Preventivmedel utan konstgjorda hormoner?

Maliin_n +1
Jag har haft p-stav i nästan 1 ½ år nu, men jag trivs inte med den.. Har ätit p-piller sen jag var 16 år (är 22 nu) och jag vill inte proppa kroppen full med massa hormoner längre! Men vad finns det för alternativ? och nej, jag vill inte ha spiral..

8 svar

Mliillo +1
Pessar är helt hormonfritt!
Yribrallaan +1
Ja pessar eller kondom finns det att välja på :) Eller återhållsamhet (om det nu stavas så!) :D
Avliden +1
Jag vill också ha något utan hormoner, tycker det gärna kan komma något mer alternativ på marknaden. Spiral var obekväm för killen. Min barnmorska sa att hon inte rekommenderade pessar till en tjej i min ålder då man är som mest fertil.
Maliin_n +1
Ja alltså pessar känns ju väldigt besvärligt faktiskt, man måste planera i förväg att sätta in den och ha nån gel också, känns lite obehagligt och typ osäkert, tänk om man sätter den fel?

har hört talas om p-dator, men det känns inte heller så säkert.. man kan ju inte lita på en "dator" till 100%.. Och så läste jag att man måste gå upp en viss tid varje morgon för att ta tempen och sånt, kändes också väldigt besvärligt att göra varenda dag.. liksom, tänk om man glömmer en dag och så är allt förstört för man kan inte lita på att datorn mäter rätt då.. :/
atzumi +1
Tycker inte pessar är krångligt,sätt in den på morgonen så kan den sitta inne hela dagen,den är lätt att sätta in,det negativa är att om man inte satt in den rätt så är den ju inte så säker och den måste sitta inne i 6 timmar efter sex och då får man inte bada osv...Så det är krångligt.
Annars är kondom ett alternativ,fast kanske inte är så kul :/
Battlemonky +1
Du kan ju välja att ta mini-piller istället. de innehåller bara en sorts hormon, gestagen.
för mej funkar de bra, jag äter dem dels för ja ginte vill ha massa onödiga hormoner i kroppen och dels för att aj gfår otrolig mensvärk om ajg äter p-piller som innehåller östrogen.

så mitt tips e mini piller!

Lyck till
Maliin_n +1
Men mini-piller är väl inte lika säkert som kombinerade p-piller?

Jag har ätit cerazette förut, det är ju ett östrogenfritt p-piller. och det funkade bra, förutom när jag glömde bort att ta pillrena.. -.-
Tottin +1
P-ring innehåller mycket mindre hormoner än tex p-piller eftersom att den verkar lokalt, man kan skjuta upp mensen och om den känns vid sex kan man ta ut den. Har inte testat, men det står nog näst på tur. Äter zoely just nu, hormonerna ska likna kroppens egna, men jag vet inte. Har inte varit mig själv riktigt sedan jag började med p-piller.