Vad äter ni som är nyttigt?

27048 +1
- Själv äter jag t ex fullkornsris, fullkornspasta & fullkornsknäckebröd och osockrad kräm/nyponsoppa(till frukost)
Sen lite annat, förösker dra ner på det onyttiga så gott det går eftersom jag är lat och inte motionerar.


Helt enkelt, Vad äter ni för nått för att leva mer sunt?

Tips på mellanmål förresten? :-)

30 svar

Leso +1
Som mellanmål tycker jag faktiskt det räcker med en frukt :)

Jag äter oftast fullkornsvarianter på allt (pasta, bröd, ris, cous cous m.m) och så har jag slutat äta smör på mackor.
Har inte ätit godis på 1 år snart, däremot äter jag choklad och popcorn ibland ;D

Jag promenerar med hunden ungefär 2 gånger om dagen och då ca 20-40 min (ibland mer)
Har länge planerat att börja springa, men sen har man alltid massa ursäkter.
Men ska hämta en häst i helgen, så då ska jag börja rida igen ca 5 ggr i veckan :)
Leso +1
Är vegeterian också! :)
30778 +1
För det första är ris, pasta och bröd inte nyttigt vare sej det är vete eller fullkorn...
Jag äter aldrig bröd, äter gröt, grönsaker, groddar, linser till ist för ris pasta o potatis.
Leso +1
Va dålig man kände sig nu ;D
Iallafall, men man blir väll mättare av fullkorn och de bryts inte ner lika fort? Då kanske man inte småäter senare och behöver kanske inte äta lika mycket för att bli mätt, eller?:)
27048 +1
Men pasta & ris måste jag ha, vad skulle köttfärssåsen vara utan spagetti? ;-)

Jag har lite fobi för groddar och sånt, tycker det ser ut som små djur..haha, jag är sjuk.

Äter inte heller smör, mest för att jag är lat och orkar inte bre på det.
30778 +1
Leso, du är inte alls dålig. Det är inte nyttigt, men det är NYTTIGARE ;) Du motionerar ju ändå rätt bra. Men om du funderar på att springa så kan jag råda dig att inte göra det, om det är smal du vill bli el. hålla vikten. För om du springer så höjer du din konddition och prestanda, bygger muskler. Men att gå i rask takt i en timma varje dag bränenr mer och är bra för dig.. bättre att gå fort än springa.
30778 +1
Smör behöver ni inte oroa er för, jag menar smör är ju inget man kränger i sig;) Tar man det på en macka eller liknande så spelar det ingen roll, bara man inte går till överdrift.
Leso +1
Jag kollade på "knubbiga barn" för någon vecka sen, då sa han att pojken int skulle ha smör på sin macka för det var massor kalorier i nödan och han kände ändå ingen skillnad. Iförsig var pojken FET men jag vill ändå få bort ganska mycket av mitt fet :)
30778 +1
Jo men du blir INTE fet av lite smör på mackan, men om du vill bli av med vikten så lovar jag dej att jag kan hjälpa dig om du pallar ändra kosten?
22132 +1
Allt förutom socker e nödvändigt har jag läst.. även skräpmat ska man äta då och då eftersom transfetter är bra för blodcerkulationen

glöm inte att den mentala hälsan är viktigast! =D hur kan man leva med bra psyke om man inte unnar sig en chockladbit dåoch då?
30778 +1
Transfetter är INTE bra, inte för någonting!
22132 +1
Voice det har jag läst....
jag har absolut ingen anledning till att ljuga!
30778 +1
Nej det tror jag inte du gör. men transfetter är farligt och sätter sig direkt och är dåligt. men allt man läser är inte sant
22132 +1
Ja precis det e därför det står att man ska äta då och då!
jag tror inte heller på allt jag läser men det var ganska logiskt.. de hälsosammaste människorna är de som inte har tanken att äta nyttigt utan äter lagom mycket och det de känner för..
Lykka +1
Fullkornspasta äter jag delvis. men har aldrig brytt mej vad jag äter egentligen. känns som det är bestämt att alla "nyttiga" saker ska va äckliga. linser, groddar, gröt, bönor osv är det äckligaste jag kan komma på. mår illa av o äta det, spyreflexen kommer direkt. hade nyttiga saker varit goda hade jag säkert ätit mer av det.
mjölk är väl inte heller nyttigt enligt de flesta. men fan, ett liv utan mjölk är inte värt o leva=P
Lykka +1
Äter förresten bara ljust bröd oxå. råg är så långt jag går. fullkorn funkar ibalnd om det är ljust. mörkt bröd äter jag inte överhuvudtaget, usch.
Leso +1
Voice: jao, du kan iallafall berätta hur du tycker jag ska ändra kosten så får jag se om de låter som något jag kan klara av ;)
Carla82 +1
Voice; Till att börja med är det inte alls onyttigt med pasta, ris och bröd. Det är livsnödvändigt. Enligt GI-metoden är det dock inget man ska frossa i om man har ett oaktivt liv och vill gå ner i vikt. Men om man rör på sig är det jätteviktigt då det ger oss kolhydrater och vitaminer. Bröd kan man ju välja om man vill ha fullkorn-, knäcke- eller vanligt vitt bröd. Jag mår bäst av ljustbröd eftersom jag har känslig mage och både en dietist liksom min läkare sagt att jag ska undvika fullkorn i bröd.

Ljust bröd är bättre än inget bröd alls. Smör på mackan är inte heller farligt, men man kanske inte ska äta majskolvar och bakad potatis med MASSA smör varje dag direkt. Jag äter qourn, lax, makrill, tonfisk, quinoa, bulgur, olivolja, avocado, nötter, grönsaker, kamomillte, pepparmyntste, havremjölk, sushi, misosoppa, groddar, sparris, spenat, broccoli, haricots verrtes mm. som är nyttigt. Grönt te dricker jag inte, eftersom det inte är bra för känslig mage. Samma med kaffe, coca cola, apelsinjuice, öl, shots, mjölk mm.
30778 +1
Jag vet att det inte är onyttigt men det är inte bra
Carla82 +1
Voice; Vad är det som inte är bra med det?