Vestibulit snälla hjälp!

yeuu +1
I somras, i juni förra året, så började det plötsligt klia och göra ont i underlivet, jag gick till vårdcentralen och de berättade att ja hade bakteriell infektion så fick behandling mot det , och om det inte skulle gå över skulle ja köpa behandling mot svamp på apoteket. Det gick inte över så köpte svampmedel och då försvann det. Men sedan kom det tillbaka vecka efter vecka och jag fortsatte gå till baka till vårdcentralen(dumt gjort) och de gav mig starkare och starkare svampmedel.

Behandlade mig ca 8 ggr på 3-4 månader. Tillslut försvann det, äntligen tänkte jag! Men smärtan försvann inte för det sved som bara den vid samlag, jag tänkte att fet försvinner säkert men här står jag idag 8 månader senare och har fortfarande dessa samlags smärtor. Jag har varit hos ungdomsmottagning flera gånger nu för vill inte gå tillbaka till vårdcentralen!

De tänker bara på att vårda för stund o tänker inte en sekund på alla komplikationer! Från umo har jag fått råd att smörja med olivolja så jag har en spruta jag brukar spruta på olivolja på de områden som svider när ja tar på. Ingen har nämnt något om vestibulit , men har läst om det på nätet o jag tycker det stämmer på mig, för det går ju inte över! Det går bra att ha sex, det är precis i början det gör ont och svider lite efter, men under så känner ja oftast inte direkt av det. Men ja blir galen på det här! Var tillbaka till vårdcentralen för att få mer råd, men de rådde mig bara till ungdomsmottagning som inte verkar veta hur de ska hantera detta. Snälla ni som vet nåt om det eller har/haft det, ge mig tips, hur kommer man ut ut den här onds cirkeln?! Direkt ja känner att de gör lite ont så spänner ja mig ju och då gör det mer ont, o det sitter psykiskt.. Vet inte va ja ska göra.. Hjälp..

1 svar

112429 +1
Jag har läst att vestibulit kan man träna bort för en stor del av smärtan sitter psykiskt. Jag tycker du ska ta all paus vad gäller sex. Ju mer du tänker å det desto mer gör det ont. Så släpp tanken om smärtan och sex och lev ditt liv istället. Har du pojkvän så fokusera på varandra istället, prata, mys, kyss varann mycket och bara va. När du känner att all oro och stress har börjat släppa och ni kanske kommit närmre varann så testa små steg i taget, mycket förspel, njut av varandra osv innan ni tar steget till sex.