HUR blir man modell andra gången

JacketLover +1
Hej jag har lust att bli modell. alltså för skojskull och bara prova vet ni hur man ska göra eller gå till. Jag vill inte använda kemiverktyg för håret om jag bör fixa mig

17 svar

58736 +1
Man ber någon som är bra på att fota att ta lite bilder på en. Sedan skickar man dem till någon modellagentur (googla) och så får man se vad de tycker.

Vad menar du med "kemiverktyg"?
JacketLover +1
Till @Beavy
tack så mycket. plattång
58736 +1
Till @JacketLover
Om du ska vara modell så lär du ju förmodligen behöva fixa håret och då är det inte du som bestämmer vad som ska göras med det. Smink och hår bestämmer ju modellen inte över helt själv liksom.
JacketLover +1
Till @Beavy
jag har känslig hy, och mitt hår blir lätt slitet det är därför jag inte använder styleverktyg eller smink. om jag irriterar min hud så blir det acne eller rött på huden
58736 +1
Till @JacketLover
Då tror jag kanske inte att modellbranschen är något för dig. De använder mycket smink och fixar håret en hel del. Beror kanske lite på vad för modell man är, men vill du visa ansikte och hår så lär du behöva använda både smink och värmeverktyg.
JacketLover +1
Till @Beavy
Men det går att fixa håret utan verktyg
Tottin +1
Fast en stylist är inhyrd för att jobba några timmar, inte komna hem till dig dagen innan och fläta ditt blöta hår innan du går och lägger dig. Kan du inte ta att du inte kommer kunna bestämma vad som görs med ditt hår och vad för smink du får på dig så ska du inte vara modell.
58736 +1
Till @JacketLover
Som Tottin säger. Du kommer inte ha mycket att säga till om när det kommer till ditt smink och hår. Om du vägrar gå med på att de gör saker så kommer du inte få några jobb. Typ så enkelt är det.
JacketLover +1
Till @Tottin
jag vill inte bli utan ba testa
58736 +1
Till @JacketLover
Visst kan du testa, men vad är det du vill uppnå då? För låter du dem inte styla dig (eller att du stylar dig så som de vill att en modell ska se ut) så kommer du ju inte få bli modell... Förstår inte riktigt vart du vill komma
Mliillo +1
Du kan ju alltid gå till en fotograf själv om du vill fixa själv. Dock kostar fotografen då. Finns sådana ställen som man kan va modell för en dag men där styra dem en med.
Annars anlita en vän som kan fota dig :)
JacketLover +1
Till @Beavy
Jag kan locka håret av flätor, det går att olja så att det er glansigare ut. Man behöver riskera massa undergång för att ha håret fint. jag kan inte hjälpa att jag hatar fonduation och mascara.
58736 +1
Till @JacketLover
Ja du kan absolut göra allt sådant med ditt hår själv! Kör hårt. Men vill du prova att vara modell - där stylister sköter jobbet, så får man inte välja själv. Du kan ju absolut fixa dig själv och sedan be någon att fota dig - men du kommer inte bli anställd av företag eller liknande
Tottin +1
Vad menar du med att du vill testa?
JacketLover +1
Till @Tottin
Jag menar att jag vill inte ha modell som ett yrke utan bara prova hur är det att bli modell. Jag kanske syns mer om jag deltar.
SandraLind +1
Om du bara vill prova så finns det företag som gör modellfotograferingar, eller så kan du be en kompis fota.
Sök på modellfotografering och din stad så kommer du hitta vilka som gör det hos just dig. Det brukar kosta runt 1000-4000 beroende på hur många bilder du köper.
Tottin +1
Fattar inte alls vad du menar? Varför vill du testa att BLI modell om du inte vill vara det?

Betala en fotograf för att ta lite kort på dig så får du fixa hår och smink hur du vill och du får uppleva hur det är att stå framför kameran.

Du kommer aldrig få göra ett riktigt modelljobb om du verkligen inte vill, hur lätt tror du att det är egentligen?

Till @JacketLover