Åldersgräns på alkohol i spanien

Em_ma +1
Nån som vet vad dom har för åldersgräns för att få köpa alkohol i butik i spanien? Och om man är under 18, kan man ändå ta med en flaska eller två hem i resväskan?

15 svar

la_latina +1
Man måste vara 21 för att köpa alkohol i spanien, åtminstone i fastlandet (har jag för mig :P)!
Em_ma +1
Okej, vad dumt :/ Men tack för att du svarade! :D
gabbiz +1
Men emmma! tänkte du köpa hem lr?
Det är lätt att få köpa där!
Asså jag har en kompis som är nere i spanien nu, hon är 16, och hon får köpa, de är ju liksom inte systemet, de sälger väll i små affärer också?!
+ att vi svenskar ser mkt äldre ut än våra jämngammla nere i spanien! :D
Trocadero +1
Det är 16 eller 18 årsgräns beroende på vart du är. brukar vara i costa brava å där är det 16. men de brukar aldrig kolla det, dra till lite mindre butiker som säljer alkohol då kan du vara säker

titta här
vuxnamotdroger.nu/templates/…
Hannand +1
Är man under 20 får man INTE ta med alkohol till sverige
och är du under 18 får du inte ta med tobaksprodukter heller
gabbiz +1
Nä man får inte men DET GÅR! lite skilnad bara (A)
Em_ma +1
Jo jag tänkte på sånna här supermarknader, där brukar ju alkohol vara så billigt. Och om jag lägger flaskorna i resväskan, hur kan dom märka att jag har dom där? Jag vet ju att dom röntgar väskorna, men dom kan väll inte veta att just DEN väskan tillhör någon som är under 20? eller?
Lykka +1
Fast jag har varit med om att dom stoppade en av mina kompisar i tullen. hon va 18 o smugglade in nån lr några flaskor. fick böta 800kr o så tog dom flaskorna.. du får väl själv bedömma om det är värt risken. större chans att stoppas om du åker med jämngamla såklart. o ännu större om du åker med skola tex.
24741 +1
Jag tror inte att de är värt det.. men varför inte bara köpa en drink där och njuta av den på plats? :) Billig sprit kan du ju få tag i här hemma också.. Lagligt eller inte :P

Jag ska till Spaninen i slutet av September och jag tänker njuta med en drink eller två var dag :)
Kiwii +1
De finns ingen åldersgräns..om man nu kan säga så!1
Har rest mycket när jag var yngre och vi söp till ordentligt varje kväll utan att någon frågade efter leg.
Vet inte hur det är i fastlandet men,i öarna e de inte hårda iallafall.
hojsss +1
I små affärer är det ingen som bryr sig.. de vill bara sälja!
liinabeax +1
På öarna i spanien så har de 16år gräns på köp av alkohol på krogar och affärer^^
icytan +1
Ska till malaga i sommar (södra spanien), kan man gå på nattklubbar o så om man är 16/17 `?:)
liinabeax +1
Ja de kan du :) har kompisar som har lägenhet där och dom har gått på klubbar sen dom var 16 :)
kipekeee +1
Jag var i Fuengirola i somras, då jag var 16. Vi var på massvis av klubbar och det var absolut ingen som frågade hur gamla vi var där iallafall! Tog även med mig min lillasyster ut på en drink en kväll, hon var 14 då, de sa inget då heller.
Köpte cigg nästan varje dag (i en stor, fin tobaksbutik enbart), och någon gång någon cider eller större flaska av något i butikerna, så det går absolut!

Du kan ta med en flaska eller två hem. Man får ju inte smuggla hur mycket som helst, inte ens en vuxen får det, men mamma och pappa tog med några flaskor hem sist (minns inte hur mycket man får ha med men de hade väl 3 eller någon mer, stora 700ml och det var inte olagligt).
Dock är det ju om de skulle "extrakolla" eller något som det inte skulle gå. Men min 16åriga kompis som också hängde med förra året hade några flaskor, och det hände då inget!