Behöver hjälp, mår skit av prionelle

Felicianns +1
Är på min tredje vecka nu på min sista prionelle karta innan jag byter till yaz. Jag mår verkligen hemskt, huvudet gör ont och jag känner mig konstant trött. Detta gör att jag blir en helt annan person!!

Jag har 4 tabletter kvar innan jag kommer till mina sockerpiller, kan jag avbryta intaget av hormontabletter nu direkt och ha mens, o sen börja med yaz efter mensveckan? Är jag helt skyddad då? Eller ska jag skippa mensveckan och börja med yaz direkt trots att jag inte är klar med kartan jag just nu äter?

Det står ju på informationsgrejen att man kan låta mensen komma på tredje veckan, men eftersom att jag ska byta ppiller + inte vill bli gravid så börjar jag ju fundera.

Försökt kämpa mig igenom kartan men mitt psyke tål inte prionelle verkar det som.

1 svar

cocca +1
Rätt säker på att du kan byta som du tänkt göra fast 4 dagar tidigare då.
När jag gick på ppiller och jag kom på pillerna innan sockertabletterna så kom ju mensen som vanligt om jag gick till sockertabletterna lite tidigare.
Antar att de har olika färg på pillerna? Några är röda, några orangea t.ex och sockertabletterna är vita? Så länge du inte hoppar över någon färg utan bara går till sockertabletterna lite tidigare så ska de inte vara någon fara.