Nytt jobb, ta ledigt en månad.

mandies +1
Har skaffat nytt jobb, och då kan man ju inte hålla på och vara borta hur mycket som helst i början. Dock ska jag göra en bröstförstoring i vinter och kommer säkerligen måste sjukskriva mig 1-2 veckor. Sedan ska jag och mina kompisar boka en resa till Thailand i Oktober, och vi ska åka i April, vilket då är ett halvår bort.

Jag vill så gärna stanna en månad, men tror ni att min chef kommer gå med på det när jag är så pass ny? I värsta fall får jag spara det till nästa år och ta en sista minuten en vecka eller så i år, men vad tror ni? Med tanke på sjukskrivningen, och att jag ska vara borta så länge i Thai. Hade ni chansat och frågat? Har planerat detta så länge!

8 svar

Beavy +1
Man brukar ju ha ett visst antal lediga dagar att ta ut på ett år. Jag vet inte vad som händer om man överskrider det, men det är väl kanske inte så bra att sticka så länge när man just blivit anställd... Du kan ju kanske prata med dina arbetskamrater senare och fråga hur det brukar vara där. Ibland får man själv välja när man vill ta ut sina lediga dagar men ofta måste man ju konsultera med chefen först så man inte sticker i värsta rushen.
Johanna +1
Nja, det skulle jag nog inte tro var okej. Det första anställningsåret har du ju tom mycket mindre semester, brukar vara 2-3 veckor.
robino +1
Skulle gjort bröstförstoringen, sjukskriva mig 1-2 veckor och vänta med resan :)
31065 +1
Vänta med resan. Det är inte snyggt att vara borta så mycket från nytt jobb. Du måste visa dig pålitlig och det är du inte om du är borta sådär. Sedan är det ju trevligare att vara borta om man samtidigt får lön vilket du inte kommer få en månad första året utan bara 10 dagar.
mandies +1
Okej, åh.. Har verkligen sett fram emot det och känner att jag måste åka iväg. Men kanske väntar med Thailandsresan till nästa år då! Sjukskriva mig kommer jag ju måsta göra, och jag förstår om det blir mycket om jag sen även ska åka iväg så pass länge, även om jag kommer ha jobbat över ett halvår då.

Tror ni att det skulle vara ok med en veckas ledighet om man åker iväg på en sista minuten? För jag känner att jag måste få miljöombyte verkligen.. Jag funderar ändå på att fråga, eller kanske bara stanna två veckor i Thailand, för jag har planerat detta SÅ länge, och det känns så himla surt när alla i gänget ska dit då och så missar jag det för typ tredje gången.
mandies +1
Surrat med min kompis nu och hon tänkte bara stanna två veckor. Jag pratade med en kollega, som även är en släkting till mig. Hon sa att chefen aldrig har problem med att man ska vara borta en längre tid, men när man är ny så ska man nog vänta ett tag, men detta är ju som sagt i April, så om man säger till i förväg och att jag är borta två veckor istället för fyra, vad tror ni?
Yumbum +1
Vi kan varken säga det eller andra för det är helt upp till din chef! Fråga bara din chef och punkt slut :) du förlorar ingenting på det.
Mliillo +1
Prata med chefen, säg att du funderar på en thailandresa unfder en månad men ville kolla först med honom/henne innan du bestämmer dig flr något.