se om du trivs med det, kanske är värt att testa innan du köper nytt smink?
robino +1
Till @sandralind
Det är nog snarare de mineralfoundation du har testat som blir glittriga, tex I.D är skimmrig. Tikei blir matt.
Tottin +1
Tikie är bra :) har använt i över 3 år.
Merida +1
Makeup store har massor av produkter rabatterade på lets deal. Men kolla vad du köper först! Det är väldigt udda färger..!
Mliillo +1
Ett tips till er som blir blanka/feta i ansiktet: Pudra inte över det! använd istället en servett att torka bort flödet med.
Jag testade göra såhär igår och mitt smink höll sig verkligen riktigt bra! Har tendensen att bli jätteblank efter någon timme.
1. Torkar av ansiktet innan sminkningen. Sprayar på min egengjorda ansiktsspray.

2. Använder Lumenes cc-cream. Riktigt bra och den bättrar på utan att täcka för mycket =) Man får ett mer naturligt resultat. Tar lite av Cliniques puder. Därefter sprayar jag igen med min spray.
Man kan blanda sin egna spray med steriliserat vatten, kamomill och den krämen du använder =) Tar man ansiktskräm innan makeupen kan det bli rätt blankt, men med sprayen jämnar det ut sig mer och du får inte lika mycket som när du hade smörjt in dig annars.

Testa=) Det funkade på mig iaf =)
Ezto +1
Bareminerals är bästa skiten på sommaren!!
Använder Makeupstores matt flytande foundation i vanliga fall men som du säger har såna vanliga foundations en tendens att bli oljiga och rinniga på sommaren, även om den är matt utan olja.
Bareminerals kan du sola och bada med utan problem, känns inte som att man har smink på sig.
mamacitaa +1
Till @Ezto
Man ska väl aldrig sola med smink?
Ezto +1
Till @mamacitaa
Näe absolut inte vanligt smink det är rätt äckligt men det är mineralsmink, puder som inte känns på huden och man kan sola med det, det är spf i också.
Alltså skulle ju inte ta på mig smink och lägga mig i solen direkt i vilket fall men man kan sminka sig sen om man får för sig att sola senare eller om man fortfarande vill få en bränna i facet är det azum.
DiamondK +1
Tack för era svar! :) jag ska testa bare minerals :)
Mialiisa +1
mineralcovers smink är billigare och jag tycker det är bättre än bare minerals, för det blir lite kakigt om man vill få täckande och det blir inte mineralcovers..mineralcover.se
Alexadra +1
Alltså. Pür minerals. Världens bästa puder som revolutionerat mitt liv sminkmässigt. Pudret kostar en del men det är såå värt det. Det går säkert att köpa en billigare borste till av annat märke. I affären påstår de att man behöver underlag under pudret, men jag brukar strunta helt i underlag och bara pudra direkt på. Blir inte alls kakigt om man applicerat på rätt sätt!