Varför blir jag inte signad av en agentur?

emmasvensson +1
Jag har blivit scautad av väldigt många olika modell agenturer och kallad på personligt möte. Efter mötet hör inte agenturen av sig eller så säger dem att jag inte passar in hos dem. Varför tror ni att jag aldrig blir signad eller kommer ett steg längre?
Jag är 179 cm lång och väger 55 kg. Jag är 17 år och blev scautad för första gången när jag var 14 år.

Mina mått är inte idealiska, kan det vara det som sätter stopp?

Midja: 61 cm
Bust: 84 cm
Höft: 91 cm

16 svar

58736 +1
Du har väl något som inte når upp till deras krav kanske. Antingen mått, utseende eller personlighet. Det är en hård bransch, knappast rättvis och svår att ta sig fram genom.
emmasvensson +1
Till @Beavy
Agenturer har sagt att jag är väldigt driven & trevlig samt har en speciell look. Om jag inte hade haft utseendet hade så många agenturer inte scautat mig. Så tror inte det är personligheten eller utseendet.
Så jag tror det borde vara måtten det hänger på, men eftersom att jag väger 55 kg och är såpass lång känns det inte hälsosamt att gå ner yttligare.

Tack så hemst mycket för ditt svar! :)
FoxyCleo +1
Det är som i konstbranchen, man kan vara hur duktig och speciell som helsyt men har man inte det rätta kontakterna blir man sämre behandlad än de med rätt kontakter, trist att det ska vara så.
emmasvensson +1
Till @FoxyCleo
Om man blivit scautad (bla av världens största agentur) och kommit till möte så har agenturerna fått upp ögonen för en, men av något skäl stängt dem igen. Jag försöker lista ut varför jag inte kommer steget längre och de flesta modeller börjar deras resa genom att de just blivit scautade... så tror inte det handlar om kontakter i denna bransch.
58736 +1
Till @emmasvensson
Nej tycker inte heller att du ska gå ner mer! Det handlar väl om tur mycket också. De kanske gick med någon som redan är mer etablerad, hade något "annat" eller var mer erfaren och passade bättre för uppdraget just då.
emmasvensson +1
Till @Beavy
Det är sååå sant!
Jag ger det lite mer tid så får jag hoppas att turen någon gång är på min sida :)
58736 +1
Till @emmasvensson
Gör så :) och som jag skrev i ditt andra inlägg - pressa inte din kropp efter att passa minsta krav och ideal. Du HAR ju blivit scoutad, gör inte dig själv sjuk och ångestfylld i dina försök att nå drömmarna.
58736 +1
Och en annan sak; ta även små uppdrag. Alla kontakter och möjligheter leder framåt. Så sikta inte enbart mot stjärnorna utan jobba dig uppåt :)
emmasvensson +1
Till @Beavy
Tyvärr är det väldigt svårt att hitta uppdrag utan någon agentur bakom sig. De flesta jobb går via agenturen ://
Victoria08 +1
SCOUTAD *rys*
58736 +1
Till @emmasvensson
Jo det förstår jag :) tänkte mest att det kanske finns mindre agenturer att börja med? Du pratade om att du varit hos de största också, men kanske lättare att börja på något mindre? Har iof ingen aning om vilka vägar man kan ta, men det kändes mest logiskt x)
Mliillo +1
Till @emmasvensson
Man jobbar ganska självständigt hela tiden och försöker hela tiden sälja in sig. I början måste man göra det innan man får/skaffar sig en agentur. De mindre uppdrag är bättre än inget alls eftersom du då får ett portfolio du kan visa upp.
58736 +1
Till @Mliillo
Jo men visst borde det funka så! :) tänkte det med, men har inte så stor koll. Men ingen får väl en agentur utan ett välfyllt portfolio och uppvisande av tidigare uppdrag? Om man inte har enorm tur då vill säga
Mliillo +1
Till @Beavy

Ingen aning heller hur sånt här funkar men nej en agentur får man nog inte bara sådär. Man måste på uppdrag ganska så självständigt först tror jag.
FoxyCleo +1
Till @emmasvensson
DÄRFÖR att det finns HUR MÅNGA som helst som också kan bli modeller, men de begöver itne så många, de väljer ut gräddan om du förstår vad jag menar.
Titta på kardashianmodellen, hon är inget speciellt men hon är KÄND, därför får hon jobb.
benandjerry +1
Fråga dem? Till @emmasvensson