Aftesår i underlivet

aannoonym +1
Hoppas nån orkar läsa det här för jag skulle verkligen behöva prata med någon. Jag är 19 år och har haft afte i munnen så länge jag kan minnas. Det är nu de senaste två åren som jag fått det i underlivet. Jag har alltid haft afte i munnen och det fick jag alltid, och då menar jag ALLTID, när jag blev sjuk och fick ont i halsen eller fick feber. Nu där emot har det slutat helt i munnen vilket är sjukt skönt, ni som haft/har afte vet hur det är.

Men för kanske 2,5-3 år sedan blev jag sjuk i feber och fick fruktansvärda sår i underlivet. 3-4 stycken sår, vissa större än andra och gjorde så ont att det inte går att beskriva. Då var jag hemma från skolan i två veckor pga dom här blåsorna som såg exakt ut som afteblåsor man får i munnen. Det var nog den värsta tiden i mitt liv när jag fick dom blåsorna. Jag kunde inte kissa, kunde inte gå, kunde knappt röra mig utan att jag nästan svimmade av smärtan.

När det äntligen hade läkt och gått över hoppades jag att jag aldrig mer skulle behöva uppleva detta igen. Men det fick jag ju såklart. Har nu haft det kanske 10-15 gånger under loppet av 2 år och får dom alltid när jag är sjuk/har ont i halsen. Har varit hos läkare och pratat bara och dom sa bara att "det måste ju vara herpes" "för att man kan ju absolut inte få afte i underlivet". Och jag är ju 100 på att det inte är herpes. Det kändes lite som en käftsmäll när han sa det för jag är ju säker på att det är afte jag har där nere. Kan säga att jag har afte där nere just nu as we speak, har legat med feber och halsont i några dagar. Och den här gången är en av de värsta då jag har flera blåsor som bildar en stor som gör så fruktansvärt ont. Jag vill få stöd och prata med någon som har helst har dessa hemska blåsor. Eller bara är kunnig eller liknande. Tacksam för svar.

25 svar

lyset +1
Stackare =(
94696 +1
Gå till en annan läkare. sök hjälp tills du blir riktigt utredd. du ska inte behöva gl och ha sådär!
aannoonym +1
Frågan är bara vad läkarna ska göra när ingen tror en?
Johanna +1
Men det du beskriver låter ju exakt som herpes, vad får dig så säker på att det inte är det?
94696 +1
Läste nu att de kan verkligen inte sitta i underlivet. Du har säkert herpes som dom säger. Lita på dom och börja behandling mot de. funkar de inte så är de ju bara att gå tillbaka och rätta dom att de inte va det. Ja har själv aldrig haft herpes så ja vet inte hur man blir av med det. men de vet ju dom. en behandling mot de skadar ju inte att försöka med!
aannoonym +1
Det är INTE herpes jag har. Har tagit behandling mot det och det hjälpte inte alls, så det är afte jag har där nere. Och det vet jag då jag läste på familjeliv.se om en tjej som har exakt samma som mig, och hon fick bekräftat att det är afte. Men det är mycket ovanligt att man får det i underlivet.

Vilket är orsaken till att många inte har nån aning om att det finns och bara vräker ut sig och säger att "det måste vara herpes". Vilket jag tycker är oproffsigt som läkare och mycket otrevligt att bara konstatera att jag har herpes utan att ens tagit prover, och fast jag beskrivit att dom ser exakt ut som afteblåsor.

familjeliv.se/Forum-4-46/m62282430.html
94696 +1
Då måste du ligga i och få dom att lysdna. gå till olika doktorer. någon måste ju lyssna när du gjort behandling mot herpes och de intr funkar. Hoppad du får hjälp å blir av med det. finns inget värre än ha ont där nere!
aannoonym +1
Ja men det känns så meningslöst för det verkar inte finnas någong behandling mot afte, förutom salvor osv. Men det hjälper knappt känns det som. Går verkligen inte att beskriva den här smärtan. Det svider, brinner och ömmar till tusen.
Pocky +1
Kanske helt enkelt har känsliga slemhinnor? Om du använder tvål därnere skulle du ju kunna testa att bara använda olja/vatten.
aannoonym +1
Om jag skulle ha känsliga slemhinnor skulle jag ha det oftare än när jag bara får feber och halsont. Vilket är ofta ändå eftersom jag har så dåligt immunförsvar. För det är endast då jag får blåsorna, när jag är sjuk. Förr fick jag afteblåsor i munnen så fort jag blev sjuk, men nu har det ju som sagt hamnat där nere... Och jag tvättar heller inte med tvål där nere "/
Greenchen +1
Skriv ut vetenskapliga artiklar och annan info som finns om vulvar aphthous ulcer, och för all del även forumsvaren, och ta med till gyn/läkare så du har "bevis". Fånigt att de inte tror dig tycker jag... Be att åtminstone få testa kortisonbehandling. Be om namn på de läkare som hjälpt personerna på familjeliv.
aannoonym +1
Smart, det har jag inte ens tänkt tanken på att man kan göra. Så när det här hemska är över för denna gång ska jag till varenda läkare och köra upp alla papper i trynet på dom så jag kan få behandling mot det här. Känns som livet är så meningslöst när jag får dom här blåsorna, och ser ut som hela underlivet ska ruttna bort. Ibland vill jag bara dö så jag slipper skiten. Hoppas absolut att ingen tjej ska behöva uppleva detta.
Greenchen +1
Varför vänta tills det är över? För att det gör så ont att du inte kan gå? :(
aannoonym +1
Ja jag går som en kobent jävla apa för att det gör så ont..
Nati00 +1
Även om det inte är herpes så kan du väl använda bedövning mot det iallafall?

Jag har herpes och då funkar alltid Xylocain 5%.
Läkarna måste väl iallfall ha gett dig nått sånt?
aannoonym +1
Absolut använder jag xylocain, men det gör så fruktansvärt ont att smörja på. Blir helt kallsvettig och svimfärdig, men jag måste ju när jag måste kissa.. Hur är det att ha herpes? asså, är det också fruktansvärt smärtsamt?
Rullebulle +1
Om du fortfarande får det i munnen kan du förebygga det med zendium tandkräm! finns ju förebyggande krämer, men om du är så känslig så spelar det kanske inte någon roll. är du s'ker det är afte?
aannoonym +1
Nej jag har aldrig afte i munnen längre och det är det som är så konstigt, att det liksom har förflyttat sig till underlivet, fast det är tusen gånger värre. Och jag är så säker som att jag vet att jag är tjej liksom.. Det är absolut afte där nere. Kan man inte kleta tandkräm där nere då? hah jag är desperat här.. fyfan..
Nati00 +1
Herpes är så som du beskriver, dock bara de första gångerna, blir mildare ju mer man har det.
Men första gången är ett helvete, man kan knappt gå, röra på sig och absolut inte kissa.

Bedövningen hjälpte mycket iallafall, dock fick jag en annan sort Xylocain, geleform istället för salvan man köper på apoteket, den var mycket kraftfullare och svider inte när man smetar på det.
Johanna +1
Min bästa vän har herpes där nere och hon får fruktansvärt ont och kan ej gå plus att ingen medicin dämpar riktigt, hon får det nästan alltid i samband med feber eller förkylning men det är tydligen oftast då man får utbrotten. Aftemunsår är ju mer platta eller håliga och herpes tvärtom lite utåtbuktande småblåsor och som sedan spricker.