Vem mer använder Naturalcycles som preventivmedel?

felician999 +1
Hej alla,


Finns det någon här inne som har använt sig av appen natural cycles? Jag har använt nu i 5 månader för att undvika graviditet och skulle gärna vilja komma i kontakt med flera användare!!

Kram!!

30 svar

mamacitaa +1
Vad jag läst mig till så ska det inte användas som preventivmetod, det får inte ens kallas för preventivmedel. Den är inte säker alls och borde snarare användas för att BLI gravid.
Merida +1
Det är poppis bland många mammor och verkar funka fint för dem. Men som förälder har man inte sex speciellt ofta. :|
felician999 +1
Till @mamacitaa varför inte? jag som har vänner som blivit gravida med p-piller o allt annat förstår att inget är 100% säkert... detta har ju använts i flera hundra år som preventivmetod, nu finns det bara en app som förenklar allt, så man slipper själv räkna och hålla på. Jag tycker det fungerar jättefint ;)
mamacitaa +1
Till @felician999
Det får ju inte ens kallas för preventivmedel för att dom inte kan garantera dess säkerhet. Om man blir gravid med ppiller är det antagligen för att man slarvat eller tar för oregelbundna tider svårare än så är det inte.
Merida +1
Till @felician999
Det kan vara så att din kropp inte pendlar i temperatur. Och då är det en dålig ide. Men testa och kör med kondom under testperioden.

Till @mamacitaa
Man kan bli gravid ändå. Trots att man sköter det. :)
mamacitaa +1
Till @Merida
Ja det är sant man kan ju bli gravid av alla preventivmedel men efter allt jag läst om nc så litar jag betydligt mer på ppiller än en app.
Merida +1
Till @mamacitaa
Absolut. Jag skulle istället rekommendera killen att skaffa preventivmedel. :)
SandraLind +1
Oooh, jag hade aldrig vågat.. Jag vet att det inte är så att man bli gravid direkt även om man inte använder något, men jag hade varit så nojig att det inte varit värt det.

@merida
Det finns väl inget som är till för bara killar än, utan då är det väl gemensamma preventivmedel?
Jag trivs med spiral så jag hade nog haft det oavsett om killen hade något eller inte. Jag litar på att folk som jag kan tänka mig att ligga med inte är sjuka på något sätt :P
Aceton +1
Till @SandraLind
Finns faktiskt ganska mycket preventivmedel för män, men de har inte nått någon stor marknad i utlandet och därför tar inte heller Sverige vid. Förstår dock inte varför det inte marknadsför produkterna och testar... Sverige är ju långt före i jämställdheten om man ser till de flesta andra länder...
Merida +1
Till @SandraLind
Till @Aceton

Tydligen ska det finnas någon slags kräm eller salva på den svenska marknaden. :) Har inte kollat upp det eftersom min man är steril. :P
SandraLind +1
Till @Aceton
Jo det ska väl till att något bolag vågar satsa på det. Jag skulle väl kunna tro att det vore lönsamt men det är alltid riskabelt att vara först ut :P
mamacitaa +1
Om jag ska vara ärlig så tror jag att männen hade varit för fega för att prova. De har i åratal sett hur vi tjejer blir med preventivmedel och hormoner och det har nog inte gett ett så positivt intryck.
Merida +1
Till @mamacitaa
Nä och tänk tanken med en arbetsplats med 40 män som har humörsvängningar. :'D
mamacitaa +1
Till @Merida
haha det hade vatt nåt det :p
Sockertroll +1
Det finns en p-stav för män, som inte ger några biverkningar heller.
Merida +1
Till @Sockertroll
Men cremen finns på marknaden redan.
benandjerry +1
Vad heter den? Till @Merida
Merida +1
Till @benandjerry
Dont remember! :/
felician999 +1
ja precis som med ppiller eller andra preventivmedel så finns det en risk att man blir gravid trots att man är noga och tar pillerna i tid.. samma sak med NC, om jag inte skyddar mig på röda dagar, ja då finns det chans att jag blir gravid. och gröna dagar är inte heller 100%. Gäller ju att hitta vad som fungerar för en och jag är nöjd!
Johanna +1
Till @mamacitaa
Jo den är väldigt säker och tom mer säker än traditionella preventivmedel. Jag använde den innan både som preventivmedel samt hjälp när vi skulle försöka bli gravida.