14 år, 15 årsgräns på bio

RihEm +1
Hej! Nu är det så här att jag och nägra kompisar hade tänkt gå på en skräckfilm på bio. Alla är över 15 utom två, de är 14 år. Tror ni att dom kommer in ändå? Kan man köpa en biljett till någon annan film och sen smyga in på skräckfilmen? Skulle vara otroligt roligt om de fick se med oss. När kollar de om man är 15? Kollar de en upp det?

23 svar

58736 +1
Att köpa en biljett till en annan film är ju bara korkat :P
Om de tycker att ni ser unga ut så kan de kolla upp hur gamla ni är, men jag har själv aldrig sett det.
Prova. Men att smyga i är ju bara töntigt
Tottin +1
Dom brukar be om leg om man ser ut att vara yngre än 15. Om de ska smyga in på filmen krävs det ju att det finns platser kvar i salongen, ni kan ju inte ta någon annans plats. Dom kollar åldern när de rover biljetterna.
lustforlife +1
Tror tyvärr det finns risk att dom kollar. En av mina killkompisar fick inte följa en gång när jag va i din ålder, även fast han faktiskt HADE fyllt 15. Men han hade inget leg och dom tyckte han såg för ung ut så han fick inte komma in.
gratiskram +1
Ni kanske kan köpa biljetterna på internet och ta ut dem i sån där maskin :) och sen lär man väl inte märka om ni är 14 eller 15 - inte så stor skillnad.. så vet jag att jag och mina kompisar har gjort :) hihi.. busigt
Visa +1
Gick på 15års filmer när jag var typ 13, aldrig kollat varken mig eller kompisar. Men kanske är mer nogrannt nu än förr :)
Beautykarro +1
Jag har sett kanske 6 filmer med 15 årsgräns på bio och alla gånger har de frågat efter legg, så lite svårt och kanske inte värt att chansa direkt.
Flido +1
Beror på personalen. Jag ser yngre ut än vad jag är och har aldrig behövt visa leg på skräckfilmer när jag går på bio inne i stan, däremot var jag tvungen att visa leg på en annan biosalong men hade inte med mig men blev insläppt ändå som tur var. De brukar kolla vid insläppet, otroligt dåligt tycker jag för då har man redan betalat för filmen!
Visa +1
Mm.. men har inte filmen börjat är det bara att gå tillbaka till kassan och få pengarna tillbaka:)
Tottin +1
Å andra sidan är det inte mening att 14 åringar ska gå på en film från 15, så köper man en biljett så får man lite skylla sig själv om man inte kommer in.
lustforlife +1
Haha men är väl bara att hävda att man är 15 men att man har leg hemma så måste man ju få tillbaka pengarna iaf.
Wishing +1
Meh jag kom in på 15 åriga filmer då jag var!3/14. De kollade aldrig biljett. Visst var man lite rädd att man skulle åka fast men de verkade inte bry sig.
Merida +1
Alltså, jag har upplevt att gränsen är mest för att 5-åringar inte ska kolla på filmen eller för att se vilken åldersgrupp den riktar sig till. Från 7 år så är det en familjefilm. från 15 år så kan den vara våldsam men knappt något blod etc. :) Sedan finns det ju de som inte har någon åldersgräns ALLS! :P hahaha! Men oftast så brukar det synas på affischerna vem den riktar sig till! x)
patz +1
Gah. Det finns ingen åldersgräns på att köpa biljetter. Om en 15åring hade köpt en biljett till en 14åringen så är det ändå 14åringen som måste visa upp biljetten och ber dom om lägg kommer 14åringen inte in. Att smyga in är korkat. Riskera flera tusenlappar för att se en film...
patz +1
Biljettförsäljningen slutar innan filmen visar. Oftast kan man Inte byta in biljetten och få sina pengar tillbaka.
Visa +1
Jag har en kompis som lämnade tillbaka biljetterna 10min innan filmen börjat... Och de öppnar oftast salongen 10-15 min innan filmen börjar. Jag själv har tom. fått bytt en biljett under tiden då filmen faktiskt börjat, eftersom jag hade tagit fel på dagen och gått på fel dag (=våra sittplatser var upptagna).
Visa +1
Jag har en kompis som lämnade tillbaka biljetterna 10min innan filmen börjat... Och de öppnar oftast salongen 10-15 min innan filmen börjar. Jag själv har tom. fått bytt en biljett under tiden då filmen faktiskt börjat, eftersom jag hade tagit fel på dagen och gått på fel dag (=våra sittplatser var upptagna).
BlondinN +1
Har kommit in på 15-årsbio sedan jag var 10......
nonameshit +1
Jag är 15 och ska se ska se Texas Chainsaw 3D :p Men har ej legg, vad kan jag visa om dom frågar ålder?
Merida +1
Det vore en bra idé att ta med leg/pass! :)
104158 +1
Beror på hur noga dom som jobbar där är, jag och min kompis skulle på bio för ett litet tag sen och han trodde knappt vi var 15, ser vi så unga ut :S Men efter ett litet ''förhör'' släppte han in oss.
Dom 2 som är 14 får väl försöka se lite äldre ut^^