Är inte nöjd med min vikt, Hjälp?

JacketLover +1
Hej jag är gränsen på underviktig. Väger 54 och är rätt så lång inte sjukt lång men lång. Iallafall. Jag vägde 53 innan och är inte nöjd med min vikt. Mitt problem är att jag har lätt att gå ner i vikt och svårt att gå upp. Jag vägde 58 innan och var ganska nöjd. Helt plösligt så gick jag ner 5 kgilo efter en månad och fick inte undvika mat. Jag har ingen ätstörning men jag fick inte fasta då. Jag får humörsvängningar om jag undviker frukt eller mat.

Orsaken på att jag gick ner så mycket var att jag blev ofta stressad utan anledning och hoppade över vissa måltider ibland. Jag äter så gått jag kan men jag gillar inte socker utan äter det någon gång. Jag äter regelbundet också. Mitt bästa resultat är att jag har gått upp ett kilo efter tre månader men jag vill jätte gärna väga 60. Har någon tips på hur jag kan gå upp i vikt snabbare. Småätande fungerar inte.

25 svar

SandraLind +1
Jag har också haft svårt för att gå upp, har legat på 53/177 väldigt länge. Jag trodde att jag åt bra, men när jag mätte varje dag i flera veckor med en app så låg jag på strax över 1200 kilokalorier eller vad det heter om dagen:P
Man tror att det är nåt vettigt i pasta, sallad, kaffe, te etc. men man får se till att äta MINST tre gånger om dagen och då ska det vara riktig mat med protein och fett mm.

Nu äter jag alltid ordentligt med mat tre gånger om dagen, jag lagar ofta själv och tar med till jobbet så att det inte blir en plocksallad eller nåt. Det funkar och jag har gått upp 5 kg på ett år ungefär :)
Satsa på att lägga om din vardagsrutin för mat, annars finns risken att du går upp fort och sen ner fort igen :P
Halsdukar +1
Har du kanske någon maträtt eller flera maträtter som du känner att du tycker är så goda att du gärna äter lite mer än vanligt? Så fall kanske du kan äta dem lite oftare. Ät ordentligt till frukost, lunch och middag. Är du hungrig där mellan så ät. Om du är så att du helt enkelt bara glömmer bort att äta för du tänker inte på det, så kan jag vara ibland om jag har mycket att göra, så kan du ju ställa olika alarm som påminnelse. Så gjorde jag när jag ville börja dricka mer vatten :)
Halsdukar +1
Ett annat tips - byta ut olika alternativ till det fetare alternativet. Till exempel fetare smör, mjölk, yoghurt, fil osv!
JacketLover +1
Till @Halsdukar
Ja jag gör det men jag går inte upp så snabbt jag vet ej varför.
JacketLover +1
Till @SandraLind
Kan du ge tips på vilken mat. Mjölkprodukter äter jag redan.
SandraLind +1
Till @JacketLover
Hmm, när jag åt dåligt så kunde det vara mycket ris och pasta med lite grönsaker till eller en smörgås. Jag tänkte ofta att jag hade ätit lunch fast jag bara tagit en kaffe och bagel på stan.
Nu ser jag sånt mer som tillfällig mat och lagar riktiga grytor, kötträtter eller fisk. Jag drygar inte ut så mycket med tomatsås eller liknade utan tänker mer som husmanskost. Sen är det ju något du ska gilla att äta också, tänk på vad du gillar och utgå från det :)
58736 +1
Jag skulle sluta fokusera på vågen och mer på kroppen om jag var du :) siffrorna på vågen berättar ofta inte hur bra man egentligen mår. Så jag skulle vara fortsätta äta bra mat så man blir mätt, belåten och håller sig frisk! Jag har både gått upp och ner flera kilon, men jag har aldrig orkat bry mig om den exakta vikten eller att jag vill väga exakt si eller så mycket...


Jag tror att man mår sämre och blir omedvetet mer stressad av att grubbla och kämpa med att hamna på en specifik vikt.
JacketLover +1
Till @Beavy
Alltså jag grubblar inte över detta jag pratar sällan om min vikt. Jag är väldigt bra på att förbränna fett men väldigt svårt att gå upp. Det är därför viktigt för mig att äta normal för att jag inte ska må dålig eller bli smalare. Men andra brukar säga att ägg du ä vad smaär alltså släktingar. Andra som kompisar säger att jag har blivit smalare en tidigare. Varje gång när någon säger så kommer tankarna tillbaka med viktuppgång. Plus 60 gillar jag för då känner jag mig normalviktig och tjockare ben. Jag har rätt smala ben.
Ägg vad smaär = åh vad smal
Stavade fel
Mliillo +1
Du är ung och växer fortf, kan lova att de kvinnliga formerna kommer sätta sig om några år. Så försök för mycket för då kanske det blir tvärtom att du blir överviktig om några år.
Ät normalt, enligt tallriksmodellen, lite av varje och 3-4 gånger om dagen, enligt rutiner. Läs på om nyttiga fetter, typ som nötter, avocado osv=)
58736 +1
Till @JacketLover
Förstår om du mår bättre när du väger mer, inte konstigt. Vad jag menade är att vikten på vågen "bara" är en siffra som man inte behöver hänga upp sig på för mycket. Men det viktiga är ju att du mår bra i kroppen och är nöjd med dig själv! :) Man kan väga 60 och må jättebra, man kan också väga 60 och må jättedåligt. Just därför bryr jag mig inte om vikten på det sättet.

Men gör vad som fungerar bäst för dig!
Mliillo +1
Hur lång är du? 60 kg kanske är för mycket för dig, så man ska inte fokusera så mycket på ett par siffror som Beavy säger.
Mliillo +1
Här är ett exempel, olika kroppar men de alla väger detsamma:
google.se/…
JacketLover +1
Till @Mliillo
1,70 cm
Merida +1
Motion leder till hunger! :) Så motionera mer och ät mer! :)
JacketLover +1
Till @Merida
Bränner man inte fett om motionera
Hurrdurr +1
Ät ben and jerrys. Minst en om dagen. Om du verkligen inte gillar socker så ät riktigt mörk choklad. Minst 200g per dag. Utöver allt du brukar äta annars.
Mliillo +1
Jo men du ska därför äta mycket, vilket du kommer att göra automatiskt.
Merida +1
Till @JacketLover
Så du vill inte gå upp i vikt? Bara bli tjock?
JacketLover +1
Till @Merida
Gå upp
Merida +1
Till @JacketLover
Då vet du också att du ökar i vikt om du tränar?