Jobba i Australien, hjälp

TKOS +1
Hej!
Till hösten/vintern planerar jag och en vän att resa till Australien under ca 3 månader. Planen är att jobba och på så sätt gå hyfsat runt med boende och matkostnader. Min fråga till dig som har varit där är om det är möjligt/svårt om man är ute efter en resa där vi endast jobbar ungefär 2 veckor/ställe, då målet är att hinna besöka flera olika platser. Enklare formulerat: finns det jobb att hitta som endast varar i två veckor? Är inte kräsen när det gäller arbetsuppgifter.
Tacksam för svar!

4 svar

58736 +1
Det är svårt att få jobb för dem som åker dit och söker dagligen i veckor, så ja - att få ett jobb direkt som endast varar 2 veckor är nog inte helt lätt. Jag förstår inte varför folk tror att det bara är att åka till ett annat land, gå in på ett café och få jobb direkt - det funkar oftast inte så (iaf inte nu för tiden). Vilken arbetsgivare tror du anställer en utlänning som varit i landet i 2 veckor och som endast kan stanna och jobba i 2 veckor? :P

Visst kanske någon haft tur och fått jobb så, men det är inget att förlita sig på. Åk dit och testa, men se till att ha pengar till hemresan om det skulle skita sig.
58736 +1
Har haft flera vänner som försökt sig på jobba-grejen i Australien. EN av fyra fick jobb efter en månads letande, dåligt betalt dock och inte mycket fritid. De andra fick åka hem efter att ha sökt ihärdigt i flera veckor på flera orter. Tips: har ni inga kontakter där - Spara pengar istället och åk dit på semester istället för att åka dit med knappt fickpengar och hoppas på att få jobba :)
Tottin +1
Om ni bara ska vara där i 3 månader är det väl roligare att faktiskt bara resa runt och se saker än att jobba hela tiden.
Mliillo +1
Man brukar väl spara pengar för att bara åka iväg några månader? Inte lönt och jobba om ni inte ska va där längre och det är såtal när pengarna börjar ta slut.