Raka sig "där nere"? tips?

nnnatlie +1
Jag rakar underlivet med en rakhyvel. Men det blir alltid taggigt, och håret växer ut så himla snabbt på mig! Det kan hända att jag börjar blöda och får lite småsår och då blir de lite rött, de kliar,och det blir små prickar, vad ska jag göra åt de? Köpa ny rakhyvel? Hur rakar ni er? Och hur rakar man sig på bästa sätt? Så det blir lent och ja ni vet? ;)

8 svar

nnnatlie +1
Någon som har nåra bra tips? ;)
74805 +1
Jag använder mig av sådana gula en-gångs-rakhyvlar (Bic) eller va fasen de heter..

När jag ska raka mig där nere så tar jag först och tvättar med tvål där nere och där man ska raka, se utan att skölja av, rakar jag bort så mycket det går tills det nästan blir "torrt" sen sköljer jag med vatten på och rakar mig samtidigt, för att skölja bort hår och resten av tvål.. Sen efter när jag rakat mig samtidigt som jag sköljt med vatten tar jag en liten klick med tvål och rör runt sen sköljer av - Sen är jag silkeslen där nere! :D

Och nej det blir inte taggigt, tar det försiktigt så det inte blöder, får inte småsår eller blir rött. det kliar inte, får inte små prickar. :)


Fast jag, håret växer snabbt, men finns inget jag kan göra åt..
74805 +1
OBS, nu skrev jag lite slarvigt :P
delay +1
Fy fasen, köpte bic en gång till en semester. rakade benen. aldrig haft så torra ben någonsin. och min plastfarsa tog en för att raka ansiktet, blödde överallt. aldrig mer bic ^^

men gilette är bra :>
69505 +1
Och jävligt varmt vatten så att hårsäckarna öppnas. kan vara ett tips att raka sig där sist. raka benen, tvätta håret osv innan så att hårsäckarna öppnas helt:)
74805 +1
HAHA! vilken otur :/ kanske bara jag som har tur med de där bic. Andra rakhyvlar som jag har prövat har jag fått de problemen, blivit torr som fan och fått utslag samt, små sår.
Word +1
Haha ja Bic är ingen höjdare precis. Minns när jag rakade mig väldigt noggrant i ansiktet med en sådan - resulterade i minst 25 små sår som blödde.
liiisen +1
Okej, engångshyvlar ska du akta dig för om du vill undvika bli röd, sårig och prickig. Investera i en bra hyvel, typ gilett, de är kanon :)

Till rakningen! RFSU har en jättebra gel som man kan raka sig med på lilla muttan. (de har massa andra produkter också som hindrar prickar osv.) Jag duschar först med varmt vatten så hårsäckarna öppnas. Brukar vänta tills jag satt i balsam i håret, då har man hunnit duscha ett tag och säckarna hunnit öppnas (gross, det lät äckligt -.-).

Sen är det bara och raka på. jag rakar bort allt så jag kör lite fram och tillbaka, hit och dit. Efteråt brukar jag kleta på intimkräm. Eftersom den är såpass fet och är anpassad för underlivet känner jag att den är super. brukar också få prickar och annat, men tycker att det blivit mindre nu när jag kör på detta sätt :) good luck ;)