Ersätta bröd i kosten med vadå?

122210 +1
Jag äter bröd varje dag, i bland flera gånger om dagen. Jag är lat, så det är mest därför. Det går fort att göra ett par mackor, man slipper större förberedelser och man blir mätt. Jag har börjat inse att jag kanske borde lägga om min kost, för jag käkar inte särskilt mycket frukt och grönt. Men grejen är den att jag inte vet vad jag ska ersätta brödet med??? Tänker frukost och mellanmål. Vill absolut inte gå ner i vikt, för jag är redan väldigt smal. Tips på något som är enkelt (och helst går fort att göra)?

5 svar

robino +1
Havregrynsgröt, keso med apelsin/klementin/äpple osv, kvarg med frukt, fullkornsknäckebröd.
122210 +1
Till @robino
Klassiska grejer! Tack :)

Men det jag var ute efter var något sätt att inkorporera lite mer grönsaker i måltiderna. Kanske borde varit tydligare hehe
58736 +1
Lägg till grönsaker till det du redan äter istället? Tomat, gurka eller paprika på mackan. Bär och frukt i gröten eller yoghurten osv. Och så självklart mer grönsaker till vanliga måltider
Merida +1
Glutenfritt bröd. :)
Johanna +1
En avokado med lite gräddfil och rödlök är en supergod och enkel mellanmålsvariant.
Smoothie går också fort och är både gott hälsosamt. Blanda med youghurt och släng i vad du gillar, jag brukar ta en banan, apelsin och frysta bär.
Gillar man tonfisk kan man ha några burkar i skafferiet och slänga i sig som mellanmål. Omelett med färska tomater och lök är bra om man vill ha något varmt.