Tips om hur man sköter om sina naglar?

Moa8123 +1
Vet någon några tips om hur man ska / kan sköta om sina naglar eller få de växa snabbare.
Mina naglar växer knappt. Jag vill helst ha så mycket tips så möjligt!

//Moa

14 svar

matildakl +1
Olja in naglarna varje dag och massera vid roten, det både stärker och stimulerar nageln att växa fortare. Använd också en bra nagelstärkare!
Merida +1
Mina naglar skivar sig. Men om jag filar dem noga så skivar de inte sig. :) Så att fila trots att de inte växer så mycket är viktigt.

Du kan också testa gellack. Min svägerska har det och hennes naglar har blivit sjukt mycket bättre sedan hon började med det. Kör på det ihop med nagelolja så blir det nog bra! :)
Halsdukar +1
Hur är dina naglar i övrigt? Är enda problemet att de inte växer eller de skivar sig och är svaga också? Mina växer rätt sakta, är jättemjuka och skivar sig lätt. Jag använder alltid en glasfil för att forma naglen, med en glasfil kan du fila på båda hållen och har funkat så bra för mig som har lätt för att naglarna skivar sig. Första gången jag lyckades få långa naglar var med hjälp av loreal paris gel nagellack.

Det funkar verkligen superbra men det enda problemet för mig var att jag var tvungen att ha det nagellacket för att mina naglar var för svaga för andra. Så jag testade att börja om igen och använde mig av depends powerflex nagelstärkare (två lager) + seche vite top coat och nu är mina naglar starka och långa igen utan att vara beroende av ett visst nagellack :)
Moa8123 +1
Till @Halsdukar
Till @Merida
Till @matildakl
Tack så mycket för tipsen och kommer dock följa dem!
Aceton +1
Ni tipsar om att fila, men det är verkligen inte en långvarig lösning på problemet! När man filar naglarna gör man att nagelns lager bildar som en trappa istället för en kompakt vägg. Det bästa är att klippa dom rakt av för att sedan lägga på ett stärkande lack främst över topparna. Rekommenderar Micro Cell 2000!

Hade tidigare väldigt tunna, sköra naglar som skivade sig lätt och aldrig blev längre än någon millimeter. Men sedan jag började med det jag skrev tidigare har naglarna blivit riktigt starka! De skivar sig aldrig och bli utan problem 1 cm långa. En mirakelmetod!
Merida +1
Till @Aceton

Klipper jag mina så blir de tusen gånger värre än när jag filar. :) Så det är uppenbarligen individuellt.
Pawni +1
Jag smörjer nagelbanden med arganolja för att göra de mjuka. Jag har alltid något lack på naglarna, det liksom "skyddar dem", och jag tvättar nästan aldrig bort nagellack heller med aceton :PJag brukar försöka pilla bort det försiktigt i duschen med varmt vatten, haha!
Äter även silica (kisel, b-vitamins osv tillskott).
Mliillo +1
Fila med jämna mellanrum, det är lite som när man måste klippa sig för att håret ska växa och se fint ut. Detsamma gäller nagarna. Annars vet jag inga andra tips, mina naglar är stenhårda och växer som ogräs, måste fila dem varje vecka.
mamacitaa +1
Till @Mliillo
Menar du att man måste klippa håret för att det ska växa? Det är en myt ju :p
Mliillo +1
Nej menar att om man vill ha långt och fint hår så måste man ju klippa sig då och då, annars skivar hårstråna sig och det blir slitet, lite som naglar :P
Aceton +1
Hm ja jag vet inte hur det kan göra något gott för era naglar. Det är ju fakta att de bildar en "trappa", och att en trappa lättare skivas upp och blir smutsig än en vägg.. menmen. Antar alla får hitta sin egen grej.
Tottin +1
Mina naglar håller sig också bättre när jag filar med glasfil.

Smörj naglar och nagelband med tex mandel eller kokosolja varje kväll.
emmaastrom +1
Gör en egen nagelolja med kokos- och olivolja! Massera in försiktigt, oljan stärker naglarna och när du masserar så ökar blodcirkulationen så att dom växer snabbare :)
125079 +1
Jag brukar massera in någon typ av olja på naglarna och nagelbanden. Och ett tips när du tar bort eventuellt nagellack, använd Mavala Crystal nagellacksremover eller annan skonsam remover. Mina naglar blev så sköra tidigare, men efter jag bytte till detta så påverkades de ingenting :)