Biter på naglarna, hjälp!

K-Pet +1
Vad ska man göra för att sluta? Helt seriöst. Jag tycker jag försöker med allt, men inget verkar funka. Ibland lyckas jag få ut dom, men då går dom bara av. Dom är väldigt tunna och sköra. Har bitit i stort sätt hela livet dock. Började som 7-åring och är snart 26. Jag vill verkligen sluta. Jag får ju sån fruktansvärd värk i fingrarna när jag biter som värst. Jag behöver någon bra och funderande stärkelse och kanske äta någon speciell vitamin just för naglar?

Skriv gärna och hjälp mig den som kanske kan.

/K

8 svar

Expired +1
Jag var i precis samma sits som dig för ungefär ett år sen, absolut ingenting hjälpte. Provade allt möjligt, bl.a. stop och väx.. Det gjorde bara att jag började pilla på naglarna istället för att bita. Men då tipsade min kompis mig om nåt ganska galet, och det var att så fort man började pilla/bita så skulle man bita sig så hårt man klarade av i det fingret. Det hjälpte faktiskt! Hur roligt är det att ha bitmärken på fingrarna liksom? Lite galet, som sagt, men det gjorde att jag slutade i alla fall :)

Däremot var/är inte mina naglar tunna och sköra, så jag kan inte ge några tips för det. Men hoppas att någon annan kan det. :)
Johanna +1
Det enda som fungerat för mig är att bara bestämma mig helhjärtat och bara sluta.
TheNameless +1
Jag har precis samma problem som dig! Har bitit på naglarna sedan jag var liten och är nu 18 år och bestämt mig för att sluta. Det jag började med är att ha på lösnaglar ett tag så att de riktiga naglarna kan växa ut en bit. Sen nu har jag börjat måla över ett lager med genomskinligt nagellack (blir lite mer hållbara då), sen kan vara ett tips att kanske ta Zink tabletter?

Stärker hår och naglar :) Sen har jag sen en månad tillbaka börjat med MSM, mina naglar verkar starkare och mitt hår växer fortare, inte inbillning! Sen är det som sagt mycket vilja att sluta bita, blir lätt att man vill små gnaga lite ibland..! :)
Mliillo +1
Det är bara att bestämma sig för att sluta, precis som alla andra dåliga vanor som ex rökning.
Bet också på naglarna när jag var yngre. Av någon konstig anledning lyckades jag sluta och är inte ett dugg sugen på att bita på dem idag. Tänk på hur mycket smuts och bakterier det kan finnas under naglarna =)
Zeglivad +1
Jag har bitit på naglarna hela mitt liv. Jag har haft vissa perioder då jag bestämt mig för att sluta bita. Det jag brukar göra för att sluta bita till en början är att jag brukar måla på nagellack. Sen när jag är på väg att bita så känner jag nagellacket (man känner ju liksom om man för nageln mot munnen att det är lack på den) och då tänker jag "Just det!".

Sen brukar jag sitta och liksom skrapa av nagellacket med tänderna istället för att bita på själva nageln. Sen när jag skrapat av allt målar jag på nytt, och sen håller det på så och sen efter ett tag så saknar man inte det där med att bita på samma sätt och ju längre naglarna blir desto mer känner man att man lyckas och ju mer man lyckas desto mindre vill man bita i det fina man har lyckats låta växa fram :)

Lät som ett jädrigt skumt sätt nu när man läser det efteråt men det är så jag gör.
Vad det gäller att få starkare naglar har jag tyvärr inget tips.
Lycka till! :)
honeybee0 +1
Bet också på mina innan men en dag bestämde jag mig för att sluta, för det är ju så fult med korta och nerbitna naglar! jag målade mina naglar för då ville jag ju inte bita på dom, med tanke på att man inte vill första lacken men också att man inte vill ha en massa nagellack i magen...
haha weird men det var så
Aina87 +1
Jag bet också på mina naglar förut i flera år. Men de var bara att bestämma sig att sluta, plus så är de väldigt äkligt. Tänk alla bakterier man får i sig :(.
Naglarna går av för de är för sköra för du biter. Fila ner dom och lägg på nagel starkare. @K-Pet
Stärkare
Nikita32 +1
Bet mycket på naglarna för några år sedan, pga stress och nervositet. Men jag tog alltid med mig snacks som nötter eller något annat som man kunde gnaga på. Det hjälpa för mig! Plus att gott med nötter, plus hur nyttigt det är ;)